DA VET JEG MER HVORDAN KROPPEN MIN HAR DET PÅ INNSIDEN

23. juni 2016

Helse / Interiør / Lundborgklinikken i Stavanger / Mat og kos

 

DA VET JEG MER HVORDAN KROPPEN MIN HAR DET PÅ INNSIDEN

Først forbereder jeg dere på langt innlegg. Som dere sikkert har fått med dere har jeg tatt en helsesanalyse ved hjelp av en teknologi som heter ES-complex hos Lundborgklinikken. Den første testen viste at jeg hadde ubalanser i mage-tarm systemet som igjen gjorde at jeg fikk utslag på for mye insulin i blodet. Testen indikerte at kroppen jobber med betennelseprosesser. For å finne ut hva det kom av anbefalte Malin Schefstrøm å sette meg på et kosthold i 14 dager med “ren mat” som består av grønnsaker, nøtter og kjøtt+++ for å se om jeg reagerte på noen matvarer jeg spiser til vanlig. Jeg ble da satt på et kosthold uten blant annet korn/gluten ,egg og melk.

På førstkommende mandag har jeg spist etter kostplanen i 14 dager, og er utrolig fascinert over hvor stor betydning kostholdet har på kroppen! Jeg er overbevist etter i dag hvor mye maten har og si på helsen vår. Helseanalysen viste meg at alt lå ved normalverdien i dag, og det gjorde det langt i fra for snart 14 dager siden. Første testen viste at det var en del prosesser i mage,-tarm systemet som stjelte en del av kroppenes egen kapasitet. Selv hadde jeg INGEN symptomer på ubalanser i kroppen, og jeg spiste sunt fra før. Men kanskje ikke helt optimalt for min kropp. Nå etter 1,5 uke med kostplan så har jeg gått ned flere kg(kanskje jeg sier det etterhvert, men er i utgangspunktet ikke hovedgrunnen hvorfor jeg valgte å følge kostrådene, kilo er bare en bonus). Denne uken har jeg merket at magen fungerer bedre med dette kostholdet, og jeg føler meg generelt godt humør, men er fortsatt noe slapp. Etter 2 uker med dette kostholdet er jeg sikker på at energien er på topp! Selve helseanalysen er ikke ubehagelig. Man får på to elektroder på hodet, en skal holde hender og føtter på et målingsinstrument, samt O2 metningsmåler på fing.

ES-Complex kombinerer en rekke medisinsk-teknologiske undersøkelsesmetoder, og ser målingene i forhold til hverandre (homeostase) i tillegg til å vise enkeltverdiene. En kartlegging av kroppens prosesser er grunnleggende for å hjelpe kroppen til å løse helseproblemer, uansett hvilken behandlingsmetode man velger. Dessuten gir målingen grunnlag for å vurdere hvilke livsstilsendringer som er viktigst for å forebygge helseproblemer og få kroppen i bedre balanse. ES-Complex bruker 4 ulike grunnmetodikker for å måle det man ellers måtte hatt 7 apparater til. Både hver metode og hele ES-Complex er medisinsk godkjent. I løpet av bare to minutter utføres alle de følgende undersøkelsene: EKG – HRV (HeartRateVaribility) for hjerteaktivitet HRV for det sympatiske og parasympatiske systemet Pulsbølgeanalyse for sirkulasjonssystemet Plethysmografmåling for ulike oksygen verdier Bioimpedans for fettprosent og væske i og utenfor cellene Phase Angle for cellevolt og cellevitalitet EIS for celleaktivitet, stoffskifte og organfunksjon EIS (Electro Interstitial Scan) for pH verdier i vevet Statistisk vurdering av mange hjerte-kar problemer Kartlegging av insulinresistens og sukkerstoffskiftet Statistisk vurdering av en rekke vanlige helseproblemer Differensiering mellom årsaker og kompensasjoner Homeostase-vurdering av ulike systemer og funksjoner Utregning av total helsetilstand (total homeostase) Oppfølgingstest viser effekten av de helsetiltak man gjør.

Etter mine 14 dager med kostplanen, så skal jeg introdusere en og en matvare tilbake igjen. Det blir spennende for meg, da finner jeg ut hvilke matvarer jeg eventuelt reagerer på. Det var ingen tvil på testen i dag at magetarmsystemet hadde det bedre, pluss jeg føler meg bedre!

By Lisette

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.