#CHALLANGE: 14 DAGERS AVSUKRING!

14. oktober 2015

Eureka / Helse / Mat og kos

 

På mandag var jeg på “en ny start” kurset igjen. Utrolig inspirerende sålangt! Kursleder Line Henriksen pratet om blodsukker, og hvordan sukkerinntak påvirker blodsukkeret . Vi vet at sukker i form av godteri, sukkerholdige drikkervarer og hvetemel gir betennelsestilstander i kroppen vår. Det påvirker blodsukkeret vårt i form av at vi tar dårlige matvalg, og at vi får en rask blodsukkerstigning istedenfor en jevn blodsukkerstigning i løpet av dagen. Vi på kurset har startet en 14 dagers challange. 14 dager uten sukker! Det tar faktisk det for å slippe taket på sukkerhungeren. Vi skal erstatte sødmen i form av honning og naturlige råvårer. 1 teskje med honning daglig er betennelsesdempende!

Når du kutter ut sukker er det er viktig å se opp for skjulte sukkerbomber: Søtsaker er nemlig ikke bare sjokolade! Du kan finne store mengder sukker i saft, bakervarer, juice, syltetøy, ketchup, fruktyoghurt, en mengde såkalte lettprodukter og mye annet. Sjekk innholdet i matvarene – det kan være at du får i deg altfor mye sukker selv om du klarer å holde deg unna godteriene. Og dermed opprettholdes søtsuget.

Hva gjør at vi får sukkersug? For lite proteiner i kosten igjennom dagen, sier Line Henriksen. Vi får proteiner via kjøtt, fisk, kylling og egg.

Blir du med på challange 14 dager uten sukker?


I am takeing a course in nutrition, and the next 14 days there is no sugar in my diet. I hope I can make it.

By Lisette

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.