Kategoriarkiv: Spis deg fri

ET LETTERE LIV HAR IKKE BARE VÆRT ENKELT

7. februar 2018

Egenpleie / Hverdagsglimt / Ikke reklame / Spis deg fri

 

ET LETTERE LIV MED BLE

Du har sikkert hørt at du bør spise flere små måltider i løpet av dagen hvis du prøver å gå ned noen kilo, fremfor å samle matinntaket i noen få store måltider. Kutter du ut mellommåltidene og holder deg til tre måltider om dagen, vil du lettere gå ned i vekt, mener professor Erlanson-Albertson, som har forsket på appetittregulering og overvekt. Siden oktober 2017 har jeg kun spist tre måltider, med få unntak. Personlig synes jeg det er befriende å slippe uttalige matvalg, samt jeg liker lang faste mellom måltidene. Periodisk fasting ser ut til å være veldig bra for helsa og kroppen. Etter cirka 17-18 timer uten mat (spesielt karbohydrater) går kroppen inn i ketose – en tilstand som blant annet kan styrke hukommelse og redusere smerte, inflammasjon og betennelse. Under fasten kan man drikke ubegrenset med vann (gjerne med litt lime/sitron), det hjelper litt på sultfølelsen.

Det var selvsagt tøft i starten, magesekken og vanene er vandt med å få tilførsel av mat og snacks kontinuerlig uten at vi egentlig er sultne.  Jeg er så utrolig glad for at jeg kjøpte boken for snart 6 måneder siden. 

 

Veien min har ikke bare vært lett. Jeg spiser sukker og mel fortsatt innimellom, men ikke en bevisst intensjon. Noen ganger har bare sabotøren oftere tak i meg. Menneskelig kan noen si. Mange vil kalle BLE(Bright Line Eating) ekstremt og rigid, men den frihetsfølelsen kostholdet gir meg når jeg mestrer ukene mine etter linjene er bare fantastiske. Mye bedre følelse en et sukkerkick som varer max 2 timer. 

Dette innlegget er ikke sponset for Spis deg fri, men er personlig erfaring jeg vil dele.

Å LEGGE BORT SNOPESKÅLEN

8. januar 2018

Bright Line Eating / Helse / Spis deg fri

 

Å LEGGE BORT SNOPESKÅLEN

Å legge bort snope skålen har vært vanskeligere en hva jeg trodde etter jul. Følelsene etter et sukkerkick er likevel ikke verdt det for meg. Hadde jeg enda klart å forholde meg til den ene dagen, men sannheten er noe annen. Derfor har jeg og en venninne inngått sukkerstopp til påsken. Det høres kanskje rart ut siden jeg allerede følger BLE, men det blir litt sport i det. Klarer jeg å holde meg unna så venter en gulrot. Kanskje lysten på noe søtt er helt borte. Vi får se. Et måltid og en dag om gangen er mottoet. Min venninne er ordentlig stålsatt. Det er verre hos meg, da sabotøren min er overtalende. 

Jeg fortsetter med «Spis deg fri» metoden og kurset Friere som Irina Lee avholder. Visste du har det begynner nytt Grunnkurs med Bright Line Eating i januar? Det er påmelding HER. Jeg kan på det varmeste anbefale et slikt kurs om du har boken og trenger ekstra støtte av andre kursdeltakere. Du lærer så UTROLIG mye mer en bare mattips og de fire prinsippene på kurset, selvutvikling om du vil.

 

 

FRIERE

1. januar 2018

Bright Line Eating / Helse / Spis deg fri

GODT NYTTÅR ALLE LESERE 

Som dere vet har jeg gått grunnkurset «Spis deg fri» med Bright Line Eating. Juleukene har fått meg litt ut av kurs i forhold til de fire linjene vi spiser etter, men jeg er fast bestemt på at BLE er veien videre til en slank kropp og lett hode. Du kan si hva du vil, jeg har aldri følt meg så «FRI» etter at jeg mistet 12 kg. Det å kle seg i klær uten at de strammer og lettheten i beina. Jeg har riktignok gått opp 2, 3 kg igjen i jula, men satser på at de kommer raskt av igjen. Jeg har laget meg en handlingsplan i nødsituasjoner som jeg skal bruke aktivt når jeg står i situasjoner som trigger sukker eller mel hunger. Visste du at noen er mer disponert for matavhengighet i forhold til sukker og mel en andre? Du kan ta en test HER for å sjekke hvor du er på skalaen. Selv er jeg en 6 på skalaen. 

Januar er desidert den måneden i året der “alle” skal begynne å trene og gå ned noen kilo. Men selv tror jeg ikke det finnes et rett eller gunstig tidspunkt for å begynne livsstilsendringer. Vi finner alltid noen forklaringer for å vente med omleggingen. Begynn idag og ta et måltid om gangen er nøkkelen for suksess. Det mentale arbeidet er en stor del av livsstilsendringen. På kurset til Irina Lee har vi fått mange verktøy for og lykkes. Jeg har gått litt på trynet disse ukene, men er på langt vei lettere å reise seg når man først har snublet. Før kunne det velte hele lasset hos meg og jeg gav opp. Ikke lenger! I am unstoppable…

 

Jeg er sikker på at denne boken har ligget under treet hos mange av dere. Flere titalls av lesere har tatt kontakt med meg i forhold til boken og mine erfaringer. Det synes jeg er utrolig gøy! Kan jeg hjelpe og inspirere andre er det helt topp. Klarer jeg, så klarer DU.

Tilbake til bloggtopic «Friere». Jeg er fortsatt med videre og skal nå målet mitt. Jeg har fem kilo igjen før ønsket målvekt. Jeg hadde aldri trodd at det ville være mulig og målvekten har endret seg under vektnedgangs prosessen. Dette er helt vanlig i følge boken. Du kan lett klare å gå ned i vekt med bare boka, men for meg har introkurset og grunnkurset vært til stor hjelp. Du får god støtte av ande kursdeltakere i en lukket Facebook gruppe og nær oppfølgning av Irina. Trykk HER for å lese mer om de ulike kursene. 

 

HER KAN DU HØRE HVORDAN JEG LYKKES MED SPIS DEG FRI

17. desember 2017

Bright Line Eating / Intervju / Spis deg fri

INTERVJU MED JOURNALIST OG BOKFORFATTER IRINA LEE 

Dette er virkelig utenfor min komfortsone, det å bli intervjuet. Jeg kjente på mange følelser og frykt da Irina spurte om hun kunne intervjue meg. Å blogge og ta bilder er en ting, her styrer jeg selv. Men å høre sin egen stemme og Stavanger dialekt er grusomt. Akk, men her er opptaket fra intervjuet. Heldigvis er Irina utrolig hyggelig, så det gikk ok. Irina Lee er tidligere journalist i TV2 og Bergens Tidende og vår kursholder i «Spis deg fri» med Bright Line Eating metoden. Hun har også skrevet flere bøker, der iblant boka «Spis deg fri».

«Lettere kropp og mer frihet»

#JULEKALENDER I den søttende luken av julekalenderen får du møte Lisette Dagsland Tellaroli (36), som har gått ned 12 kg etter at fulgt Spis deg fri-metoden i tre måneder. I tillegg til resultatene hun opplever, forteller hun i dette intervjuet med Irina Lee om utbyttet hun har fått av grunnkurset og hvorfor denne metoden har fungert så bra for henne. Du kan følge Lisette på bloggen www.bylisette.no og på instagram www.instagram.com/bylisette.no/Vil du lese mer? Last ned gratisversjonen av Spis deg fri her: www.spisdegfri.no/minibokEr du klar for å komme i gang? Sjekk ut introkurset: http://kurs.spisdegfri.no/p/introkursVil du være med på grunnkurset? Neste kursrunde starter i januar 2018. Sett deg på ventelisten her: www.spisdegfri.no/kurs

Posted by Spis deg fri on 16. desember 2017

 

I dette intervjuet deler jeg hvordan jeg lykkes med BLE metoden og hva som har vært utfordrende i denne prosessen. Jeg utfordrer deg å kjøpe boken/introkurset og prøv 14 dager med denne metoden. Jeg lover deg at det virker, ikke bare på det fysiske planet, men også på det åndelige og emosjonelle planet. Trykk HER for å bestille boken.

Ønsker dere alle en fin 3 i advent. Tenn lys.

Varm hilsen fra Lisette

YMSE TING I SKAPET

4. desember 2017

Bright Line Eating / Fashiontips / Spis deg fri / Ymse

YMSE TING I SKAPET OM DAGEN

Det er så gøy med klær om dagen. Å smette oppi størrelser som var “umulig før” gir en enorm lykkefølelse. Alt oppleves mye lettere, bokstavlig talt. Jeg har til og med tatt fatt på treningen igjen etter 3 måned. Starter rolig med hjemmeprogrammet mitt fra ElitePT og gåturer utenom. Jeg kaller det «sansetrening»… Før jaget jeg etter godfølelsen av å bli slank med trening, mer en effekten av hva treningen gjør på innsiden.  Det er slutt på straffetrening og straffespising. Nå spiser jeg mine tre måltider fordi jeg merker effekten av det. Kurset «Spis deg fri» har gitt meg verktøy for å meste livet på en måte. Kjenne etter hva som faktisk skjer på innsiden. Det henger som regel sammen som hånd i hanske. Å endre vaner er ingen Quick-Fix. Man må møte seg selv  med respekt og forståelse. 

 

Jeg falt pladask for antrekket fra Ymse. Passe relaxed og kult, fin pris på det også. Trykk HER.

Ymse er en storfavoritt på instagram, just a tip…

 

ET TYPISK MÅLTID MED BRIGHT LINE EATING

3. desember 2017

Bright Line Eating / Helse / Mat og kos / Spis deg fri

 

ET TYPISK MÅLTID MED BRIGHT LINE EATING

Jeg spiser 3 måltider per dag, ingen mellom måltider og ingen snacks. Det har gått forbausende lett å forholde seg til kun tre måltider pr dag. Befrielse faktisk.

Kan du fortelle litt om boken? Boken Spis deg fri er skrevet av doktor i psykologi, Dr. Susan Peirce Thompson. Boka er den norske oversettelsen av den amerikanske boken Bright Line Eating. I motsetning til alle andre metoder for vektreduksjon baserer Bright Line Eating seg på moderne hjerneforskning. Metoden har vist seg å være svært effektivt for mennesker som ønsker å gå ned i vekt, og kurere ulike former for matavhengighet, også kalt cravings. I boken lærer man å automatisere sunne valg ved hjelp av kognitive teknikker, slik at vektnedgang ikke lenger avhenger av viljestyrke, men sikres gjennom etableringen av automatiserte vaner. Hos meg har automatisering gått i grunnen nokså bra, det har selvsagt ikke bare vært lett. Men kurset hos Irina Lee har gitt så mange tileggseffekter som stabilt humør, flere lykkehormoner, et fredeligere forhold til mat og en indre ro. Bright Line Eating er en metode jeg ønsker å følge livet ut. Noen ganger “går jeg på en smell” og det er ok. Jeg har lyst å kunne spise litt søtt i blant uten at jeg opplever at jeg ikke er en Bright Line Eater av den grunn. Likevel så sier velger jeg å utelate sukker og mel, idag.

«Bright Lines» betyr i praksis fire enkle prinsipper:
1. Ikke sukker
2. Ikke mel
3. Tre måltider om dagen
4. Spesifikk mengde mat til hvert måltid

På disse tre månedene har jeg brutt de fire linjene. Ikke med mel, men med sukker og vin. Jeg bruker mindre tid på å komme til hektene igjen etter en sprekk. Tankeprosessen rundt et brudd på linjene er annerledes idag. Jeg har ikke de selvsaboterende tankene rundt brudd ift sukker som jeg hadde før. Jeg har kommet meg raskt opp på skinnene igjen da jeg har erfart helsegevinstene til Spis deg fri med Bright Line Eating. Bildene jeg deler idag er et typisk lunsj måltid.  Jeg kan fortelle at smaksløkene mine er helt annerledes idag en hva de var før. Jeg nyter hvert bit og gleder meg til hvert måltid på en annen måte en hva jeg gjorde før. Dette har nok en sammenheng at måltidene er satt i et system på et vis. 

Tallerken er fylt med 4oz kyllingfillet/litt restepølse og 10 oz med grønnsaker som gulrot i spirulazor, sopp, mais, squash, gul paprika og løk. Fettkilden er 1 ss med remulade. Smakte nydelig! 

Vi spiser frukt til nesten hvert måltid, altså frokost og lunsj. Her får man 6 oz med deilig frukt. Mums. 

 

Blir du mett? Ja, det gjør jeg så absolutt. Det hender at jeg fortsatt er litt sulten på kveldstid, men jeg har lært at sult signaler er ikke farlig. Denne maten er for dem som er på vektnedgangsplanen, jeg er snart i mål og skal snart over på vedlikeholdsplanen. Gleder meg til å spise potet og ris til middag igjen. 

JUL OG BRIGHT LINE EATING

26. november 2017

Bright Line Eating / Egenpleie / Hverdagsglimt / Spis deg fri

DET BLIR JUL UANSETT

Jeg spiser ikke sukker og mel én dag om gangen. Denne setningen har blitt en affirmasjon etter jeg startet med «Spis deg fri» med Bright Line Eating. De 10 ordene har hjulpet meg igjennom denne kostholdsplanen, for å forholde seg til at jeg ALDRI skal spise sukker og mel er dømt til å mislykkes. I hvertfall for meg. Jeg har hatt flere sprekk i løpet av disse 10 ukene, men forskjellen er at jeg kommer meg opp på skinnene igjen, vi kaller det å Re-Zoome. Det er stor mestring å spise seg på sporet igjen. Vi har et stort og nært felleskap på Spis deg fri kurset, som gir oss lov til å være mennesker. Vi oppmuntrer heller ikke hverandre til å spise sukker eller mel, men om vi har brutt de 4 linjene så hjelper gruppen oss back on track. De sprekkene jeg har hatt er med vin og sukker, vi kaller det NMF på kurset(not my food). Jeg har ikke rørt NOE mel disse ukene, det har gått forbausende lett. Gammel tankegang ville sagt «skitt au, nå kan du bare spise rent» av godteskålen. Men det har skjedd en endring i hjernen. Mulig nye koblinger er automatisert. Kurset har gitt meg masse lærdom. Ikke bare om Bright Line Eating, men om meg selv som menneske. Kursholder Irina Lee lærer oss om meditasjon, yoga og tilstedeværelse innbakt i kurset, noe som appellerer sterkt hos meg. Har ALDRI vært bort i et kurs som har gitt så mye mer en ” bare en diettplan”. Jeg ønsker å dele til folket at det finnes et kurs som gir alt dette her. Maten vi spiser er beriket med vitaminer og rene matvarer. Energien er fortsatt +-, men jeg merker en endring. Til det bedre.

Jul blir det uansett og det skal bakes med barna. Det er viktig for meg at de rundt meg skal få nyte baking og kos selv om jeg ikke spiser det. Bildene jeg deler er i fra 2012. Lyset og stemingen er fin å se på. Jeg gleder meg til jul.

En dag om gangen og et måltid om gangen. Det er det eneste jeg trenger å forholde meg til. Namaste.

Mer info om Spis deg fri, trykk HER.

VI ER HVA VI SPISER

17. november 2017

Bright Line Eating / Spis deg fri

SPIS DEG FRI BOKEN 

Det har snart gått 10 uker siden jeg begynte med kostplanen «Spis deg fri med Bright Line Eating», kan ikke si noe annet en at denne boken har endret livet mitt til det bedre. Jeg er snart 10 kg lettere og stortrives i en lettere kropp. Jeg er offisielt er størrelse 38.

Kan du virkelig spise deg til bedre selvfølelse, stabilt humør og varig vektnedgang? Ja, jeg er overbevist om at Bright Line Eating metoden MÅ ut til folket. Metoden er ikke for alle, men om jeg klarer den er jeg sikker på at MANGE kan lykkes med denne metoden å spise på. Boken «Spis deg fri» kan du kjøpe HER . Kjøper du boka før den 31.desember sender Irina en gratis kokebok tilsendt som PDF fil tidlig på nyåret med BLE-mattips.

INGEN MOSJON

Ja, du leste riktig. Bright Line-konseptet er en ikke-mosjonsplan. Jeg har ikke gjort annet en å gå turer og hatt på kosetøflene disse ukene. Det er i grunnen deilig. På grunnkurset «Spis deg fri» er meditasjon og yoga endel av reisen. Helt fantastisk og unik tilnærming til oss kursdeltakere. Bright Line Eating anbefaler ikke å trene når du starter med kostplanen, da trening kan tære på viljestyrken når det gjelder mat, det kan bli en alvorlig trussel mot målsettingen din sier boka. Men når du har kommet så langt at du lever lykkelig, slank og fri, og Bright Line-spisemønsteret er blitt en inngrodd vane, kan fysisk aktivitet gi deg betydelige fordeler mentalt og fysisk.