Kategoriarkiv: Selvåg gartneri

KOM UT I VÅR FERDIGE SOMMERHAGE

14. mai 2017

Blomster og planter / Hagen vår / Hverdagsglimt / Selvåg gartneri

VELKOMMEN TIL HAGEN VÅR Solen tittet endelig fram i ettermiddag! Det var til og med varme solstråler som følgte med den. Rett og slett en magisk ettermiddag. Sommer månedene går enormt raskt. Derfor har jeg bestemt meg for å nyte alt som følger med sommeren. Jeg skal lukte, sanse, smake og puste inn sjølukten hver morgen. Vi er så heldig som bor rett ved havet og ofte på denne årstiden lukter det ekstra sjølukt om morningene. 

Jeg elsker blomster, ingenting gjør meg mer godt humør en å se igjenom de store vinduene våre  på en velstelt hage. I dag tok jeg ettermiddagen hos Selvåg Gartneri, idag ble de rosa plantene med. Disse trives godt i sola og vokser seg høye. Du kan til og med klippe av små greiner til vaser om de vokser for høye. All beplantning hos oss er fra Selvåg. Har du enda ikke tatt turen så anbefaler jeg deg å ta en tur om du bor i Rogaland. I år kjører jeg margaritter, oliventrær, strå/pampasgress og palmer i rustikke krukker. Krukkene er også fra samme Selvåg. De hae vanvittig kule krukker om du like det enkle eller rustikke. Besøk og lik facebooksiden til Selvåg Gartneri HER.

Plommetreet har blitt enormt i år og jeg gleder meg til å spise meg kvalm av dem. Fordi man blir kvalm tilslutt. Men har flere som stiller i kø for en pose med plommer. Det er den beste typen også, opal.

Vi har også stauder fra samme gartneriet. 

I skrivende stund lytter jeg til Secret Garden og hører fuglene kvitre utenfor.

KOM MAI DU SKJØNNE MILDE

1. mai 2017

Blomster og planter / Hverdagsglimt / Selvåg gartneri

ET BESØK HOS SELVÅG GARTNERI OG HAGESENTER For en vakker 1.mai det har vært idag, strålende solskinn og susende motorsykler forbi huset vårt. «Vårslepp» kaller vi det her i Stavanger. Jeg hadde bestemt meg for å vente lengst mulig med å plante i år, og det har jeg gjort lurt i. Sist uke hadde vi snø og haggel her på Vestlandet. Jeg har gledet meg til innkjøp på mitt favoritt gartneri i Krossberg nok et år. For en oase med vakre blomster, interiør og grønne vekster må du lete lenge etter.  «Selvåg gutta» skuffer heller ikke i år med sine utstillinger og blomster. Verdt et besøk om du bor i Rogaland.

I dag kjøpte jeg flere rustikke krukker, prydgress og blomster til hagen. I år blir nyansene hvitt og grønt i hagen vår. Bilder kommer etter hvert på bloggen. Selv om 1.mai er en fridag ble det naturlig med litt arbeid i hagen. Dette er terapi for flere. Vi har spylt og luket for å gjøre klart til varmere dager. Ungene har så og si vært ute hele dagen, sol og tørt gress innbyr automatisk til mer utelek. 

Bor du i Stavanger? Da anbefaler jeg deg en tur til dette gartneriet! Nedenfor ser du flere bilder fra besøket mitt idag. Hos Selvåg finner du utemøbler, stauder, trær, blomster, redskaper til hagen, rose trær, prydgress, krukker og mye mer. Har du med barn? Så er det ingen hinder, Selvåg har en egen avdeling der barna kan leke og tegne. Besøk facebookgruppen til gartneriet HER.

Urter og grønnsaker anyone? 

Lavendel i hagen? Dufter himmelsk.

Fargesterkt og sommerfeeling

TEMPEL TRE I VEKST

14. juli 2016

Selvåg gartneri / Uterom

 

Tempeltre i vekst, vakkert? Kjøpes hos Selvåg gartneri. Gartneriet er såååå verdt et besøk.

 

VENTER FORTSATT PÅ SOLA

Bjørn Eidvåg på radioen, en grønn kopp te og et innlegg til dere. En fin start på dagen med andre ord.

By Lisette

 

 

SLIK SKAPER DU DIN EGEN SYDENPERLE I HAGEN

22. juni 2016

Blomster og planter / Interiør / Selvåg gartneri / Uterom

 

De fleste uteplantene er fra favoritt gartneriet mitt Selvåg Gartneri og hagesenter. Ønsker du det lille ekstra av kule planter og blomster, besøk dem på Krossberg. Husker du tempeltreet jeg hadde på bloggen for litt siden? Hos Selvåg får du tempeltreet. Palmer får du også fatt på hos dem, disse kom min mann hjem med nettopp.

 

Plommetreet vårt er blitt enormt, og vi får mange av dem i år. Opalplommer, den beste sorten spørr du meg. Vi må beskjære treet til neste år, da det er for stort. Kunne knap fotografere pga størrelsen.

Eksempel på en rustikk krukke fra Selvåg Gartneri, dette bildet er tatt i tidlig mai. Peonene har ikke kommet opp enda på bildet her. Dessverre tok regnet dem på torsdag.

Stor Hortensia busk i en flettet kurv, gleder meg til blomstene kommer frem. Busken er også kjøpt hos Selvåg Gartneri.

HVORDAN DU LAGER TIL DIN EGEN SYDEN PERLE HER PÅ BLOGGEN

Jeg elsker hagearbeid, det er som terapi for sjelen. I sommermånedene er vi nesten ute hele dagene, og da er det fint å ha et uterom som appelerer til utebruk. Du kan fint skape din egen sommeroase uten at det blir superdyrt. Vi har gått for 1-2 fargeskalaer, og trives med det. Noen liker å ha flere sorter og masse farger, men jeg liker personlig et roligere uttrykk. Plassen og arealet har mye og si, og har du en mindre hage så passer kanskje mine råd deg. I hagen vår finner du fargene hvitt og grønt, pluss vi har fått en rot med knallrød peoner av naboen. De har enda ikke kommet knopp på, men jeg venter tolmodig. Store rustikke krukker er kule, og er fint om du grupperer blomsterkrukkene sammen. Ulike høyder på blomster og planter er fint for øyet. Bruker du store krukker, trenger du mindre blomster. Da uttrykket blir mer med større krukker. Jeg liker å bruke samme fargeskala, men ulike typer av blomster/planter for et spennende bilde. Mange spørr meg etter utegruppen vår, den er fra Tine K i bambus. Den tåler egentlig ikke å stå ute året rundt, men vi fikk ikke pakket det inn i år, og det synes. Komforten er bra, om du liker loungefølelsen. Utemøblene gir en sydlandsk preg i uterommet vårt, jeg elsker å bruke mye puter i sofaen. Her har jeg satt sammen runde og firkantede puter sammen, alt må ikke være symmetrisk.

Grønneplanter er HOT i år, og det skal bugne over grønneplanter ute. Vi har satt sammen ulike palmer, og det gir en instant følelse av sommer!

By Lisette

VELKOMMEN UT I HAGEN!

7. mai 2016

Blomster og planter / Selvåg gartneri / Uterom

Endelig er sommeren her! Vi har klargjort i hagen, og plantet stauder og sommerblomster. Du kan skimte peoner i knopp og stauder i fargeskalaen hvit.

Oliventreet er plantet i den råeste rustikke krukken fra Selvåg gartneri. Oliventre er også kjøpt hos Selvåg. Jeg så det råeste bambustreet som var minst 1,5 meter!

THE SUMMER IS HERE IN STAVANGER

Endelig så steg temperaturen over 10 grader! Denne uken har vi klart gjort terreassen og luket i bed. Vi var på Selvåg gartneri på torsdag, og handlet inn nye stauder. Andre blomster vi handlet til krukker var hvite lobelia, brudeslør, peoner og stråplanter. I år blir fargeskalen dus og hvit. Selvåg har fått inn nye Ginko tre by the way, så løp og kjøp! Vi har tatt vårt tre ut nå, og det blomstrer som bare det. Mer oversiktsbilder kommer.

Ut i solen igjen!

By Lisette

HVA JEG GLEDER MEG TIL I MAI

1. mai 2016

Blomster og planter / Selvåg gartneri

MY GINKO BILBAO THREE IS GROWING AND GROWING

Jeg elsker mai måned, nettopp fordi da er våren ordentlig i gang. Trærene er i blomst, og man kan starte med planting av sommerblomster. I år har jeg ikke plantet mye enda, jeg har hatt is magen. Og det er jeg glad for, siden frostnetter er der fortsatt. I fjor brukte jeg flere hundre på blomster som ikke stod på grunn av dårlig vær. Håper inderlig at sommeren kommer i år! Mai er en eksamensmåned, og jeg kan i slutten av denne måneden si at jeg har tatt et årstudium i religion. Det var vært et enormt spennende studie, som har startet stor tankevirksomhet hos meg. Jeg har lært enormt om andre religioner, og det vil gi meg stor utelling som framtidig KRLE lærer og ikke minst forståelse av våre nye landsmenn.

Ser du forksjell på Ginko treet mitt? Sjekk det midterste bildet versus det første. Bladene har blitt store og frodige. Da jeg hadde innlegg på bloggen min i forrige uke om dette treet, fikk jeg flere spørsmål hvor det er kjøpt. Bor du i Rogaland? Da bør du besøke Selvåg gartneri på Krossberg. De har et unikt sortiment om du er på jakt etter spesielle sorter blomster, krukker, hagemøbler, urter og rosetrær.

By Lisette

ET MAGISK TEMPELTRE I HUS

25. april 2016

Blomster og planter / Selvåg gartneri

 

A MAGICAL TREE IN THE HOUSE

Du har kanskje fått med deg “det nye bloggtreet” hos flere kjente bloggere? Camilla Pihl og Elisabeth Heier har det… Jeg ble så inspirert da jeg så trærene på bilder hos dem, så fant jeg det endelig.  Jeg elsker særegne trær og blomster, og SELVÅG GARTNERI hadde dem! Treet heter Ginkgo biloba, tempeltre og finnes i Japan og Kina. Der er treet hellig. Trærne kan bli opp till 1000 år gamle og det er det eneste treet som ikke har forandret seg siden dinosaurene gikk rundt på denne jorden, men det mest magisk av alt er dette: Når høsten kommer så mister den alle bladene på en gang ikke litt og litt slik andre trær gjør! Alt forsvinner samtidig. Jeg kommer til å følge nøye med på terassen når høsten kommer for det må jeg få med meg. Så vakkert og en liten smule magisk. Uansett anbefaler jeg deg et besøk hos SELVÅG GARTNERI om du bor i Rogaland. Et større og flott gartneri skal du lete lenge etter.

Ønsker deg en fin ukestart!

By Lisette

Min oase

10. juli 2015

Blomster og planter / Selvåg gartneri / Tine K / Uterom

Plommetret i full blomst, og hvite blomster i krukker.

 

Min første peon i bedet- plantet i år! Takk, Selvåg Gartneri for fabelaktige blomster!

 

Det beste været for fotografering er overskyet, og null sol. Når ungene var lagt i kveld, så fikk jeg lysten over meg til å ta noen bilder. Jeg har forandret litt i krukkene, og har hvitt og grønt som helthet i hagen. Jeg ble riktig fornøyd over resultatet. Bambusutegruppen til Tine K Home blir finere med årene, og blir litt grålig i teksturen. Loungesofaen bruker jeg til solseng, perfekt.

Rett over påsken hadde vi en makeover i hagen, min samboer fjernet den gamle hekken slik vi kunne plante nytt. Selvåg Gartneri og jeg startet et samarbeid, og jeg er utrolig takknemlig for resultatet. På bildene ovenfor ser du:  Afrikaliljer, peoner, pampasgress og clematis. Selvåg gartneri har et enormt utvalg av blomster, planter og interiør.

By Lisette