Uterom og beplantning

6. juni 2015

Blomster og planter / Foto / Hverdagsglimt / Inspirasjon / Selvåg gartneri / Uterom

 

Klematis i nydelig blålilla farge!

 

Hvite geoginer som kan klippes opp til snitt, etter dem er klippet så kan de stå i vaser en uke.

 

Gress i krukker er enkelt og dekorativt.

 

Eukalyptusplanter står vintergrønt hele året, perfekt om du vil lage din egen snittbukett. Lukter nydelig også.

 

Her får dere en sniktitt av uteplassen med ny beplantning. Hvert år ender jeg med å supplere med grønt og blomster, da været i Norge er ustabilt. Vi bor nede ved havet, og det er ganske værhardt her vi bor. I går kom solen tilbake, og min snille mann hjelper til i hagen nå som formen er skranten.

Selvåg gartneri har et stort mangfold av blomster og planter, alt jeg viser fra hagen er fra gartneriet. Om du er på utkikk etter litt spesielle vekster, så besøk dem. Jeg var hos dem på torsdag, og det bugner av fine blomster og planter. Hos Selvåg finner du interiør til uterommet, urter til hagen, redskaper til hagen, jord, prydgress, fikentre, stemor, peoner, senetti, eukalyptys, oliventre, hortensia, georginer, lobelia, eksotiske vekster og gress +++ De holder til på Krossberg, og holder åpent hver dag.

Når jeg innreder uterommet så tenker jeg at det skal være en forlengelse av stuen. Det skal være et sted du kan slappe av, nyte blomsterlukter og sysle med blomster. Jeg var på utkikk etter en sydlansk stemning, og det har jeg fått så smått. Det tar litt tid før klematisen klatrer langs veggen. I går plantet vi peoner også, er stas å kunne klippe snitt blomster i fra egen hage. Men regner med de ikke er oppe ordentlig før neste år.  Vi har et stort uteområde som ungene kan kose seg på, der de har en sandkasse utenfor, og plen til å spille fotball. Har vi nydelig vær hjemme, så trenger vi strengt tatt ikke syden. Vi kan gå rett over gaten så har vi en liten strand som ungene kan kose seg ved. Her har vi også et berg som jeg nyter når jeg har alenetid med en god bok, eller blad.

Håper dere likte bildene! På mandag får jeg storfint besøk av Tone Kroken og Yvonne Wilhelmsen. Det blir spennende, og litt nervepirrende.

Mer bilder av blomster kommer på bloggen!

By Lisette

En kommentar til “Uterom og beplantning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.