FERIEN ER IKKE BARE FOR BARNA!

4. juli 2016

Filosofi / Tanker

IMG_2914

HVEM ER FERIEN FOR? JEG VIL SI BEGGE, BARNA OG FORELDRE.

Sommeren er over oss og det er ferietid for de fleste barn i Norges land. Jeg har reflektert litt rundt sommerferie og dens betydning. Vi prater alle om «barnas ferie, barnas jul og barnas 17.mai». Men hva med foreldrenes ferie? Det skriker vi kanskje ikke like høyt om. Hvorfor? Kanskje fordi det er egosentriske tanker. Jeg tenker så absolutt at som familie skal vi finne på aktiviteter eller eventuelle reisemål som bringer ro og hygge for ALLE. Barna må forklares at sommerferien er for hele familien, foreldre trenger også hvile etter mange måneders jobbing for å fylle opp energi til seg selv og barna. Det er først nå som barna våre er såpass store at vi også kan nyte litt ferie. Jeg glemmer aldri for 2-3 år siden så skulle vi på døden reise til syden med småtrolla. Jeg var mer svett og stressa når jeg kom hjem, en uthvilt. Vi bestemte oss for at vi skulle vente med å reise til ungene var litt større, da hadde hele familien utbytte av ferieturen. I år går turen til Mallorca, og vi gleder oss alle sammen. Ungene er 2 år eldre en sist, det må blir en god ferie, eller hur?

Nå har det regnet non-stop i ukesvis i Stavanger, og vi skal ikke reise til syden før august. Kan tro jeg har kjent på at jeg har vært sliten disse ukene. Ungene krangler og er utakknemlige til tider, til tross på at vi gjør så godt vi kan i forhold til været. Været kan ingen styre. Brettspill, kino, tegning er noe vi har gjort de siste ukene, og jeg har til og med trekket meg bort med et blad og sagt til ungene at mor må slappe litt av. Det er ikke alltid det blir mottatt like populært, men synes det er viktig å si at det ikke alltid passer.

Jeg slår et slag for at ferien er for ALLE, både foreldre og barn. La ungene kjede seg litt, det er da kreativiten blomstrer.

By Lisette

En kommentar til “FERIEN ER IKKE BARE FOR BARNA!

  1. Maria

    Dette er jeg veldig enig i. Det er klart vi skal gjøre ting med barna, det synes jeg også er utrolig koselig. Men barn har også godt av å underholde seg selv innimellom, og ikke alltid få servert underholdningen på et sølvfat. Jeg kan faktisk ikke huske at mamma og pappa lekte så mye med oss da vi var små. Jeg og lillesøster måtte stort sett finne på ting selv – og du så kreative vi ble. 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.