JEG LOGGER MEG UT

24. oktober 2016

Hverdagsglimt / Sosiale media detox

SONY DSC

SOSIALE MEDIA DETOX I 8 DAGER 

Lyset gikk opp for meg igår, på venterommet hos Lundborgklinikken. Mens jeg ventet å komme inn til Malin leste jeg en artikkel i fra «iform». Artikkelen handlet om 8 dager sosialemedia detox. Jeg leste historien om en småbarns mor som var “langt bort reist” i forhold til bruken av sosiale media. Posten i bladet traff meg som titusen kniver i hjertet…Vi har laget restriksjoner for barna våre i forhold til ipad i ukedagene, men vi foreldre drar opp telefonen i tider og utider. I det siste har jeg tenkt hvor ofte jeg kobler på meg fb, insta og snapchat. Det er ikke lite om en regner minutter som blir til timer. Selve bloggen min ser jeg ikke på som endel av den fraværende perioden, da jeg lager bloggposter ofte når jeg er alene eller etter arbeidstid. Bloggen er mitt kreative univers der jeg lufter tanker og ideer, det gir meg mye tilbake. Jeg bruker heller ikke særlig tid på å besøke andre bloggere, men har noen få jeg må titte innom. Det som er tidstyven for opplevelser i nuet er facebook, instagram og snapchat.

I dag bestemte jeg meg for 8 dager detox. Jeg vil se hva effekten av total tilstedeværelse på kjøkkenet, på badet under kveldsstellet, under måltider, overgangssituasjoner til barnehage og skole etc. Jeg underviste for vidergående elever idag nettopp om søvn og sosiale media. Hver gang vi ser et bilde på insta eller fb setter det i gang emosjonelle tankevirksomhet når vi ser for eksempel et bilde av en vellykket familie, en trent kropp eller en begivenhet. Tankevirksomheten starter uten at du legger bevisst merke til det, som igjen kan føre til stress, uro og nedsatt søvnkvalitet hos oss.

Personlig sover jeg dårligere etter jeg ble mamma. Søvnen min er lett og det føles som jeg kun hviler. Jeg vil også se om sosiale media detoxen påvirker søvnkvaliteten min, noen jeg er overbevist om at den gjør.

Jeg poster dette innlegget på facebook idag, men resten av uken må du klikke deg på bloggen for oppdateringer. Jeg skal IKKE inn på facebook eller instagram i løpet av de neste 8 dager. Er sikker på at jeg og familien min har godt av dette, og jeg håper langsiktig at jeg legger bort telefonen min “for godt” mens barna er våkne. Ønsker ikke at ungene skal huske barndommen sin med foreldre med telefon i hånden…

By Lisette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.