Kategoriarkiv: Prosjekt: blir jeg lykkeligere av en strammere kropp

DETTE HAR SKJEDD PÅ 1 ÅR MED SUNT KOSTHOLD OG MOSJON

4. april 2017

Helse / Lundborgklinikken i Stavanger / Prosjekt: blir jeg lykkeligere av en strammere kropp / Trening

 

DETTE HAR SKJEDD PÅ 1 ÅR MED SUNN MAT OG MOSJON Det er akkurat 1 år siden jeg kom i kontakt med Lundborgklinikken i Stavanger. Her har jeg fått hjelp med kosthold, treningstips, veiledning, helseanalyser og mye mer. For meg har dette året generelt vært preget av bedre fysisk helse, helt til jeg nå fikk en senebetennelse i ankelen.

Jeg har fått veiledning og et tilpasset kosthold etter mine behov. Malin Schefstrøm som er daglig leder og eier av Lundborgklinikken satte opp en plan med 3 målsettinger som jeg personlig var med og utformet. Mine 3 målsettinger var å få en sterkere kropp og energi som er rustet til hverdagskjøret, gå ned -5 kg og sist, men ikke minst kutte ut sukker en periode. Jeg har idag holdt med i 4 uker uten sukker, jeg har riktignok spist litt mørk sjokolade og litt chips, så helt nøktern har jeg ikke vært. Likevel er den en STOR endring for meg som kunne spise godteri hele helgen.

I denne perioden har jeg ikke gått på vekten annet en i klinikken. For meg er ikke tallet på vekten det avgjørende, jeg liker ikke vekten som en måleinstrument for å være ærlig. Vekten skaper uønsket stress. Jeg hadde et sterkt ønske å komme oppi gamle jeans, det var den største indikatoren på at «jeg endelig var meg selv igjen». Idag kommer jeg oppi jeans som jeg pleide å brukte for 10 år siden. Det gir en enorm mestringsfølelse! Nedenfor er bilder tatt eksakt for 1 år siden. Der er jeg cirka 7-8 kg mer en hva jeg er idag. Bildene med gul topp er for 1 år siden.

Det er ingen tvil om at kroppen har endret seg for min del etter jeg fikk barn, noe jeg aksepterer. Dog prøver jeg å være glad i kroppen og behandle den godt med sunn og næringsrik mat. Jeg er også tilbake som Jazzercise instruktør, dog kun som vikar. Dans har vært en stor del av livet mitt og jeg ønsker å fortsette med det. 

Det siste året har jeg jogget, trent styrke hjemme med et program fra Lundborgklinikken. Jeg har blitt så STERK og har blitt glad i styrketrening. Denne formen for trening er enromt viktig for helsen min, siden jeg hadde prolaps i ryggen for et par år siden. I treningen min hjemme bruker jeg strikk, egen kroppsvekt, pilatesball og manualer. Det å trene hjemme er genialt, ingen stres og ingen unnskyldning for å skippe en treningsøkt. 

Jeg ser nok størst forskjell på overkroppen og midjen siden i fjor. Ikke minst, jeg har ingen pupper igjen. Det er minuset med vekttap og hvor man minster kroppsfett. Vi kan ikke punktslanke- dessverre. Siden jeg kommer oppi gamle jeans så har hoftene og lårene betydelig blitt redusert. De gamle buksene stoppet ved lårene for et par årsiden. Husk at min vektreduksjon har gått gradvis ned over flere år egentlig, selv om det er 1 år siden jeg aktivt gikk inn for å gjøre de største endringene.

Disse bildene er tatt med mobil, så litt dårligere kvalitet en med et speilrefleks som jeg bruker ellers. Er spent på å høre om du ser selv noen endringer? Man blir litt blind på seg selv. Det viktigste er hvordan en selv føler seg, selv om det er utrolig motiverende når folk legger merke til de fysiske endringene. 

Det siste året har jeg spist mer plantebasert mat, ren mat med grønnsaker og frukt. Jeg lager mat fra bunnen av og spiser á la lavkarbo, men ikke 100% strikt. Livet er for kort til å være for restriktiv. Det er min filosofi. Jeg spiser egg og kjøtt, og sunne fettsyrer som mandler og avocado.

Ved begge graviditeter har jeg gått opp over 30 kg ved hvert svangerskap, så du kan tenke deg hvor tunkt det var å gå dem ned igjen. Som dere vet så har jeg fått en senebetennelse i ankelen, men kan nå belaste den og gjør noen øvelser hjemme for å styrke mine svakheter muskulært. 

Min varmeste anbefaling går til Lundborgklinikken, trykk HER for å besøke websiden.

By Lisette

BLIR JEG LYKKELIGERE AV EN STRAMMERE KROPP # DEL 2

15. januar 2017

Egenpleie / Helse / Hverdagsglimt / Prosjekt: blir jeg lykkeligere av en strammere kropp

PÅ GOD VEI TIL Å FØLE STYRKE OG LYKKEHORMONER Jeg går inn i mitt 17 år som Jazzercise instruktør. Startet som deltaker da jeg var 14 år gammel og har fortsatt siden. Jazzercise passer langt i fra sitt rykte som “restitusjonstrening”. «The new Jazzercise» har endret seg de siste årene med ny logo og nye treningsformater. Jazzercise er et verdens største fitnessprogram med energiske rytmer som får pulsen opp og som gir deg resultater…fort. Treningsøkten setter fart på forbrenningen, og inneholder en hot spilleliste som gjør at du glemmer at du er på trening. Jeg har hatt flere pauser inni mellom på grunn av svangerskap og vond rygg.

I går var jeg på en vert og instruktørsamling og føler meg super inspirert, og det var en god påminnelse på hvorfor jeg faktisk er instruktør enda.

På møtet igår pratet vi om nyttårsmål og kostholdstips. Anniken Grøtting har vært innen treningsbransjen i snart 30 år og er Jazzercise instruktør og PT. Hun hadde med seg en vekt (Tanita kroppsanalyse) som måler sammensetningen av fett og muskler. Dette var ikke noe vi måtte gjøre, men jeg synes det er spennende med slike tester og var litt spent på resultatet. Denne vekten viste vektnedgang på 0,5 kg siden høsten. Det gav meg en ekstra «GO» til å fortsette det gode arbeidet jeg gjør på kjøkkenbenken og treningsfronten.

Jeg kjenner energien min er på vei opp og føler meg glad om dagen. Vi fikk også et skriv der vi skal notere “Fokus 2017” mål, målfoto, utfordringer, tiltak og premie. Jeg har allerede satt meg delmål og er «fit for fight». Jeg skal trene 2-3 ganger i uken og bevege meg minst 30 min utenom hver dag. Har du noen mål for 2017?

Andre mål kommer etterhvert.

By Lisette