NOE GODT TIL KAFFEN? SUKKERFRITT

3. mai 2016

Egenpleie / Mat og kos

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

SEIGE CRUNCY SNICKERS KULER MED KOKOSMASSE

Jeg simpelthen elsker snickers sjokolade! Glemmer aldri feriene fra barndommen hvor vi stoppet opp på taxfreen, og kjøpte poser med snickersbarer. I går laget jeg nydelige snickers kuler som er laget på dadler , havregryn og salte peanøtter. Oppskrift finner du nedenfor. Disse hiver jeg oppi matboksen til eldstemann, pluss jeg kan nyte en kule til kaffen hver dag. De var faktisk enkle å lage også, og jeg har oppbevart mine i fryseren.

Seige snickerstrøfler, 10-12 stk
♦ 4 store, saftige dadler – ca 80 g uten stein
♦ 40 g salte peanøtter
♦ 15 g havregryn, kan sløyfes eller bruk valgfri tørrvare
♦ 1 ss, 15 g kakao
♦ En klype salt

Framgangsmåte: Putt alt oppi blender til jevn masse. Jeg brukker alltid litt vann i, da er de lettere å forme som kuler.

Dadler inneholder naturlig fruktsukker og er en god kilde til kostfiber, som gir god fordøyelse og forebygger forstoppelse. Dei inneholder også masse av mineralene magnesium og kalium, som er viktig for syre-balansen i kroppen og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Magnesium sørger for at skjelettmusklane og hjertemusklane fungerer, samt at mineralet deltar i omsetningen av karbohydrater og er nøgvendig når kroppen skal nydanne protein og feitt. Dadler inneholder også A- og B vitaminer, fosfor og jern. Oppskriften fant jeg hos Linda Stuhaug.

By Lisette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.