Kategoriarkiv: Spisestue

KJÆRE LESER!

22. desember 2015

Jul / Spisestue

 

CHRISTMAS DETAILS ON THE KITCHEN TABLE

 

 

DEAR READERS, I WISH YOU A JOYFUL CHRISTMAS

Kjære leser!

Jeg vil ønske deg og dine en varm og fredfull jul. En ekstra omtanke til deg som har det vanskelig nå som julen er over oss av ulike grunner. Julen rører oss alle på ulike måter. Da vi var i butikken for å handle inn mat til julen var der nærmest ville tilstander i butikkene. Folk hadde bugnede handlevogner, og sprang hit og dit. Jeg kjente stresset komme, og jeg er ekstra vár for sånn. Mens vi stod i kø observerte jeg alle menneskene rundt, jeg så en stresset mamma med en seks år gammel gutt som var lei av julehandlingen. Han spurte moren sin om de vi snart ferdig. Mammaen stod i kassen for å gjøre to ting, lesse oppi poser og skulle betale i kassen mens sønnen var lei av julehandling. Jeg så at moren var tydelig stresset, et vilt blikk, men samtidig fattet i hennes oppgave. Personlig skal jeg prøve følgende i julen: roe ned, legge fra meg mobilen, være tilstede med ungene, le, leke på gulvet, spise lange frokoster, ikke se på klokken, gå turer med famililen og logg av sosiale media.

Vil du lese et innlegg som gir deg en tankevekker? Trykk HER.

By Lisette

Om tilstedeværelse

27. august 2015

Hverdagsglimt / Spisestue

 

I dag var hodet mitt stappet med skolearbeid og jobb, og kjente jeg hadde manko med søvn. Visste du at kroppen trenger minimum 7 timer med sammenhengende søvn? Når vi sover, skjer det mange ting i kroppen som sørger for å holde oss sunne og friske. Får man det, vil søvnen ha en helbrede, forebyggende og gjenoppbyggende virkning på mange områder.

I ettermiddag la jeg bort telefonen helt bevisst, og konsentrerte meg 100% om minstemann. Det er så fort gjort “å bare sjekke mailen, bare sjekke IG og FB”. Kjenner du deg igjen? Jeg spurte minsten hva han ville finne på, og svaret kom raskt “play-doh”. Jeg merket ganske raskt hvor rolig han var, jeg mener bestemt at barna føler når foreldrene er fraværende i leken/samværet. De blir ofte mer grinete og klengete på sine foreldre når de er “offline”. Etter play-doh leken ble  avsluttet begynte han uoppfordret å rydde opp, det er ikke så ofte at dette er frivillig. Jeg foreslo en tur ut før leggetid, og vi tok hver vår sparkesykkel. Minsten plukket blomster og stener som han tok med seg oppi en liten veske, så rolig og fornøyd.

Det er ikke bare barna som skal øve og mestre ting i hverdagen, jeg har bestemt meg for å øve mer på tilstedeværelse i øyeblikket.

By Lisette

Mine favoritter

3. juli 2015

Inspirasjon / Interiør / Spisestue

 

Jeg har bladd igjennom bildearkivet mitt, og fant dette bildet. Det er morsomt å gå igjennom gamle bilder, og jeg ser stor forkjell fra da jeg startet med bloggen. Noe er bra, og noe er mindre bra. Da tenker jeg i utgangspunktet på bildekvailiet. Jeg elsker å fotografere, og er selvlært på alle måter.

Skal jeg nevne to favoritter i stuen vår så er det våre Lindebjerg Design skap og Tine K sofaer.

Med dette bildet ønsker jeg dere en fin helg!

By Lisette

På stuebordet

21. juni 2015

Blomster og planter / Design / Foto / Hverdagsglimt / Inspirasjon / Spisestue / Vågane Viste spesialinteriør

 

På stuebordet har jeg som regel alltid friske blomster, denne gangen snitt peon fra mine naboer. Rett over gaten har jeg et eldre ektepar med en vakker hage, de sender over stauder til meg rett som det er. Jeg stopper alltid for en prat med dem, og tror de sette pris på oss. Jeg har en spesiell ting for dyprød peon- den vakreste fargen utenom hvitt. Jeg er superlei av de rosa som “alle har”. I dag fikk jeg staude av dem i denne fargen. Skal vise dere når den er i full spring!  Rett før helgen fikk jeg de nyeste KK Living i posten, reportasje fra Hildes hjem og Tine K Home. Utrolig inspirerende- løp og kjøp.

Ellers er jeg glad vi lakkerte eikebordet vårt til  i vinter. Ønsker du å gjøre det samme? Vågane Viste spesialinteriør gjør jobben for deg. De lakkerer alt i fra kjøkkendører til spisebord.

 Kjekt at mange hiver seg på GIVEAWAY her på bloggen- blir med! Trykk HER for å delta.

By Lisette

Interiør lakkering

28. februar 2015

Inspirasjon / Interiør / Spisestue / Vårt hus

 

Før bilde:

 

Etter bilde:

 

 

 

Mye har endret seg de siste 8 årene interiørmessig hjemme hos oss! Alt var såpevasketeik, til og med gulvene. Eneste restene av eik siste året var spisebordet. En god venninne og svigers har brukt en velkjent interiørlakkerer i Stavanger, nemlig Vågane Viste. Dette pirret min nysgjerrighet, og jeg angrer ikke et sekund. Bordet ser mer eller mindre helt nytt ut, men har beholdt livet i trefurene over det hvite. Vi valgte å lakke det matt hvitt.

Svigers leverte inn kjøkkendørene til lakkering, og det ble som nytt hos dem! En annen venninne har lakkert kjøkken, og stuebord.

Jeg gir min varmeste anbefaling til Vågane Viste spesialinteriør! For en service og rask jobb de utførte. Fant dem også på FB, HER.

Ha en fortsatt fin helg!

 

By Lisette

 

 

På spisebordet…

2. februar 2012

Hverdagsglimt / Interiør / Spisestue

Har jeg alt slags krims krams, alt i fra magasiner, penn, iphone, macen og en kopp te. Og ikke minst masse LYS, lykter og telys elsker jeg, litt stemning i hverdagen og på disse kalde dagene som vi har i Stavanger om dagen.
 
 
Ha en fin torsdag dere!
 
Velkommen til dere nye følgere, kjempe kjekt!
Og til dere faste tittere…kremt kremt…;)
 
Lisette