EN OPPSKRIFT SOM ER SUNN, SOM FAKTISK SMAKER GODT!

6. mars 2016

Helse / Hverdagsglimt / Mat og kos

SONY DSC

SONY DSC

 

NÆRINGSRIKE VAFLER OG BYGGESTENER? JATAKK.

Står du ofte på kjøkkenet og lurer på hva du skal lage til deg og familien? Da må du lese lenger ned, fordi denne oppskriften er god dere… Denne oppskriften kan du lage til frokost, lunsj eller til kvelds. Perfekt i matpakken til kidsa! Visste du at havregrøt med  bananskiver til kvelds  kan være en perfekt kveldmåltid for å sovne lettere og sove godt gjennom natten-kroppens reparingstid.

Jeg er bevisst på hva jeg spiser, og skiller mellom hverdag og helg. Er langt i fra ekstrem, da jeg er glad i det “gode liv”  som innebærer god mat og drikke. Sukker reduserer jeg så godt jeg kan, da jeg føler godt på kroppen at jeg blir uvell etterpå. Tilbake til oppskriften som faktisk smaker godt. Ungene spiste dem som om de var vanlige vafler. Jeg serverte dem med hjemmelaget rørte jordbær, og en dæsj rømme til meg. Oppskriften er fra boken BALANSE matgleder med mening.

Havregrynsvafler:

1,5 dl siktet spelt

1.5 dl sammalt spelt

1,5 dl havregryn

1 ts salt

2 ts bakepulver

1 dl melk(jeg brukte mer)

5 ss mager kesam eller gresk yogurt

2 egg

2 ss sukrin gold(kan sløyfes, havregryn lager sødme)

Bland alt det tørre, tilsett melken og rør godt sammen. Ha deretter i egg og kesam. La røren stå i 10 min.

Ha en fin søndag!

By Lisette

 

En kommentar til “EN OPPSKRIFT SOM ER SUNN, SOM FAKTISK SMAKER GODT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.