Minner…

31. mai 2012

Familie / Tanker

Glemmer aldri den første gangen jeg ble gravid, spenningen og det sterke ønske om familie. Jeg ville gi et barn den kjærligheten jeg opplevde som barn. Det ble alt annet en hva jeg trodde, både redsel og spenning er noen stikkord hvordan jeg opplevde å få den lille krabaten. Jeg trodde ferden ville ble lettere en det viste seg og være. Våkennetter over flere år, og lite tid til seg selv var nok lite jeg hadde tenkt over. Man forestiller seg hvor idyllisk det kommer til og bli, og ja det er FANTASTISK og bli mor. Men for meg var særlig det første året tøft. Lite søvn, og mann som dro på arbeid offshore etter 14 dager etter Ferdinand kom til verden var jeg både redd og engstelig. Men med utrolig hjelp fra mamma, så gikk det også. Jeg fikk mer tro på meg selv som mor, at dette mestrer jeg selv alene uten pappaen. Og fikk hjelp til å prate om det som var stritt. Nå er jeg svært åpen og ærlig mot dere, men synes det viktig og belyse den andre siden også. Tror ingen hadde trodd dette om meg, som er så positiv og energisk. Men som sykepleier synes jeg det er så viktig og få fram dette budskapet også…Nå som 2 barns mor er jeg trygg på meg selv, og kjenner gleden av og ha 2 barn jeg elsker mest over alt på denne jord. Et levende individ som er skapt av mammaen og pappaen, og har egenskaper av oss begge. Jeg elsker og være MAMMA, verdens betydningsfulle ord.
 
Her noen bilder av mitt første svangerskap!
6 mnd gravid her…tok også et bilde i adamsdrakt, men torde ikke og legge det ut, haha…
 
 
I morgen er siste sjanse for å delta i uteroms utfordringen min!
 
Ha en fin dag!
 
Lisette
 

15 kommentarer til “Minner…

 1. Frøken Fryd

  HURRA, Lisette! Det er så kjempe viktig det som du tar opp i dag! For dette er eit ømt tema altså, som folk svært ugjerne tar opp og innrømmer, og som fleire enn me trur sliter med. Hurra for deg som belyser det og deler av di erfaring!

  Så trasig at du ikkje blir med i dag, kjem til å sakna ditt blide og sprudlande vesen.

  Klem Eli

  Svar
 2. Mariell

  Åh, det er så bra at noen tør og lette litt på hjertehjertesmilefjes-sløret når det gjelder barn. Vi har også opplevd den ikke fullt så koselige delen, 6 mnd med kolikk på sistemann- og jeg har også måttet få si HØYT at ja, det er fantastisk og være mamma, men du og du det koster i flekkene!:/ Forventninger er skjøre greier, uansett hvor positiv og hvor mye energi man har i utgangspunktet. Så burde man kanskje bli flinkere til og godta at livet og utfordringene går i faser uten og skynde seg til neste fase. Kos deg med guttene i kveld, klem:)

  Svar
 3. Torbjørg i Stavanger

  Åh så godt å høre at alt ikkje er perfekt!
  Som ventende førstegangsmamma er det godt å høre at alt ikkje blir perfekt med ei gang babyen er ute! Er jo det ein ofte får høre, sjøl om eg som sjukepleier vett at det ikkje er tilfelle…

  Det var noe flotte bilder du hadde fra første svangerskap!

  Veldig synd du ikkje får det til i dag. Men får få det til neste gang 🙂

  Klem

  Svar
 4. nullfiresyvni

  Sitter her sprekkeferdig (føles i alle fall sånn selv om det er tre uker til termin) og tenker: ENDELIG noen som ikke bare maler et rosenrødt bilde. Akkurat slik du beskriver det, er mine forventninger til å blir mor. For all del. Jeg gleder meg og er naivt uviten om flere vanskeligheter som man bare må erfare. Men jeg tror også det blir mye jobb og endel tunge dager, så takk for at du også viser fram den siden også 🙂

  Kirsti

  Svar
 5. Har en drøm…

  Et flott innlegg – ærlig og flott:)
  Det er absolutt det beste som kan skje, og få barn, og det er klart vi elsker de over alt på denne jord ♥ Men det er også mye usikkerhet, slit og vanskelig med barn, på mange forskjellige måter, og det er ikke likt for alle… viktig og kunne snakke om det som er vanskelig med noen… fint du hadde mamma’n din i den første tiden, det er godt med mamma’er selv når vi er voksne – herlig og tenke på egentlig… at vi elsker og være mamma og være der for ungene våre nå, men vi må sikkert være der for de mange ganger opp i gjennom til de er voksne og – akkurat som mamma’ne våre – jippiii, hihi 🙂

  Ha en fin fin kveld, fine du:)
  Jeg ble veldig glad for kommentaren inne hos meg i går – TAKK ♥

  Svar
 6. AC

  Flott innlegg.
  Kjekt å skrive om at ikke alt er rosenrødt ved det å bli mamma, for det er nok noe de fleste opplever, men mange ikke vil snakke om. Men til tross for alt som kan være strevsomt og vanskelig, så er det å være mamma helt herlig:)
  Flotte bilder av dere.

  Fin kveld til deg!
  – AC

  Svar
 7. flink pike

  Har diskutert akkurat det med mange… Og du er ikke alene om å føle at den virkelige sannheten er det ingen som forbereder en på.. Det at man blir sykt sliten av lite søvn, det at man er usikker, at man tviler på seg selv i mange nye situasjoner… Samtidig som det så klart er verdens beste opplevelse!

  Svar
 8. Myke minutter

  Som en venninne av meg sa: Første spedbarnstiden er oppskrytt! Jeg er så glad for at alle venninnene mine som fikk barn før meg, var bånn ærlige om alt slitet. Magiske øyeblikk ja, men samtidig knalltøft med lite søvn etc. Vi bodde et halvt år (!) på Ullevål med storesøster etter at hun var født, det kan jeg love var helt uvirkelig… Så da lillebror kom under normale omstendigheter, var det som en søndagsseilas i forhold, til tross for store ammeproblemer. Når det gjelder å ha barn, så lever jeg etter “it’s not easy, but it’s worth it” 🙂 Klemmer

  Svar
 9. Mari Ann / the Folding Chair

  Takk for flott innlegg – her går det på våkenetter på 4. året nå… Klart det er mye kos og mye fantastisk med det å få barn, men det kan være masse usikkerhet, fortvilelse og trøtthet involvert også!

  Kom meg heller ikke på treffet i kveld, så slakker nå på sofaen med en liten bloggrunde. Blir lenge mellom hver gang nå, gleder meg til å bli ferdig med skolen og igjen får tid til slike koselige aktiviteter 🙂

  klem!

  Svar
 10. Nin

  Synes det er tøft av deg og være så ærlig på det! Vi har vel alle møtt idyllen i døra med et smell innimellom…Men kansje er det viktig lærdom og ta med seg på veien videre…Jeg vet hvertfall at jeg skatter go stundene mer nettopp fordi jeg vet at hverdagen kommer og tar meg og sender idyllen lengst under bunken med mammabekymringer og den uendelige “TO Do” listen…Nydelige bilder!!God helg!

  Svar
 11. Fru Føreland

  Ærlige ord, heldigvis er de tøffe dagene og timene i mindretall. Har kun et barn ennå, men blir nok bare en til for at det å ha barn skal bli overkommelig;)
  Fine bilder!

  Ønsker deg en finfin start på junimåneden!

  Svar
 12. ynde

  Så flott innlegg du skriv! Kjempeviktig å snakke om det, trur alle som får barn opplever dette i større eller mindre grad. Eg synest også det har vore tøft med tre barn, søvnmangel, trassalder og det å vera “på” heile tida. Men det går seg til og blir bare kjekkare og kjekkare etter som dei vert større. Nå kan ein jo ha gode samtalar meg ungane. Skal bli spennane å følgje dei oppover i tenåra. Eldste hos oss blir 13 i sommar. God helg til deg 🙂 Klem Kjersti

  Svar
 13. Lotta

  Gode ord syns jeg 🙂 Det er fantastisk å være mamma, men det kan være utmattende og frustrerende også. Det er for få som sier det rett ut, og jeg mener det er viktig at alle har et realistisk bilde av det å få barn – det er mer enn bare babylukt og kosestunder.
  Ha en flott lørdagskveld 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.