LÆRERKALLET

21. mai 2016

Interiør

SONY DSC

SONY DSC

 

SONY DSC

 

Jeg er så lei av å lese til eksamen. Det var mye tøffere en hva jeg forestilte meg å studere igjen. Sist jeg studerte til bachelor bodde jeg alene i min egen leilighet, og hadde kun meg selv å tenke på. Flere år etter er jeg samboer og har to små barn, pluss en jobb. Er svært takknemlig at min samboer samtykket omskoleringen min, fordi det har absolutt tært på mot og økonomien. Likevell holder jeg fast på visjonen min: LÆRERKALLET. Mange undrer seg hvorfor jeg vil jobbe som lærer, og ikke sykepleier som er min grunnutdanning. Det er mange grunner til valget mitt, og er nok ikke tilfeldig. Da jeg begynte i jobben som miljøterapaut for 3 år siden, var det en stod befrielse å jobbe dagtid. Jeg gikk all-in, og fant fort ut at det å jobbe med barn var noe som gav livet mitt mening. Min tilnærming til barna er den tilnærmingen jeg ønsket selv som barn. Det har jeg alltid hatt i bakhodet. Det vil si at jeg opplevde ofte voksne som «uptight», men det var spesielt en lærer jeg husker som var det motsatte. Den læreren gjorde stort inntrykk på meg som liten. Læreren var barnlig, godt og stabilt humør, så elevene, hadde faste rammer, morsom, faglig kreativ, omsorgsfull og energisk. Kall han gjerne drømmelæreren om den finnes. Jeg tror oppriktig alle gjør så godt de kan i jobben sin, enten om en er lærer eller servitør. Å jobbe med barn gir livet mitt mening, deres uskyld og livsgnist gir meg overskudd. Det å formidle har alltid vært noe jeg liker. Derfor valgte jeg å studere fag som jeg synes er kjekke. Det at jeg har jobbet som miljøterapaut vil jeg absolutt dra fordel av som lærer. Nå som jeg er sliten i sinn og kropp, ser jeg visjonen min langt der framme: nemlig å ha min egen klasse som jeg kan gjøre en forskjell hos. Jeg gir av meg selv på jobb, og opplever at barna gir igjen. Det er i grunnen nokså logisk i møtet med mennesker.

P.S Du må huske å være med på giveawayen på bloggen her, vinn 2 signerte Mariann Deila bøker! Den som ikke prøver lykken vinner heller ikke! Se innlegget nedenfor. Du skal kun gjøre to ting, skrive en kommentar på bloggen min og like fb siden til Mariann Deila. Disse er verdt å lese. Har såvidt sett i dem, da jeg må konse på eksamen.

Namaste

By Lisette

En kommentar til “LÆRERKALLET

  1. Maria

    Jeg skal fullføre mastergraden min i juss fom høsten av… Gleder meg til det men tenker det kan bli utfordrende også. Når det er sagt, så skal jeg studere på fulltid igjen, og har ikke jobb ved siden av. Men mann og barn krever nok sitt allikevel. Men det skal bli så godt å faktisk ha en grad i hånden og skilte med, istedenfor et halvferdig studium når jeg skal ut og søke jobber igjen 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.