HAR DU TATT FEIL AV FØRSTEINNTRYKKET?

11. mai 2016

Hverdagsglimt

SONY DSC

KROPPSSPRÅK OG FØRSTEINNTRYKK

Førsteinntrykket kan være helt avgjørende for hva andre forventer av oppførselen din. Ut fra førsteinntrykket prøver vi å forutsi hvordan et annet menneske vil oppføre seg i framtidige situasjoner. Atferdsforskerne har nemlig kommet fram til at det første bildet vi danner oss av et annet menneske, er det mest avgjørende og det mest varige, og vi legger særlig merke til umoralsk atferd. Jeg har rett så det er tatt feil av mennesker ut i fra førsteinntrykket, derfor lar jeg alltid tvilen komme dem jeg møter tilgode. Hva ser vi etter hos dem vi møter for første gang? Noe kjent som minner om en selv? Eller en tiltrekning til det motsatte av oss selv? Det er spørsmålt til ettertanke. Det sies at 50- 80% uttrykkes med kroppsspråket vårt non-verbal, og dette er noe jeg alltid har hatt en brennende interesse for. Når man leser kroppsspråket til andre mennesker, mobiliserer man naturlig både hjernen og hjertet, og setter sammen flere inntrykk til et helhetsbilde eller sammenheng. Dette er nettopp en av teknikkene for å bruke intuisjonen sin. Å begynne å lese kroppsspråk er derfor en ypperlig anledning til å trene opp intuisjon sin. Vi danner oss en mening om dem vi møter i løpet av bare noen få sekunder, og denne første instinktive vurderingen er basert mer på hva vi ser og føler enn det den andre personen sier med ord. Førsteinntrykket er ikke det samme som hva kroppsspråket sier når du møter en person for første gang. Kroppsspråk må vurderes og tolkes over tid. Førstenntrykket trenger heller ikke å stemme med hvordan personen egentlig er. Jeg er intuetiv, og det har kostet meg endel energi- men jeg har lært meg å blokkere for hva jeg tar inn. Derfor er jeg ekstra forsiktig med å tilnærme meg mennesker som tar energi hos meg. Trives best i mitt eget selskap, uten at jeg er noe enstøing av den grunn. De fleste mennesker antar at jeg er super utadvent, og det er jeg til en viss grad. Men kjenner folk meg egentlig? Neppe. Det er få som gjør, fordi det tar lang tid før jeg nødvendigvis deler mine innerste følelser. Jeg må oppleve en genuin relasjon som oppriktig er interessert i meg, da kan jeg gjerne åpne meg. Slik er det nok for de fleste mennesker. Jeg har ofte hørt at jeg får de fleste mennesker til å åpne seg, det tror jeg nettopp har med at jeg har er oppriktig interesse for mennesket!

God kveld

By Lisette

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.