DU HAR ENDRET DEG

12. april 2020

Interiør

Det er mange fine aspekter ved å bli eldre. Den indre roen, harmonien og pusten som går jevnere etter travle år som småbarnsmor og student. Lite søvn har blitt til plenty av søvn. Å oppdage søvnen igjen etter mange år uten har vært en reise uten sidestykke. Nå gleder jeg meg til å sove. Mye av grunnen til et bedre søvnmønster er nok sammensatte og hører ofte til småbarnsperioden. Lekeplassen har blitt erstattet med lengre fjellturer med barna. Korte samtaler, til lengre samtaler om hvorfor ting er som de er. Guttene mine spør meg om alt, og dette er noe jeg verdsetter. Jeg har innbilt meg at “dette” er en reise jeg har gått alene, at ingen har lagt merke til endringene mine. Reisen til et roligere liv. Helt til i dag…Min svigerinne bemerket seg endringene mine, det fikk meg til å tenke at jeg jammen har forandret meg. Kanskje det er visdommen mann får med årene som kommer mer tydelig fram. Vi blir tryggere på oss selv og trenger ikke bevise så mye for andre lenger. Vi blir mer sjenerøse, stoler mer på andre og blir mer tillitsfulle. Vi blir flinkere til å mestre både våre egne og andres følelser og får dermed bedre relasjoner til andre.

På mange måter er kvinnekroppen en føde og melkefabrikk som er innrettet mot å lage etterkommere. Det preger hverdagen. Men når du da er over det der, og fabrikken stenger, kan du bruke fabrikklokalene til noe helt annet og noe helt nytt. Det har jeg inntrykk av at mange kvinner benytter seg av. De involverer seg i samfunnet på en helt annen måte, engasjerer seg og utnytter sine egne evner som de ikke har kunnet gjøre før. Kvinner kan blomstre mer de får en ny start og blir sjefen i eget liv og over egen kropp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.