Grøt og barndomsminner!

8. oktober 2015

Helse / Hverdagsglimt / Mat og kos

 

Fra jeg var liten jente har jeg likt grøt! Minner fra barndommen er i hjertet mitt nært. Jeg husker godt min mor lagde smørgrøt og semulegrøt som avveksling fra brødskiva. Nå lager jeg selv grøt til mine to små, og de elsker spesielt denne.

Smørgrøt basert på den gode kornsorten emmer! Emmermel har en høyere konsentrasjon av næringsstoffer enn korn fra moderne hvete.Dessuten er de gamle sortene mildere for magen. Emmer er  også mer rik på fiber, og har et lavt fettinnhold. Emmer har meget gode smaksegenskaper og egner seg godt til blanding med andre melsorter.

Smørgrøt,  til 1 person:

  • Smelt 1 ss meierismør i gryten.
  • 1-2 ss emmermel og rør (slik som du lager hvit saus) Jeg tar det alltid på øyemål.
  • Tilsett ønsket melk, grøten må ikke være for bløt.

Jeg strør litt sukrin over og kanel. Pluss jeg har et lite smørøye i midten! Ønsker du enda mer fiber, kan du tilsette linfrø og chia.

// Tine K home servietter og tefat //

By Lisette

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.