Kategoriarkiv: Uterom

MINE 10 BESTE VÅRGLEDER

11. mars 2018

Uterom / Vårtegn

 

 

VÅREN ER ENDELIG HER 

Med noen kjekke vårbilder fra i fjor skal jeg skrive en blogg post basert på mine vårgleder. Denne årstiden liker jeg aller best. 

  • De lyse ettermiddagene er noe av det jeg setter aller mest pris på med våren. Muligheten til D-vitaminer iform av sollys er en mangelvare for oss i Norden.
  • Gå ut i det fri. Å gå turer er beste medisin for et stresset hode. Det har vi alle inni mellom.
  • Det å ta fram utemøblene igjen, det er desidert et sikkert vårtegn hos meg. Liker mindre å rengjøre dem etter 1 år ute i regn og storm.
  • Alle de som har følgt bloggen min vet at jeg elsker blomster! Å plante er noe av det som gleder meg mest med våren. Det gir gode endorfiner som jeg lever lenge på. Samtidig den «ventefasen» der mann ser det spirer i hagen. 
  • I vår er jeg ferdig utdannet!!! Adjunkt med opprykk, rimelig stolt.
  • Det å se at folket kommer ut fra hjemmene sine. Naboer og barn jeg ikke ser på vinterstid er ute fra redene sine. Herlig! Vi mennesker er flokkdyr og har behov for relasjoner.
  • Noe av det jeg elsker er å bo ved sjøen. Lukten av tang og tare rett utenfor døra er rimelig deilig. 
  • Jeg er glad i mat, så grilling må absolutt bli nevnt som en vårglede.
  • Lettere garderobe. Det setter jeg pris på. Vekk med tunge jakker til liten og stor.
  • Å lukke opp dørene igjen å lufte ut hjem og dyner. Den følelsen når du legger deg om kvelden. 

Håper noen av mine punkter kan inspirere deg til å finne fram glede med våren som nærmer seg. Vi har aldri vært nærmere. 

SLIK SKAPER DU DIN EGEN SYDENPERLE I HAGEN

22. juni 2016

Blomster og planter / Interiør / Selvåg gartneri / Uterom

 

De fleste uteplantene er fra favoritt gartneriet mitt Selvåg Gartneri og hagesenter. Ønsker du det lille ekstra av kule planter og blomster, besøk dem på Krossberg. Husker du tempeltreet jeg hadde på bloggen for litt siden? Hos Selvåg får du tempeltreet. Palmer får du også fatt på hos dem, disse kom min mann hjem med nettopp.

 

Plommetreet vårt er blitt enormt, og vi får mange av dem i år. Opalplommer, den beste sorten spørr du meg. Vi må beskjære treet til neste år, da det er for stort. Kunne knap fotografere pga størrelsen.

Eksempel på en rustikk krukke fra Selvåg Gartneri, dette bildet er tatt i tidlig mai. Peonene har ikke kommet opp enda på bildet her. Dessverre tok regnet dem på torsdag.

Stor Hortensia busk i en flettet kurv, gleder meg til blomstene kommer frem. Busken er også kjøpt hos Selvåg Gartneri.

HVORDAN DU LAGER TIL DIN EGEN SYDEN PERLE HER PÅ BLOGGEN

Jeg elsker hagearbeid, det er som terapi for sjelen. I sommermånedene er vi nesten ute hele dagene, og da er det fint å ha et uterom som appelerer til utebruk. Du kan fint skape din egen sommeroase uten at det blir superdyrt. Vi har gått for 1-2 fargeskalaer, og trives med det. Noen liker å ha flere sorter og masse farger, men jeg liker personlig et roligere uttrykk. Plassen og arealet har mye og si, og har du en mindre hage så passer kanskje mine råd deg. I hagen vår finner du fargene hvitt og grønt, pluss vi har fått en rot med knallrød peoner av naboen. De har enda ikke kommet knopp på, men jeg venter tolmodig. Store rustikke krukker er kule, og er fint om du grupperer blomsterkrukkene sammen. Ulike høyder på blomster og planter er fint for øyet. Bruker du store krukker, trenger du mindre blomster. Da uttrykket blir mer med større krukker. Jeg liker å bruke samme fargeskala, men ulike typer av blomster/planter for et spennende bilde. Mange spørr meg etter utegruppen vår, den er fra Tine K i bambus. Den tåler egentlig ikke å stå ute året rundt, men vi fikk ikke pakket det inn i år, og det synes. Komforten er bra, om du liker loungefølelsen. Utemøblene gir en sydlandsk preg i uterommet vårt, jeg elsker å bruke mye puter i sofaen. Her har jeg satt sammen runde og firkantede puter sammen, alt må ikke være symmetrisk.

Grønneplanter er HOT i år, og det skal bugne over grønneplanter ute. Vi har satt sammen ulike palmer, og det gir en instant følelse av sommer!

By Lisette

VELKOMMEN UT I HAGEN!

7. mai 2016

Blomster og planter / Selvåg gartneri / Uterom

Endelig er sommeren her! Vi har klargjort i hagen, og plantet stauder og sommerblomster. Du kan skimte peoner i knopp og stauder i fargeskalaen hvit.

Oliventreet er plantet i den råeste rustikke krukken fra Selvåg gartneri. Oliventre er også kjøpt hos Selvåg. Jeg så det råeste bambustreet som var minst 1,5 meter!

THE SUMMER IS HERE IN STAVANGER

Endelig så steg temperaturen over 10 grader! Denne uken har vi klart gjort terreassen og luket i bed. Vi var på Selvåg gartneri på torsdag, og handlet inn nye stauder. Andre blomster vi handlet til krukker var hvite lobelia, brudeslør, peoner og stråplanter. I år blir fargeskalen dus og hvit. Selvåg har fått inn nye Ginko tre by the way, så løp og kjøp! Vi har tatt vårt tre ut nå, og det blomstrer som bare det. Mer oversiktsbilder kommer.

Ut i solen igjen!

By Lisette

Min oase

10. juli 2015

Blomster og planter / Selvåg gartneri / Tine K / Uterom

Plommetret i full blomst, og hvite blomster i krukker.

 

Min første peon i bedet- plantet i år! Takk, Selvåg Gartneri for fabelaktige blomster!

 

Det beste været for fotografering er overskyet, og null sol. Når ungene var lagt i kveld, så fikk jeg lysten over meg til å ta noen bilder. Jeg har forandret litt i krukkene, og har hvitt og grønt som helthet i hagen. Jeg ble riktig fornøyd over resultatet. Bambusutegruppen til Tine K Home blir finere med årene, og blir litt grålig i teksturen. Loungesofaen bruker jeg til solseng, perfekt.

Rett over påsken hadde vi en makeover i hagen, min samboer fjernet den gamle hekken slik vi kunne plante nytt. Selvåg Gartneri og jeg startet et samarbeid, og jeg er utrolig takknemlig for resultatet. På bildene ovenfor ser du:  Afrikaliljer, peoner, pampasgress og clematis. Selvåg gartneri har et enormt utvalg av blomster, planter og interiør.

By Lisette

Uterom og beplantning

6. juni 2015

Blomster og planter / Foto / Hverdagsglimt / Inspirasjon / Selvåg gartneri / Uterom

 

Klematis i nydelig blålilla farge!

 

Hvite geoginer som kan klippes opp til snitt, etter dem er klippet så kan de stå i vaser en uke.

 

Gress i krukker er enkelt og dekorativt.

 

Eukalyptusplanter står vintergrønt hele året, perfekt om du vil lage din egen snittbukett. Lukter nydelig også.

 

Her får dere en sniktitt av uteplassen med ny beplantning. Hvert år ender jeg med å supplere med grønt og blomster, da været i Norge er ustabilt. Vi bor nede ved havet, og det er ganske værhardt her vi bor. I går kom solen tilbake, og min snille mann hjelper til i hagen nå som formen er skranten.

Selvåg gartneri har et stort mangfold av blomster og planter, alt jeg viser fra hagen er fra gartneriet. Om du er på utkikk etter litt spesielle vekster, så besøk dem. Jeg var hos dem på torsdag, og det bugner av fine blomster og planter. Hos Selvåg finner du interiør til uterommet, urter til hagen, redskaper til hagen, jord, prydgress, fikentre, stemor, peoner, senetti, eukalyptys, oliventre, hortensia, georginer, lobelia, eksotiske vekster og gress +++ De holder til på Krossberg, og holder åpent hver dag.

Når jeg innreder uterommet så tenker jeg at det skal være en forlengelse av stuen. Det skal være et sted du kan slappe av, nyte blomsterlukter og sysle med blomster. Jeg var på utkikk etter en sydlansk stemning, og det har jeg fått så smått. Det tar litt tid før klematisen klatrer langs veggen. I går plantet vi peoner også, er stas å kunne klippe snitt blomster i fra egen hage. Men regner med de ikke er oppe ordentlig før neste år.  Vi har et stort uteområde som ungene kan kose seg på, der de har en sandkasse utenfor, og plen til å spille fotball. Har vi nydelig vær hjemme, så trenger vi strengt tatt ikke syden. Vi kan gå rett over gaten så har vi en liten strand som ungene kan kose seg ved. Her har vi også et berg som jeg nyter når jeg har alenetid med en god bok, eller blad.

Håper dere likte bildene! På mandag får jeg storfint besøk av Tone Kroken og Yvonne Wilhelmsen. Det blir spennende, og litt nervepirrende.

Mer bilder av blomster kommer på bloggen!

By Lisette

Prosjekt hage, part one.

10. mai 2015

Blomster og planter / Inspirasjon / Interiør / Samarbeid / Selvåg gartneri / Uterom

 

I samarbeid med Selvåg gartneri har vårt uterom fått en ny prakt, en sydlansk oase var utgangspunktet jeg ville skape. Ola Selvåg driver gartneriet sammen med sin bror, og de har skapt et unikt plantehav i sitt store gartneri. Hos Selvåg får du kjøpt blomster, planter, krukker og interiør. Mens du venter får du kjøpt italiensk is om du vil… De populære fikentre får du også kjøpt hos gartneriet, og de er super behjelpelige med tips til din hage!

Pampasgras, afrikanskeliljer, bambus plante, hvite klematis og stemor er noe av de vi valgte til hagen vår. Det er enda tidlig vår, så man må smøre seg med tolmodighet når det gjelder blomstring. Jeg vil vise dere et før og etterbilde i neste innlegg- så stay tuned.

Bor du i Stavangerområdet, og vil besøke Selvåg gartneri så trykk HER. Det ligger på Krossberg. Gartneriet har åpent ALLE dager.

Hva synes du? Kjekt om du vil legge igjen et spor etter deg. På den nye bloggen skal det være lett å legge igjen en kommentar. Jeg ser at flere tusener besøker bloggen hver dag, men hadde vært hyggelig å vite hvem som faktisk besøker meg.

By Lisette