Kategoriarkiv: Sosiale media detox

SOSALMEDIA DETOX FINITO

1. november 2016

Hverdagsglimt / Sosiale media detox

DET HAR NÅ GÅTT 8 DAGER SIDEN

Jeg har reflektert rundt mitt forbruk på sosialemedia den siste uken, og har har konkludert at livet mitt er fredeligere uten. «Livet der ute» er så deilig uten å koble meg på tidstyven. Den siste uken har jeg mått logget meg på facebook flere ganger da jeg fikk mailer av medstudenter osv, men har ikke surfet rundt rundt, noe jeg trodde jeg ville gjøre om jeg logget meg inn. Lysten eller trangen har heller ikke vært der spesielt, kanskje mer vanen. Jeg vet at mitt forbruk er relatert til når jeg kjeder meg, men har istedenfor tatt opp et ukeblad eller studiebøker den siste uken. Opplever fortsatt at ungene er mer harmoniske etter jeg la fram meg mobiltelefonen, og det er så verdt det.

Når det gjelder søvnmønsteret så har det fortsatt variert, men likevel er hodet mitt ikke bombandert med synsinntrykk fra perfekte hjem, fristelser fra motebutikker eller trente kropper før jeg legger mer. Noe som har relatert til et roligere sinn. Jeg vil anbefale alle lesere til å ta et dypdykk i forhold til ditt forbruk på sosialemedia. Livet der ute er så mye mer innholdsrikt en hva naboen hadde til middag… Vi voksne må være gode forbilder for barna våre, slik at samfunnet ikke blir en zoombie med hodet senket i en mobiltelefon.

By Lisette

DAG 2

25. oktober 2016

Hverdagsglimt / Sosiale media detox

JEG HAR SOVET FOR FØRSTE GANG PÅ LENGE

I dag er andre dagen uten sosiale mediaer,  det går over all forventing faktisk! Jeg har bommet et par ganger av dårlig vane, men har tatt meg selv i det og lagt mobilen bort. Det første jeg har lagt merke til var at kveldsstunden rundt bordet i går kveld hadde vi gode samtaler, og leggestunden gikk overraskede fort. Personlig tror jeg tilstedeværelse og oppmerksomhet kan ha bidratt til at leggestunden gikk radigere. Til vanlig er ungene ofte oppspilte og mye fram og tilbake ved leggetid. I går brukte jeg 10 min på begge to, det ble riktignok litt sent på grunn av treninger i går kveld. Da ungene var lagt i går kveld, blogget jeg litt og så på et opptak på NRK. Når skjer det at jeg ser på tv? Aldri. Jeg opplevte en indre ro i går, og jeg var tilfreds med at ungene var såpass tilfredse også. Jeg gikk og la meg 22.30 og følte meg trøtt naturlig.

Jeg har faktisk sovet i natt, og vi snakker minst 4 måneder siden sist jeg sov tungt sist. Kan dere være den sosiale media kutten? Det gjenstår og se. I dag har jeg følt på en god energi, blir spennende om natten i natt blir like god.

Kan jeg spørre dere en tjeneste? Kan dere skrive en kommentar på dette innlegget? Da vet jeg at jeg når ut til dere.

By Lisette

JEG LOGGER MEG UT

24. oktober 2016

Hverdagsglimt / Sosiale media detox

SOSIALE MEDIA DETOX I 8 DAGER 

Lyset gikk opp for meg igår, på venterommet hos Lundborgklinikken. Mens jeg ventet å komme inn til Malin leste jeg en artikkel i fra «iform». Artikkelen handlet om 8 dager sosialemedia detox. Jeg leste historien om en småbarns mor som var “langt bort reist” i forhold til bruken av sosiale media. Posten i bladet traff meg som titusen kniver i hjertet…Vi har laget restriksjoner for barna våre i forhold til ipad i ukedagene, men vi foreldre drar opp telefonen i tider og utider. I det siste har jeg tenkt hvor ofte jeg kobler på meg fb, insta og snapchat. Det er ikke lite om en regner minutter som blir til timer. Selve bloggen min ser jeg ikke på som endel av den fraværende perioden, da jeg lager bloggposter ofte når jeg er alene eller etter arbeidstid. Bloggen er mitt kreative univers der jeg lufter tanker og ideer, det gir meg mye tilbake. Jeg bruker heller ikke særlig tid på å besøke andre bloggere, men har noen få jeg må titte innom. Det som er tidstyven for opplevelser i nuet er facebook, instagram og snapchat.

I dag bestemte jeg meg for 8 dager detox. Jeg vil se hva effekten av total tilstedeværelse på kjøkkenet, på badet under kveldsstellet, under måltider, overgangssituasjoner til barnehage og skole etc. Jeg underviste for vidergående elever idag nettopp om søvn og sosiale media. Hver gang vi ser et bilde på insta eller fb setter det i gang emosjonelle tankevirksomhet når vi ser for eksempel et bilde av en vellykket familie, en trent kropp eller en begivenhet. Tankevirksomheten starter uten at du legger bevisst merke til det, som igjen kan føre til stress, uro og nedsatt søvnkvalitet hos oss.

Personlig sover jeg dårligere etter jeg ble mamma. Søvnen min er lett og det føles som jeg kun hviler. Jeg vil også se om sosiale media detoxen påvirker søvnkvaliteten min, noen jeg er overbevist om at den gjør.

Jeg poster dette innlegget på facebook idag, men resten av uken må du klikke deg på bloggen for oppdateringer. Jeg skal IKKE inn på facebook eller instagram i løpet av de neste 8 dager. Er sikker på at jeg og familien min har godt av dette, og jeg håper langsiktig at jeg legger bort telefonen min “for godt” mens barna er våkne. Ønsker ikke at ungene skal huske barndommen sin med foreldre med telefon i hånden…

By Lisette