HVA SLAGS FORHOLD HAR DU TIL DIN EGEN KROPP?

17. april 2016

Helse

 

THANK YOU ALL FOR YOUR VISIT

Er det ikke rart hvordan innlegg på blogger og i ulike magasiner som har med vekt og kropp å gjøre skaper interesse og leserantall? Bloggen min hadde en peak hos lesere i går. Er vi så mange der ute som er misfornøyde med oss selv…? Jeg leste nettopp et innlegg på forskning.no som sa at ungdommer med et positivt forhold til egen kropp, har til én ting til felles: De har foreldre som ikke fokuserer på kropp og utseende. Dette er kjempe viktig at vi som foreldre har et ansvar og en viktig jobb å gjøre! Det å være bevisst på hvordan vi opptrer ovenfor ungene i forhold til kroppsfokus og kostvaner. Jeg er langt i fra hysterisk, men jeg prøver å lage sunn mat til familien uten å lage så mye fuss about it. Vi spiser snop i helgene og går på McDonalds av og til slik som alle andre familier. Jeg leste også noe annet som vekket min nysgjerrighet, kropp og selvfølelse er nesten som to sider av samme sak. Dette er ikke noe luksusproblem, det er vondt og sårt å skamme seg over sin egen kropp. Kroppsfølelsen er selve fundamentet i selvfølelsen, og i mange sammenhenger vil opplevelsen du har av din egen kropp, være helt avgjørende for hvordan du forholder deg til både deg selv og andre mennesker. Misnøye med egen kropp kan få deg til å være skikkelig slem med deg selv i et forsøk på å tukte eller endre kroppen. Misnøyen kan også hvis den er stor nok få deg til å trekke deg unna mennesker som du egentlig ønsker å være nær. Og uansett: Når du skammer deg over din egen kroppslighet, tvinges du til å bruke uforholdsmessig mye energi og tankevirksomhet på kroppen, og tilsvarende lite på andre sider ved livet. Dette er trist og smertefullt, først og fremst for deg selv. Men også dumt for andre som liker deg, og som ønsker å møte deg akkurat slik du ser ut. 

Så oppfordringen min til deg som foreldre: Om du er på slank, så ikke prat med ungene om det! Fokuser på å spise vanlig hverdagsmat, som består av grønnsaker og gode byggeklosser.

By Lisette

En kommentar til “HVA SLAGS FORHOLD HAR DU TIL DIN EGEN KROPP?

  1. Jorunn

    Må man være så “korrekt” idag at man ikke kan gi beskjed når ett barn er overvektig? Er det fordi foreldrene selv er overvektig, eller gruer slanke folk for å ta det opp med andre foreldre fordi de er redde for å virke fordomsfulle? Er så luta lei all innpakkinga om fedme!!! Det skal nermest glorifiserest:Menn liker “kurver”,- ikke bein?.Med mindre det er sykdomsrelatert er det etter mitt syn barnemishandling å la barn bli overvektige.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.