Kategoriarkiv: Jul

ALLE HJERTER GLEDER SEG!

24. desember 2015

Jul

 

 

 

MERRY MERRY CHRISTMAS

Endelig er den store dagen her, høydepunktet for store og små. Ungene har gledet seg i ukesvis til nissen kommer, og vi skal samles på middag hos mine foreldre i ettermiddag. Stuebordet pyntet jeg i går kveld da barna hadde lagt seg, fylt med julegodter og nøtter. De samme tradisjoner jeg fikk som liten adopterer jeg videre til mine barn. Om en stund skal hele familien på gravlunden for å tenne lys og legge på blomster til min mormor og morfar. Jeg savner dem kjempe masse, og følelser knyttet til hennes bortgang blir ekstra sterk rundt juletider. Er inderlig glad for at jeg har familie rundt meg.

Jeg vil ønske mine kjære leserere en riktig god jul, nyt fridagene!

By Lisette


I wish all my readers a merry christmas! Love, Lisette.

KJÆRE LESER!

22. desember 2015

Jul / Spisestue

 

CHRISTMAS DETAILS ON THE KITCHEN TABLE

 

 

DEAR READERS, I WISH YOU A JOYFUL CHRISTMAS

Kjære leser!

Jeg vil ønske deg og dine en varm og fredfull jul. En ekstra omtanke til deg som har det vanskelig nå som julen er over oss av ulike grunner. Julen rører oss alle på ulike måter. Da vi var i butikken for å handle inn mat til julen var der nærmest ville tilstander i butikkene. Folk hadde bugnede handlevogner, og sprang hit og dit. Jeg kjente stresset komme, og jeg er ekstra vár for sånn. Mens vi stod i kø observerte jeg alle menneskene rundt, jeg så en stresset mamma med en seks år gammel gutt som var lei av julehandlingen. Han spurte moren sin om de vi snart ferdig. Mammaen stod i kassen for å gjøre to ting, lesse oppi poser og skulle betale i kassen mens sønnen var lei av julehandling. Jeg så at moren var tydelig stresset, et vilt blikk, men samtidig fattet i hennes oppgave. Personlig skal jeg prøve følgende i julen: roe ned, legge fra meg mobilen, være tilstede med ungene, le, leke på gulvet, spise lange frokoster, ikke se på klokken, gå turer med famililen og logg av sosiale media.

Vil du lese et innlegg som gir deg en tankevekker? Trykk HER.

By Lisette

WELCOME TO OUR CHRISTMAS HOME!

13. desember 2015

Cahetu / Interiør / Jul / Stue

 

Et frodig grønt tre med passe pynt! Fargene går i sort hvitt og nøytral. Jeg elsker julestjernen vår fra Firm living, kjøpt hos Cahetu.

Ungenes øyne glitret da dem så julepynten deres på treet, det gjør treet straks en fin følelse!

 

 

 

THE CHRISTMAS THREE IS IN THE HOUSE!

Velkommen inn i julestuen vår! Min mor vil nok si at hjemmet vårt har få julefaktorer siden vi ikke pynter med rødt. Og hun har et poeng. Tradisjonene har også “forandret” seg de siste 30 årene. En minimalistisk jul framfor maksimalistisk. Det er en smakssak hva en selv liker, og jeg elsker å komme inn i ulike julehjem. Alt har sin sjarm, og ingenting blir feil.

Så over til noe annet. De siste månedene har bloggstatistikken økt, og det er kjempe hyggelig. Jeg blir like “rar” hver gang når bekjente nevner bloggen min, jeg vet jo at venner og bekjente er innom den, men blir plutselig så nært når den nevnes. Noe henger nok sammen med at få kommenterer hos meg, og da blir det kanskje ikke så personlig. Det hender jeg får mailer om spørsmål ift klær og interiør, men jeg kjenner jo ikke disse menneskene. Når det gjelder kommentarer så er jeg selv ikke flink til å kommentere hos andre bloggere, og kan heller ikke forvente en respons tilbake! Men, bloggstatistikken sier meg noe helt annet- og da blir det jo verdt å blogge. Det hadde absolutt vært stas med tilbakemeldinger på jobben jeg gjøre som blogger, og det kan du som leser ha i bakhodet ditt. Fordi det blir satt pris på. Hvem er jeg som blogger? Mange sier til meg at jeg skriver godt om ulike emner som opptar meg. Det blir ikke flere tusen ord, er ikke tilhenger av for mange ord. Kom til poengen, liksom.

Ha en lun søndag, tredje i advent!

By Lisette


The christmas three is shining in our living room. The colors I use is black and white, and I use the same decorations balls every christmas.

NÅ TENNER VI DET ANDRE LYS!

6. desember 2015

Hverdagsglimt / Jul / Tanker

 

I LOVE MY MUM

Adventestiden er absolutt den fineste tiden, ukene før juleaften bringer fram minner fra da jeg selv var liten. Jeg minnes min hardtarbeidende mor på kjøkkenet, og under oppvasken før vi fikk pakke opp julegavene. Lurer på om hun nøt det stakkars. Nå er jeg voksen, og er i samme situasjon som hun den gang var. Min mor var alltid gjestfri, hun virket sjelden stresset. Noe jeg absolutt ikke kan ha arvet fra henne! Huset var på stell, og middagen på kok. Da familiemedlemene hadde satt seg til bords husker jeg at jeg beundret min mor. Hun var den siste til bords, og var alltid litt svett i hårfestet. Kanskje hun ikke var så rolig alikevell. Mye endrer seg når en selv blir mor, og takknemligheten til sine foreldre blir enda mer tydelig. Vi tok alt forgitt. Hjalp sjelden til, og forventet at min mor skulle gjøre alt. Jeg skriver dette med stor ydmykhet mot min mor, som faktisk gjorde det meste selv under oppveksten vår. Så kom min stefar inn i bildet, og avlastet min mor både på kjøkken og ved oppvasken. Disse ukene før jul får meg også til å tenke på de som ikke har familie, barn som ikke har det like trygt som mine. Det finnes mange der ute, også i velferdsstaten Norge.

Dette innlegget dedikerer jeg til min omsorgsfulle mor, som fortsatt skal stå på kjøkkenet i år- men nå er jeg voksen og skal hjelpe henne! *smiler*

Ha en fin andre i advent!

By Lisette

LUNE JULEØNSKER!

3. desember 2015

Designstjerner / Gavetips / Jul

 

Til jul ønsker jeg meg lune julegaver: en god bok, et par varme ullstrømper fra Beach house, en god body lotion og masse tente lys i lyktene! Kanskje noen av tipsene var inspirerende til deg som skal gi bort julegaver! Her har jeg satt sammen en collage på ting som koster i fra 250,- og oppover. Personlig liker jeg fine julegaver som alikevell ikke sprenger budsjettet- som disse. Trykk deg hjem julegaver fra Designstjerner.

By Lisette


Today I show a collage of stuff I would like to receive for Christmas.

8 VIKTIGE TING Å HUSKE PÅ NÅ I ADVENTSTIDEN!

30. november 2015

Hverdagsglimt / Jul

 THINGS YOU SHOULD DO OR HAVE FOR CHRISTMAS

1. Det blir stemning i hus med en gang om du tilfører svibler, mose rundt vasene, amaryllis, hvite anemoner, lerkegrein, vrihassel og furugreiner. Svibler er også ofte på tilbud, og trenger ikke å koste allverden for effekter.

2. Lysslynger og julestjerner er et must! Ikke glem å pynte utenfor, i dag har jeg plantet et lite tre med mose rundt og svibler. Husk å ta inn sviblene på natten om der er minus grader! Ungene ble begeistert da de så hva mammaen hadde pyntet med da de kom hjem.

3. Legg ned listen av planer og stressmomenter før jul! Jeg hater å stresse, og har nettopp lært å stresse ned. Det har tatt meg mange år, og nå kan jeg si NEI. Det er befriende.

4. Kos deg hjemme, du må ikke ut på flere forestillinger med barna for å skape julestemning! Vi tar på oss godt med klær, og tar ungene med rundt i nabolaget. Da går vi forbi, og se på hvordan de ulike hjemmene pynter til jul. Ungene synes det er kjempe gøy å se de ulike julestjernene og lysslyngene folk bruker.

5. Besøk de eldre, eller noen som trenger det! Julen er den mest sårbare tiden for dem som har det vanskelig, da tenker jeg også på små barn.

6. Bli ferdig med julegaver raskest mulig! Noen synes kanskje ikke julegaveinnkjøp er stress, og det er jo fint.

7. Skriv personlige kort til en du er glad i, de fleste synes det er morsomt med fine budskap og tekster!

8. Sett på julemusikk hverdag! Det får deg garantert i stemning.

By Lisette


1. Things you need to decorate for christmas: moss around vases, amaryllis, white anemones, larch branch, “vrihassel” and pine branches. Hyacinths are also often on offer, and need not cost the whole world for effects.

2. Lights  for outside, do not forget to decorate the outside. Today I have planted a small tree with moss around and hyacinths. Remember to take into hyacinths at night if there are freezing temperatures! The kids were begeistert when they saw what mom had embellished with when they got home.

3. Lay down the list of plans and stress factors before Christmas! I hate to rush, and have just learned to unwind. It has taken me many years and now I can say NO. It is liberating.

4. Bask home, you must not look at several performances with the children to create Christmas mood! We take on good clothes, and take the kids with around the neighborhood. Then we go past, and look at how the different homes decorate for Christmas. The kids think it is fun to see the different Christmas stars and lysslyngene people use. Dopey think it’s great fun!

5. Visit the elderly, or anyone who needs it! Christmas is the most vulnerable time for those who have it hard, then I think also in young children.

6. Finish with Christmas gifts as soon as possible! Then you can relax, some of us might not think Christmas purchases is stress, and that’s fine.

7. Enter personal card to a loved one, most find it funny with nice messages and texts!

8. Put on Christmas music everyday! It gets you in the mood guaranteed.

Min første løvetann

28. desember 2014

Blomster og planter / Interiør / Jul


En av de fineste melodiene er jeg hører er fra Alf Prøysen “min første løvetann”. Løvetannen er sendt fra svenske Artelleriet, og du har kanskje sett den i en rekke interiørblader. Både barn og voksne her hjemme beundrer den nydelige glasskulen. Vakker og sart på en gang.

Julen er nesten ryddet for denne gangen, men må sies at jeg pynter tidlig med juledetaljer. På selveste juleaften kom også snøen her til Stavanger, men regner nå i skrivende stund. På juleaften kom min samboer hjem, det var fantastisk for oss alle sammen. Så nå håper jeg at vi har han hjemme på nyttår også- forda skal vi ha venner på middag.

Ha en nydelig 4.juledag-juletrefestens dag!

Lisette