DU ER DIN EGEN LYKKES SMED!

19. juli 2016

Filosofi / Hverdagsglimt

SONY DSC

 

DU KAN GJØRE MYE MED TANKENE

Vi har 60 000 tanker hver dag sier forskerene, og 85% er bekymringer som ofte er uhensiktsmessige. Disse tankene kan være “jeg er ikke god nok”,  “jeg når det ikke”, “det går nok ikke” og “jeg lykkes nok ikke”. Dette er tanker som vi ofte bruker masse energi på, for egentlig er det fantastisk og skremmende hva tanker gjør med oss. Tanker er elektriske impulser fra hjernen som skaper bilder, stemninger, lyd, ord og setninger. Likevel er det våres tanker som bestemmer om det gjør oss glad, frustert eller lykkelig.  En venn sa til meg følgende da vi pratet om temaet. La tankene komme med en aksepterende holdning til dem, men ikke ta dem så seriøst. Synes dette var et godt råd.

Jeg bruker 3 spørsmål i forhold til mitt eget tankemønster.

1. Tenk på hva du tenker, bevisstgjøring av ditt eget tankemøster. Er tankene ofte de samme som kommer over tid?

2. Hvis dine tanker er uhensiktsmessige så spørr deg selv: “Er det jeg tenker nå fakta eller tankefeller”?

3. Hva kan gjøre situasjonen bedre for meg?

Lykke til!!!

By Lisette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.