DEN SUNNE BANANISEN ALLE SNAKKER OM!

30. juli 2016

Helse / Hverdagsglimt / Mat og kos

SONY DSC

 

Dette er min nye favoritt iskrem. Denne kan nytes med god samvittighet hver dag om du ønsker. Den er basert på frosen banan, økologisk vaniljepulver, kakao nibs(helsekost) og fiber sirup over(smaker litt karamellsaus). Sirupen har mye fiber i seg, og kan brukes over is, yoghurt pannekaker og smoothies. FiberSirup Gold er tilsatt en liten mengde stevia og malt­ekstrakt. Den har en gyllen farge og en fyldig søtsmak. Den er et sunnere alternativ til honning og sirup.

SONY DSC

Ser ikke ut som om denne desserten er sunn? Likevel ønsker jeg å poengtere at man kan nyte “valig iskrem” også i sommer, men denne er et godt alternativ til sensitive mager.

SONY DSC

NICE CREAM ER PÅ ALLES LEPPER I SOMMER

Nice cream er iskrem laget hovedsakelig av frosne bananer. De frosne bananene mikses sammen i en blender eller food processor, og deretter tilsettes de ønskede smakstilsetningene. Enten du liker sjokoladeis, jordbæris eller mango-is, kan du lage en sunn variant av din favoritt-is med banan.

Bananene bør fryses i minst 2 timer, men den mest iskremaktige konsistensen får du ved å bruke helt frosne bananer. Bruker du bananer som ikke er frosne, kan du ende opp med en milkshake, og tilsetter du for mye melk, kan du ende opp med en smoothie.

Jo mer moden frukten er når du fryser den ned, jo bedre vil iskremen smake. Moden frukt inneholder mer naturlig sødme, og gjør iskremen søtere på smak. Gjør det til en vane å alltid fryse ned frukt som er på vei til å bli dårlig, så har du alltid ingrediensene klare når du får lyst på en skål med is.

Du kan servere bananisen umiddelbart, eller fryse den ned i en fryseboks med lokk i 4-6 timer. Da kan du forme kuler av bananisen med en isskje, og virkelig få den gode iskremfølelsen.

Ønsker deg en fin lørdag!

By Lisette

 

2 kommentarer til “DEN SUNNE BANANISEN ALLE SNAKKER OM!

 1. quest bars cheap

  Hey there just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your content seem to be running off the
  screen in Firefox. I’m not sure if this is a
  format issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know.
  The layout look great though! Hope you get the problem fixed soon.
  Thanks

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.