HVA HAR JEG EGENTLIG GJORT MED KOSTHOLDET MITT?

16. juli 2016

Helse / Lundborgklinikken i Stavanger / Mat og kos / prosjektsterk

Bildet til venstre er mitt første før bilde i mai-2016 og bildet til høyre er nå i juli-2016. Jeg har lagt om kostholdet mitt og brukt Cryo 21 på magen min hos Lundborgklinikken. Jeg trodde jeg spiste sunt før, men har nok spist mat som har skapt betennelsesprosesser i kroppen min.

Livsstilsendringer for meg handler om sunne valg jeg gjør i hverdagen. Det hender rett som det er at jeg har lyst på usunn mat og godteri, men når jeg velger usunne valg så straffer jeg meg selv ikke fordet lenger. Dette var noe jeg gjorde mer før. Fikk dårlig samvittighet og skle ut i forhold til kostholdet resten av uken. Kjenner du deg igjen? Dette er noe jeg mentalt jobber med. Velger jeg å spise sukker, så har jeg valgt det uten at jeg skal ha dårlig samvittighet for det. Livet er for kort til å straffe seg selv med vonde følelser. Likevel ønsker jeg å tilføre kroppen min ren mat, men alt handler om balanse, right?!

Så hva har jeg spist? Jeg har spist masse grønnsaker, søtpoteter, salater, sort ris og kylling/kjøtt under denne perioden. Holdt meg unna hvit ris, poteter og pasta. Dette var egentlig nokså enkelt, men jeg tror selv man kan spise det meste om man ikke har intoleranser, men å redusere porsjonene. Jeg prøver å spise sakte, mindfuleating om du kan kalle det. Et tips er å drikke varm grønn-te til maten, dette tipset gjør deg raskere mett. Dette tipset fikk jeg av Berit Nordstrand kurset jeg gikk på i fjor. Jeg har holdt meg unna melkeprodukter som jeg er intolerant mot, heldigvis finnes det andre erstatninger som rismelk, mandelmelk og soyamelk. Akkurat nå har jeg kun brukt mandelmelk i kaffe og i pannkekakerøren. Smaker kjempe godt!

Her er jeg sammen med ungene og føler meg i fysisk god form idag! Dagene mine varierer også selvsagt som alle andre småbarnsforeldre, så det er sagt!

Dette sitater elsker jeg! Fordi helse handler ikke om vekt eller størrelse. I kvelds skal vi har barnefri og nyte hverandre med god mat og drikke. Nyt livet alle sammen.

By Lisette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.