JOBBEN HAR GJORT MEG TIL ET BEDRE MENNESKE OG MAMMA

13. mai 2017

Hverdagsglimt / Personlig

JOBBEN HAR GJORT MYE FOR MEG Det er i de periodene jeg har mest kaos jeg blir kreativ. Energien bruker jeg på alt annet en å lese til eksamen. Jeg får plutselig lyst til å rydde og høre på gamle melodier fra ungdomstiden. Etter jeg har brukt litt av energien på rydding blir jeg rolig i sinn og klar for å konsumere pensum. Men først et viktig og personlig innlegg. 

At jeg havnet på skolen som miljøterapeut skylder jeg en stor takk til min mor. Hun så annonsen og oppmuntret meg til å søke på stillingen for snart 5 år siden. Jeg var på utkikk etter ny jobb, og helst en dag jobb. Jeg tørr og påstå at jeg brukte store deler av permisjonstiden til tanker og sondering på jobbmarkedet. Noe som jeg unner ingen i en slik fase. Da skal man i utgangspunktet nyte og bruke energien på familien og den nyfødte. 

Jobben har forandret livet mitt. Den har gjort meg bevisst på kommuniksjon og hvor viktig relasjonen mellom to mennesker er. En trygg relasjon som skaper tillit tar gjerne flere år. Barn som ikke stoler umiddelbart på voksne, barn med sinne og frustrasjoner og som mangler et emosjonelt språk. I starten fikk jeg palmesjokk og hadde en læringskurve som var skyhøy. Arbeidsoppgavene var annerledes, heldigvis fikk jeg fantastisk veiledning av en annen miljøterapeut. Hun gav meg verktøy som jeg omsatte til mitt eget. Det skulle ta tid, men jeg fant veien selv slik som god veiledning handler om. I starten adopterer man alle tips, men så finner man sin egen stil etter erfaringer og utprøvning. Det å hjelpe og veilede et barn med utfordringer har ikke vært annet en lærerikt for meg. Det har gjort meg til et bedre menneske og en bedre mamma til mine egne barn. Jeg har blitt mer tålmodig i forhold til mine egne barn og har utviklet en kompetanse til å forstå og bruke pedagogiske tilnærminger og grensesetting hjemme også. Det har lettet jobben min som mor i forhold til kunnskaper om barns selvfølelse og hvordan grensesetting bør være. Derfor sier jeg så sterkt som at jobben har forandret livet mitt. Tror om jeg ikke ville havnet i skolen er jeg redd for at utsiktene for meg hadde vært noe annerledes som mamma. Jeg er dypest takknemlig for alle de barna jeg har møtt på min vei som miljøterapeut. Jeg ser på meg selv som klokere, sterkere og god som er mitt mantra når jeg jobber med elever og egne barn.

Noe jeg har innsett i jobben min med barn med utfordringer er å ty til utradisjonelle metoder i relasjonsbyggingen og synet på læring. Mange ganger har jeg til og med gjort noen etiske valg ved å invitere barna hjem til meg på middag, gått på McDonalds, bowling og juleverksted hos oss i jula. Her er det nok mange meninger om hva som rett eller galt. Jeg mener bestemt at om man har kapasitet og velger noen “utradisjonelle tilnærminger til læring og relasjonsbygging” so be. Jeg har bare positive erfaringer med dette. Det å møte barn uten kravsituasjoner og i en setting som tar ned «guarden» til barnet gjør noe med relasjonen. Stressresponser er av og minner skapes for alltid.

Jeg har aldri møtt så mange kloke og hyggelige kollegaer som jeg har nå. Noen har til og med blitt nære venner. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.