DET ER OK Å BARE SI HEI!

24. juni 2016

Familie / Hverdagsglimt / Tanker

KJÆRLIGHET MOT SEG SELV ER LIKE VIKTIG SOM Å ELSKE ANDRE

Det er noe jeg har øvet på i flere år som er litt utypisk at jeg deler, men kanskje det kan hjelpe andre, og da er det verdt det. Siden ungdommen har jeg vært «på» til alle døgnets tider, jeg har vært en giver til alle utenom meg selv. Jeg stoppet for å prate med bekjente, både nære og fjerne og noen ganger kviet jeg meg for å møte folk på butikken da jeg trodde det var forventet at jeg måtte snakke med alle. Jeg ble en container, og tilslutt ble så fullt at jeg ikke hadde plass til meg selv. Som regel spurte folk sjelden om hvordan jeg hadde det, og det var forsåvidt greit helt til jeg møtte meg selv i døren. Jeg opplevde det som en forventning at jeg måtte stoppe opp å spørre hvordan det går med folk, da ble jeg lesset med problemer som “plutselig ble mine”. Jeg ble berørt av betroelsene, og klarte ikke å skjerme meg selv lenger. Jeg ble sliten og plutselig introvert. Det har jeg vært noen år, og jeg får påfyll og energi av å være alene. Sinnet mitt ble såpass støyfullt at jeg trengte en pause. En pause å tenke på meg selv, og de rundt meg. Jeg har blitt mer bevisst over hvem jeg er, og hva jeg vil. Så har jeg ikke lyst å si mer en  «HEI» på butikken så er det ok, ingen forventer at jeg må stoppe for mer en det. Dette trodde jeg før, og det er trist å tenke på. Jeg hadde en fin egen opplevelse i går på selveste St.Hans. Jeg hadde gruet meg litt til masse folk og kjente litt igjen på “må jeg snakke med alle”? Mannen min gikk litt i forveien og satte seg ned med et pledd. Jeg hilste på forbipasserende, og satte meg ned. Der satte jeg stort sett hele kvelden. Jeg observerte gleden hos barna og de rundt meg, uten at jeg gikk bort nære og fjerne. Det var fortsatt litt rart, men jeg klarte det! Det kom til og med noen bort til oss for en prat. Så til deg der ute…det er ok å bare si «HEI».

Det styrtregner i Stavanger i dag, og jeg ble salig og glad. Derfor dette innlegget på en fredag.

By Lisette

8 kommentarer til “DET ER OK Å BARE SI HEI!

 1. Merete

  Fine flotte Lisette <3
  Viktig innlegg og jeg kjenner meg altfor godt igjen.
  Du gjør mye riktig du og ha en fiiiiiiiiiiiin fredag og helg <3

  Svar
 2. Tilbaketråkk: JA, JEG SER FORSKJELL! | By Lisette

 3. tinyurl.com

  We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
  Your site offered us with valuable information to work on. You
  have done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

  Svar
 4. coconut oil of

  Excellent beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a blog web site?
  The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided
  bright clear concept

  Svar
 5. ps4 games

  Nice post. I used to be checking continuously this weblog and I am inspired!
  Very helpful information specifically the last part 🙂 I take care of such information a lot.

  I was seeking this certain info for a very long time.

  Thank you and good luck.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.