HVORDAN GJORDE JEG DET?

5. august 2016

Helse / Trening

Det er noen år siden 2012. På det tidspunktet hadde jeg en 3-åring og 1-åring hjemme, pluss jeg sov minimalt. Jeg følte meg konstant trøtt og tiltaksløs. Før barna kom var jeg superaktiv og treningsinstruktør hit og og dit. Når jeg ser tilbake idag, så møtte jeg meg selv i døra av for høyt tempo. I dag er jeg tilbake der jeg var før ungene kom til verden, selv om det skjer endringer naturligvis etter man får barn. Jeg streber ikke etter det perfekte, men jeg vil optimalisere kroppen ved å gi den søvn, sunn mat og fysisk aktivitet. Har fått mange henvendelser på mail siden jeg la ut bildet ovenfor på instagram. Folk lurer på hvordan jeg har kommet meg i form. Vil derfor forsøke å dele noen av mine erfaringer. Snapchat er en fin måte å publisere en slags treningsdagbok, «yes, I dit it» i dag også.

MINE TIPS TIL EN STERKERE KROPP OG HODE

Jeg bruker konsekvent ikke badevekten! Det målingsinstrumentet er for meg uvesentlig, den gjør deg bare trist og demotivert. Væskebalansen og hormonene varierer, som igjen gjør at tallet på vekten varierer. Bruk heller målebånd og klær som indikasjon på framgang, er målet er å passe en gammel bukse, bruk den for å måle framgang. Det finnes en haug med treningsapper på mobiltelefonen,  jeg har lastet ned et type jeg skal bruke i et forsøk. Kommer mer tilbake til den etterhvert på bloggen. Når du skal endre kosten og treningsvaner må en presse seg selv i starten. Det kan være mentalt utfordrende, og det vil det være de første ukene til kroppen kjenner igjen det gode du gjør for den. Men så kommer bonusen. Om du er trøtt, ta den en rask gå tur eller en rolig løpetur. Det gjør underverker etterpå, og gir energi og lykkehormoner.  Jeg bruker endomondoen til hver joggetur, den motiverer meg og jeg kan dele mine treningsøkter om jeg ønsker det.

Ikke tenk for avansert når det gjelder trening og mat. Det fleste vet hva sunn mat og usunn mat er, og at trening er viktig for å styrke hjerte og muskelatur. Styrketrening er ekstra viktig! Mange forsømmer det når de skal ned i vekt for eksempel. Vi har et misvisende bilde på styrke trening, at det gjør en større. Styrketrening er fantastisk, og kan gjøres hjemme med egen kroppsvekt. Har du ikke muligheten til å trene på helsestudio, gjør det hjemme slik som jeg har gjort! Det er effektivt og man slipper å prate seg vekk.

Siden tidlig vår gikk jeg all-in i forhold til min egen helse. Jeg hadde tre ryggprolapser for 1 år siden, og visste at styrketrening/øvelser ville hjelpe meg til å bli sterk. Startet med rolige joggeturer når ryggen var bedre, og deretter styrke. I dag jogger jeg 3 ganger i uken, samt stryke hjemme med egenvekt, strikk og håndvekter flere dager i uken.

Anbefaler også en helsesjekk hos Lundborgklinikken. Ingen tvil har Malin og Lillian vært til stor hjelp i forhold til helsen min.

Jeg spiser sjelden halvfabrikat mat, da det tar ikke lenger tid å lage mat fra scretch. Til frokost drikker jeg en smoothie av bær, banan, kokosmelk, linfrø og chia. Men det hender at jeg tar et knekkebrød også(Berit Nordstrand sine). Reagerer på melk, bør derfor holde meg unna melkeprodukter. Til lunsj spiser jeg en salat med kylling, stekt egg og grønt er typiske matvarer jeg velger. Det er viktig å spise nok proteiner, da skeier jeg som regel aldri ut. Middag spiser jeg det samme som resten av familien. Jeg har også mellommåltider hver 3 time. En neve med nøtter, smoothie eller litt skinke/grønt. Er fortsatt i utprøvingsperioden til å finne alternativer til yoghurt, ost og cottage cheese, da jeg er intolerant på melkeprodukter. Generelt og kort forklart spiser jeg lite raske karbohydrater.

Er målet å gå ned i vekt? Da er mitt beste tips: hold deg unna godis og vin en periode. Dette gav meg BEST framgang ift vektnedgangen. Det var et av de viktigtse elementene hvorfor jeg ikke gikk ned i vekt tidligere. Jeg var flink i ukedagene, men når helgen kom da kastet jeg meg over godteposen. I dag har jeg mindre lyst på det søte, fordi mine smaksløker får mindre søtt. Til syvende sist handler alt om balanse. Men alt går for en periode,  etter hvert kan en introdusere en kosedag i uken igjen.

Noen annet som har hjulpet meg er å visualisere meg selv i bedre form. Mental trening kan du kalle det. Jeg har en gul post-it lapp der det står str 38. Det er målet mitt for eksempel. Jeg følger også flere treningsdamer på insta, og har to sterke og sunne forbilder der. De er mine inspirasjonskilder for å holde det gående som et helårsprosjekt.

Lykke til, jeg heier på deg!

By Lisette

5 kommentarer til “HVORDAN GJORDE JEG DET?

 1. tinyurl.com

  I’m really enjoying the design and layout of your site.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to
  come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Fantastic work!

  Svar
 2. tinyurl.com

  Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere?

  A theme like yours with a few simple tweeks would really make my blog stand out.

  Please let me know where you got your theme. Thanks a lot

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.