YOGA WANTIES AND TRADITIONS!

21. februar 2016

Hverdagsglimt / ikke sponset / Run & Relax / yoga

 

I dag fikk jeg en halvtime på matta, mens ungene var ute og lekte. Jeg liker å praktisere yoga hjemme, og har et treningsrom/lekerom der jeg finner roen og styrken. Yoga for meg er mye mer en de ulike asana(stillinger), det gir meg ro i tankene og får mer energi etterpå. Som dere sikkert vet så studerer jeg religion, og vi har om Hinduismen akkurat nå. Har akkurtat skrevet en oppgave knyttet til yoga og hinduismen. Spennende historie, da yoga er nå blitt modifisert/globalisert til oss i vesten. Tanken bak yoga var knyttet til Indias eldgamle religiøse visdomstradisjoner der ikkevold eller ikkebeskadigelse var et grunnleggende prinsipp. Yoga handler om konsentrasjon og fokusering, om å ta kontroll over eget mentalt og kroppslig liv, slik at sansebegjær og mental aktivitet faller til ro og til syvende og sist faktisk opphører. Målet med yoga er å skape ro, fokus og konsentrasjon og å oppnå stillhet og uforanderlighet.

Yoga er en kanskje mer enn 4000 eller 5000 år gammel indisk tradisjon. Yoga består av flere elementer slik som etikk og regler for adferd, pusteøvelser, kroppsøvelser, renselser og ulike former for meditasjon og konsentrasjon, og disse kan ha ulikt opphav. Yoga er i dag forbundet først og fremst med religionen hinduismen. Hindusimen fører seg tilbake til den vediske tradisjon og mange av hinduismens åpenbarte tekster stammer derfra. Den vediske tradisjonen var en offerreligion. Offerritualet ble ledet av prester som tilhørte spesielle slekter. Handlingene ble ledsaget av sanger på sanskrit, som ble samlet i Veda-tekstene. Denne tradisjonen kom først til India etter at indussivilisasjonens nedgangsperiode hadde startet omkring 1700 f.v.t. Yoga oppsto utenfor den vediske religiøse tradisjonen, men ble etter hvert en del av denne, om enn mange ganger i et spenningsforhold. Yoga ble videreutviklet først utenfor den vediske tradisjon av asketgrupper som med et samlenavn kalles shramana. Shramana-gruppene sto utenfor og var ofte kritiske til den vediske religionen. Møtet mellom shramana-gruppene og den vediske prestetradisjonen ble svært fruktbart for dem begge. En rekke ideer fra shramana-gruppene fant innpass i vedisk religion.

Da norske run and relax kom ut for noen år siden tror jeg at jeg var en av de første som bestillet klærene, og har vært solgt siden. Ingen over-ingen ved siden når det gjelder komfort og kvalitet. Sjekk ut den nye kolleksjonen! Spring and summer colours-all the way. Har du enda ikke sjekket dem ut? Trykk HER.

Ha en fin søndag! Namaste.

By Lisette

4 kommentarer til “YOGA WANTIES AND TRADITIONS!

  1. ps4 games

    Outstanding post however , I was wondering if you could write a litte more on this topic?
    I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further.
    Thank you!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.