UTFORDRING: SELF-LOVE

16. oktober 2016

Filosofi / Tanker

Selvfølelse er hva vi føler om oss selv, hvordan vi verdsetter det selvbildet forteller oss at vi er eller ikke er. Å være bevisst egen identitet, egen verdi og like egne kvaliteter gjør at det føles godt å være deg.  Jeg har en utfordring til deg, les videre.

JEG BRENNER RUNDT ET TEMA

Jeg vil begynne dette innlegget med en innledning, deretter en utfordring om du vil… Det er noe jeg alltid har med meg i mitt arbeid med mennesker, vi bærer alle ulike ulike ryggsekker og at ALLE har noe å lære oss. Jeg synes mennesket er fascinerende og ulike mennesker kan få meg til å føle glede, trøtthet, sinne, engasjement, å føle meg nyttig og til og med misunnelse. Heldigvis er alle følelsene ikke alltid rasjonelle, men som kan trigges ved ens egen selvfølelse. Grunnlaget for selvbildet, selvfølelsen og vår evne til å opparbeide selvtillit i konkrete områder av livet legges gjerne i barndommen og i omgang med våre nærmeste. Heldigvis er ikke dette hugget i stein. Dette er elementer i oss som kan påvirkes og justeres i voksen alder. Vi mennesker trenger et ankerfeste i livet, det å føle seg trygg. Et feste som har grobunn at man blir verdsatt og sett. Dette gir god selvfølelse. Jeg ble utfordret til å dele noe hva jeg elsker med meg selv, og spørr så om du vil dele hva du elsker med deg selv?

Jeg kunne nok fort startet dette innlegget med å skrive hva jeg IKKE elsker med meg selv, men jeg har valgt å svare på utfordringen som ikke er av formen bebreidelse eller krenkende mot mot meg selv.

Er det noe jeg elsker med meg selv så må det være “engasjementet” mitt i kontakt med mennesket og livsgleden jeg har til livet.  Jeg elsker å lære, har vært kunnskapstørst siden jeg gikk på skolebenken. Jeg var den type elev som stilte spørsmål «hvorfor er det slikt» til lærere og min mor. Kunne nok være irriterende for noen, men jeg tror som oftest at det ble verdsatt, til og med smittet over på andre. Mitt engasjement er «driven» min til å studere igjen i voksen alder, spise sunt og være den beste utgaven av meg selv, være en mor som er tilstedeværende i nuet, være en inkluderende og imøtekommendes kollega, lysten til å gjøre en forskjell for barna jeg jobber med, skrive bloggen og i instruktørrollen i Jazzercise. Jeg er også veldig sårbar, men ser på sårbarheten min også som min styrke.

Så, hva elsker du ved deg selv?

By Lisette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.