Prosjektsterk

15. mai 2015

Levtil 100 / prosjektsterk / Run & Relax / Trening / yoga

Styrke for mage

Utfall for å styrke opp lår og sete

Maren i lotuspose

Perfekt strekk for rygg og overkropp

 

En annen variant med bein fra hverandre

For en liten måned siden fikk jeg akutt vondt i ryggen, jeg fikk time hos Stavanger familieklinikk til kiropraktor. De siste årene har ryggproblemene kommet snikende i perioder. Men denne gangen har smertene vedvart, og jeg ble sendt til MR av kiropraktor. Bildene viste 3 prolapser, en større og to mindre. Fikk streng beskjed om å starte med opptrening umiddelbart for å styrke opp kjernemuskelatur og lår/sete. Nå har jeg satt i gang et prosjektsterk, og jeg er klar til å bli frisk fra smerter i ryggen.

Min yogalærer Maren Sekse har nettopp kastet seg uti gründertilværelsen, og jeg var snar med å booke meg timer til opptrening hos henne- for hun er DYKTIG! Maren er behagelig som vesen, og er en stor motivator. Hun har en enorm kompetanse innen faget trening og anatomi, og man lytter nysgjerrig på hva hun har og si. Maren er yogalærer og personlig trener. Hun driver med stressmestringkurs ut til bedrifter, og viser yoga i arbeidstiden til ulike bedrifter.

I dag var min første time, og oppmøtet ble i sørmarka i ulendt terreng. Der gikk vi opp bakker, slik fokuset ble å stramme opp kjernemuskelaturen(stabiliseringsmusklene til kroppen- altså mage, rygg og andre muskler på fremside og bakside av overkroppen). Etter ca 10 min gange, startet vi med knebøy med fokus på å trekke inn navlen, og gjøre dem langsomt. 10 repitisjoner x 3 gjorde vi første.

Andre øvelser jeg gjorde i dag var utfall, gå opp og ned på benk med kneløft, pushups på på benk(chaturangastyle), planke og dips. Jeg vil vise dere mer bilder ved neste innlegg, der jeg også viser hva vi gjør.

Vil du lese bloggen til Maren? Trykk HER. Den er absolutt verdt et titt. Neste innlegg om mitt prosjektsterk kommer i slutten av neste uke.

By Lisette

2 kommentarer til “Prosjektsterk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.