Kategoriarkiv: prosjektsterk

MINDRE TRENING KAN GI BEDRE FRAMGANG

3. juli 2017

ElitePT / Helse / Mat og kos / prosjektsterk / Trening

DET NÆRMER SEG 4 UKER MED ELITEPT

Jeg er storfornøyd med ElitePT´s oppfølgning, kostplan og treningsplan. Treningsplanen innebærer 3 ganger i uken med styrketrening, men har økt med fire økter de siste to ukene. Bare fordi jeg gleder meg til å legge inn hver trening på appen min. Genialt enkelt. Har blitt super glad i styrketrening og selve treningen er unnagjort på en drøy halv time. Jeg bruker strikk, miniband, pilatesball og manualer hjemme i min egen treningsstue. Kroppen min har endret seg allerede med muskler og fasong, dette er bare etter fire uker med sunn og variert mat. Jeg prøver å gå turer 3 ganger i uken, men det er ikke like lett med to små barn hjemme med sommerferie. Jeg nyter å trene hjemme i ro og mak. Ingen køsystemer eller smaltalks, kun me, myself and I. Savner riktignok Jazzercise, men kommer nok sterkere tilbake til høsten med en frisk ankel. Nedenfor deler jeg informasjon fra bloggen til ElitePT. 

Visste du at mindre trening gir bedre fremgang? Med denne BodyVibes strategien får du høyere forbrenning, økt styrke og slankere kropp. Alle burde faktisk trene mindre.De fleste velger derimot motsatt taktikk. De prøver hele tiden å trene mer og ofte i kombinasjon med mindre mat. Det fungerer en liten periode før det stopper opp. Resultatet er en sliten og til dels overtrent kropp.

Så hvordan gjør du det på rett måte? Interessant? Jeg som nesten trodde jo mer jo bedre. Slik fungerer kroppen ikke.

De 3 store fordelene med å trene mindre i perioder

  1. Bedre restitusjon og mindre skaderisiko.
  2. Større motivasjon og overskudd i hverdagen.
  3. Bedre fremgang i styrke.

Du skal ikke trene mindre hele tiden. Men du skal trene mindre hver 6-10 treningsuke. Perioden med mindre trening kalles «deload» på fagspråket og innebærer 7-14 dager med mindre trening. Dvs. færre øvelser, færre serier, lavere belastning m.m.

Når du gradvis trapper opp treningsmengden etter perioden med deload, så kommer også fremgangen. Du tåler treningen bedre og det som før var blytunge vekter kan plutselig føles mye lettere. Effekten er størst hos alle dem som fra før trener en god del og alltid gir 110 % på treningen. God innsats er viktig for å få gode resultater, men det er også viktig å være taktisk og legge inn perioder med lettere trening.

.

Havrebrødet er en oppskrift jeg finner lett i oppskriftbasen til #bodyvibes. Smaker nydelig. Dette blir en stayer på kjøkkenbenken til frokost eller kvelds. Minner litt om scones smaken bare de er basert på havre.

 

SKREDDERSYDD KOST- OG TRENINGSPROGRAM FRA ELITEPT

7. juni 2017

delvis sponset / ElitePT / Helse / prosjektsterk / Trening

PT HJEMME I EGEN STUE OG SKREDDERSYDD KOST- OG TRENINGSPROGRAM

Jeg har følgt ElitePT med engasjement og nysgjerrighet snart et år på facebook og instagram. ElitePT består av håndplukkede personlige trenere som brenner for å hjelpe mennesker med å endre livsstil. De siste årene har de hjulpet over 3000+ nordmenn og den siste spørreundersøkelsen viser at så mange som 9/10 anbefaler dem til venner.

I løpet av de neste timene venter jeg et skreddersydd treningsprogram og kostholdsprogram. Det beste av alt er at jeg skal bli FIT hjemme i stua. Dette var et «must» for meg nå som ankelen er langt i fra topp enda. Jeg liker å trene hjemme, da slipper jeg stresset som booking systemer og bilturen fram og tilbake. Treningsprogrammet ligger på en app som dere ser på bildet, da jeg enkelt kan følge framgang og ha daglig kommunikasjon med PT Veronica Dalsnes. Mer kan jeg fortelle når jeg har fått tilgang helt på treningsopplegg og kostplan. Her finner du ElitePT sin hjemmeside. Jeg vil dele med dere reisen sammen med PT Veronica Dalsnes.

Hvorfor jeg valgte å bli kunde hos ElitePT er ulike grunner. Jeg trenger tettere oppfølgning i forhold til framgang av trening, samtidig som jeg sparer tid og kan ha all kommunikasjon hjemmene i fra. Jeg ønsker å bli sterkere fysisk som igjen gir bedre helse og energi, samtidig som jeg ønsker å gå ned 5 kg. Wish me luck! Malin fra Lundborgklinikken har hjulpet meg enromt i forhold til mine helseplager og jeg kommer fortsatt til å samarbeide med henne og klinikken.

SITRON- OG INGEFÆRSHOT

6. mars 2017

Helse / Lundborgklinikken i Stavanger / prosjektsterk

FINNES INGEN MER SUNN SHOT EN DETTE Jeg elsker sitronlemonade, og drikker innimellom varmt sitronvann daglig for å kjenne lemonde smaken. Vet at sitronlemonade er basert på mye sukker, så det er no no for meg om dagen. I dag kjøpte jeg med meg to store sitroner og ingefær for å lage energishots. Visste du at sitron og ingefær har en rekke helsefordeler? Personlig drikker jeg drikken på fastende mage. Denne kickstarter både magen og dagen! 

Det finnes flere gode grunner til å spise eller drikke sitron:
– det er en god kilde til vitamin C

– det inneholder fiberet pektin som stimulerer tarmen og kan bidra til å beskytte mot tarmkreft

– det stimulerer galledannelsen som er viktig for å fordøye ned fettsyrer

– det stimulerer til utskillelse av giftstoffer

– det er antibakterielt og virker dermed bakteriedrepende

– det inneholder elektrolytter som gjenoppretter væskebalansen etter trening

 

Det finnes minst like mange grunner til å spise eller drikke ingefær:

– det er antiinflammatorisk og demper betennelse

– det inneholder antioksidanter som styrker immunforsvaret

– det inneholder bitterstoffer som stimulerer fordøyelsen

– det kan redusere luftplager i magen

– det kan dempe kvalme: enten ved reisesyke eller etter overspising

 

Oppskrift

Saft av 2 sitroner

En god tommel med frisk ingefær uten skall, jeg brukte med skall og silte av etterpå

En håndfull frisk mynte (kan sløyfes)

Vann (kokes i vannkoker)

Jeg hadde en dæsj honning også for litt søtning, men behøves ikke

Hell alt oppi det varme vannet, kjør i blender og sil av.

Jeg liker min blanding kald eller lunken. Nyt.

By Lisette

Å TRENE MED BARN

1. august 2016

Familie / Helse / prosjektsterk / trening med barn

I går var hele familien på vår første joggetur sammen. Ungene var i utgangspunktet ikke fornøyde med vårt forslag, men når morningen kom så ble de med. Det gikk over all forventning faktisk, og vi var begge super stolt av dem. Vi jogget i deres tempo og oppmuntret dem hele tiden, de klarte 3 km totalt. Da vi kom på parkeringsplassen ventet frukt og vann.

Denne sommerens dårlige vær har ikke bare vært negativt. Jeg og mannen har trenet oss igjennom hele sommeren, og føler meg i relativt god form. I går la jeg ut et før og etterbilde på instagram av meg selv, kanskje jeg poster det på bloggen også. Fikk flere hendvendeler hvordan jeg har klart det, og om jeg hadde tips. Kanskje noe jeg kan dele med dere om dere ønsker?

Å TRENE MED BARN:

La ambisjonene om en målrettet trening ligge igjen hjemme når du skal trene sammen med barnet ditt. Tenker du kreativt, får du til gjengjeld en lojal treningspartner i strålende humør. Gjør treningen til en lek. Barn liker å være i bevegelse, men de må gjøre det fordi de har lyst. Vi forberedte en dag på forhånd, og det gjorde joggeturen litt enklere. Når de formidler sin negativitet, så valgte jeg å fokusere på at vi hadde troen på at ungene ville klare det kjempe bra. Sa også at vi kunne legge inn pauser om det trengtes, men de spurte egentlig ikke etter dem når vi kom i gang. Jeg pratet nok endel i løpet av joggeturen, fordi det krever endel ekstra motivasjon.

By Lisette

HVA HAR JEG EGENTLIG GJORT MED KOSTHOLDET MITT?

16. juli 2016

Helse / Lundborgklinikken i Stavanger / Mat og kos / prosjektsterk

Bildet til venstre er mitt første før bilde i mai-2016 og bildet til høyre er nå i juli-2016. Jeg har lagt om kostholdet mitt og brukt Cryo 21 på magen min hos Lundborgklinikken. Jeg trodde jeg spiste sunt før, men har nok spist mat som har skapt betennelsesprosesser i kroppen min.

Livsstilsendringer for meg handler om sunne valg jeg gjør i hverdagen. Det hender rett som det er at jeg har lyst på usunn mat og godteri, men når jeg velger usunne valg så straffer jeg meg selv ikke fordet lenger. Dette var noe jeg gjorde mer før. Fikk dårlig samvittighet og skle ut i forhold til kostholdet resten av uken. Kjenner du deg igjen? Dette er noe jeg mentalt jobber med. Velger jeg å spise sukker, så har jeg valgt det uten at jeg skal ha dårlig samvittighet for det. Livet er for kort til å straffe seg selv med vonde følelser. Likevel ønsker jeg å tilføre kroppen min ren mat, men alt handler om balanse, right?!

Så hva har jeg spist? Jeg har spist masse grønnsaker, søtpoteter, salater, sort ris og kylling/kjøtt under denne perioden. Holdt meg unna hvit ris, poteter og pasta. Dette var egentlig nokså enkelt, men jeg tror selv man kan spise det meste om man ikke har intoleranser, men å redusere porsjonene. Jeg prøver å spise sakte, mindfuleating om du kan kalle det. Et tips er å drikke varm grønn-te til maten, dette tipset gjør deg raskere mett. Dette tipset fikk jeg av Berit Nordstrand kurset jeg gikk på i fjor. Jeg har holdt meg unna melkeprodukter som jeg er intolerant mot, heldigvis finnes det andre erstatninger som rismelk, mandelmelk og soyamelk. Akkurat nå har jeg kun brukt mandelmelk i kaffe og i pannkekakerøren. Smaker kjempe godt!

Her er jeg sammen med ungene og føler meg i fysisk god form idag! Dagene mine varierer også selvsagt som alle andre småbarnsforeldre, så det er sagt!

Dette sitater elsker jeg! Fordi helse handler ikke om vekt eller størrelse. I kvelds skal vi har barnefri og nyte hverandre med god mat og drikke. Nyt livet alle sammen.

By Lisette

SAME SAME BUT DIFFERENT, PLUSS FØR OG ETTERBILDE!

10. juli 2016

Helse / Hverdagsglimt / Lundborgklinikken i Stavanger / prosjektsterk / Trening

Cryo 21 kuldebehandling skaper et termisk sjokk gjennom at temperaturen i fettcellene reduseres. Denne prosessen som starter kalles apoptose og betyder celledød. En helt normal prosess som kroppen stadig gjør. Dette resulterer i en gradvis nedbrytning og fjerning av døde fettceller. Jeg har tatt 6 behandlinger, bildet til venstre hadde jeg allerede tatt 2 behandlinger og det siste er i dag. Dere ser nok også at jeg har gått ned i vekt på bildene. Buksen er løsere, og rumpen/lår noe mindre. Jeg er evig takknemlig for hjelpen og behandlingen hos Lundborgklinikken. 

Bildet til venstre er meg, uvitende om at jeg hadde et kosthold som ikke var bra for magen min. Ingen store symptomer utenom at jeg var sliten. Nå velger jeg å spise mat som er “ren” og masse grønnssaker og bær. Når jeg skriver “ren mat” så mener jeg mat som ikke bearbeidet og halvfabrikat. Det tar ikke lengre tid å lage mat for bunnen er min erfaring!

 Jeg unngår så godt jeg kan melk, da jeg har funnet ut at jeg reagerer med vond mage når jeg drikker melk.

SAME SAME BUT DIFFERENT

Nå har det gått noen måneder siden april, og jeg ser og merker stor forskjell fysisk og psykisk. Jeg har ikke brukt vekt for å måle framgang, da jeg ønsker ikke å bli opphengt i tall. Jeg liker bedre å se forskjell på klær. Jeg får på meg jeans fra 2006, noe som jeg aldri hadde trodd var mulig. Jeg er et levende eksempel på at mat er 80% viktig i forhold til den sunne linje. Det var vært tøft, jeg kan ikke lyge. Jeg har sett på andre som koser seg med snop og kake, men jeg har hele tiden hatt helse i fokus og kilo har bare vært en bonus.

By Lisette

JEG ER MER MOTIVERT EN NOEN GANG!

29. juni 2016

Helse / Lundborgklinikken i Stavanger / prosjektsterk

 

JEG ER MER MOTIVERT EN NOEN GANG

I forrige uke delte jeg et før og etter bilde av meg selv på instagram, flere ønsket et slikt innlegg på bloggen. Bildet dere ser i dag er fra i fjor, og jeg ser tydelige endringer. Nå har det seg slikt at kostholdet mitt var sunt fra før, men jeg har spist matvarer som ikke var gode for fordøyelsen slik at det oppstår betennelsesprosesser. Etter jeg drakk melk i større mengder i går har jeg vært uvell. Uopplagt, oppblåst og trøtt. Så ingen tvil er at jeg må lese meg ekstra opp på melkeintoleranse. Heldigvis blir jeg nøye oppfølgt hos Malin. Jeg er mer motivert en noen gang til å spise hva kroppen tåler og trene i løpet av sommerferien.

By Lisette

JA, JEG SER FORSKJELL!

26. juni 2016

Helse / Lundborgklinikken i Stavanger / prosjektsterk

ALT SKJEDDE I MARS DA JEG TOK PÅ MEG JOGGESKOENE

Dette bildet er fra i fjor sommer, og her brukte jeg en størrelse large i klær. Her trente jeg ingenting utenom å gå turer på grunn av 3 ryggprolapser. I mars i år kjente jeg bedring på ryggplagene mine og begynte med rolig jogg rundt ringen her vi bor. Det gikk fint, men jeg husker det var blytungt. Jeg gikk fortsatt til behandling hos kiropraktor i mars, og han fortalte meg viktigheten av styrketrening. Jeg bestemte meg for å gjøre som kiropraktor sa og fikk flere hjemmeøvelser. Det har jeg gjort, og gradivis blitt sterkere i kroppen. Jeg startet med 1-2 ganger i uken med jogging, og startet med 4 km. Husk at kroppen min har jogget mye før, og husker treningsformen. Var kanskje forlangt i forhold til ryggplager, men jeg tok det med ro. Nå kan jeg jogge mellom 7-10 km uten problem, det er ikke lett, men kroppen greier det uten smerter i rygg. Når det gjelder styrketreningen så har Mariann Deila sine bøker vært til stor inspirasjon. Hun er råsterk og bruker som regel kun sin egen kroppsvekt som vektstang. Så kom jeg i kontakt med Lundborgklinikken, og tok helsetest analysen som viste betennelses prosesser i mage-tarm, samt for mye insulin i blodet. Jeg trodder personlig jeg spiste veldig sunt, men det var noe jeg reagerte på av det jeg spiste. I morgen har jeg spist i 14 dager ut i fra en kostplan jeg har fått av Lundborgklinikken, og jeg merker at energien min er nesten på topp! Klart jeg kjenner at jeg spiser mindre karbohydrater, men det står jeg i. Siden mars har jeg gått ned en hel størrelse, og mye er takket være denne kostplanen også. Jeg prøvde jeans fra 2006 som jeg kom oppi. Det er utrolig motiverende, og jeg er ikke ferdig. Jeg skal finne tilbake til meg selv, i en bedre og sterkere utgave! Alt kjennes lettere ut i kroppen min, som om maskinverket går mer smurt. Dette er noe jeg ønsker å kjenne på hver dag, og jeg er ferdig med jojo-slanking. Nå nærmer jeg meg “gamle Lisette”.

Tusen takk til ALLE dere for kommentarer på blogginnlegget HER. Jeg hadde en peak på besøk av dere på bloggen, det viser at flere setter pris på personlige innlegg.

By Lisette