JEG HAR NOE Å TILSTÅ

26. april 2018

Filosofi / Hverdagsglimt

 

JEG HAR NOE Å TILSTÅ

Forskning viser at det å være takknemlig er bra for helsen, fremmer trivsel og øker lykke… Ja, dette tror jeg det er desidert mye sannhet i. Livet er for de fleste en serie med problemer som skal løses, og mange ganger resulterer disse problemene i stress.Takknemlighet kan være den ene stress stopperen. Å praktisere takknemlighet er noe jeg selv streber etter hver dag. Livet de siste årene har vært stressende med opp og nedturer, men så dukker den forløsende følelsen  av takknemlig iblant som overskygger alt annet. Det kan være den ene kaffekoppen mutters alene på ettermiddagen mens jeg hviler blikket mot vårtegnene i hagen. Det kan være solstrålene ved leveggen som gir meg energi og pågangsmot. Barna på skolen som sier “at du er den beste læreren og gir deg en klem før du går hjem”. Eller barna mine som sier at de elsker meg mest i hele verden, da stopper hele verden litt opp. Jeg liker å lukte på barna mine, det høres gjerne litt sært ut, men det vekker hele sanseapparatet mitt. De har en helt spesiell lukt som gir fyller hjertet med kjærlighet. Da jeg gikk hjem fra jobb i dag tenkte jeg på alle de fantastiske kollegaene mine. De gir meg noe helt spesielt i hverdagen. Jeg har alltid opplevd at jeg kan være meg selv her. Dette er en følelse jeg aldri har hatt på noen andre arbeidsplasser. Jeg er takknemlig for takhøyden og rausheten vi har oss i mellom. Jeg er privilegert. Kanskje det er fordi jeg er på rett plass. Hvem vet… Noen ganger må vi også være takknemlige for å være i live, og ikke bare for menneskene i livet vårt. Dette vil gjøre at du føler deg heldig. Det vil også gi deg et smil om munnen hver dag når du står opp og når du går til sengs. 

De tingene vi har i livet har vi kanskje jobbet hardt for å få. For eksempel en god utdannelse, en god jobb, en bil, en familie, et sted å bo, mat på bordet hver dag, penger på kontoen og gode medmennesker. Ofte tar vi disse tingene som en selvfølge. Mange må imidlertid jobbe mer enn andre for å oppnå de tingene som gir tilfredsstillelse i hverdagen. Kanskje oppleves dette urettferdig for noen. Men da er ofte følelsen av urettferdighet et resultat av misunnelse, intet annet.

Jeg vil dele med dere to passende dikt her på tampen. 

Være sammen

Legg di hand i mi hand
så er vi sterke saman
så er vi svake saman
så er vi saman

-Åse Marie Nesse

 

VI HOLDER LIVET

Vi holder livet i en knyttet hånd
Vårt hjerte må bestandig ha det sånn.

Det tåler gjerne spott og overlast
når bare det får holde noe fast.

En mann, et barn, en drøm skal være vår
og evigheten måles ut i år.

For i vår gåtefulle, blinde angst
blir alle ting erobring eller fangst.

Vi bærer skrekken med oss natt og dag,
den bleke skrekk for hjertets nederlag.

  • -Inger Hagerup

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.