Kategoriarkiv: Foto

JAVEL

23. februar 2018

Foto / Hverdagsglimt

DET BEVISSTE OG UBEVISSTE SPRÅKET

Å være ute i praksis som lærer er utrolig inspirerende, men også hardt innimellom da du skal levere å bli vurdert av veileder. I denne bloggposten vil jeg skrive om «hverdagsspråket og non verbal kommunikasjon». I går var vi på praksisbesøk for å veilede elever som er ute i arbeidslivet. For noen er dette deres første møte med yrkeslivet. Da vi stod ute i gangen for å vente på elevene stod undertegnede og lærer nysgjerrige. Noen av de ansatte som kom ut kontordøren smilte sjenert mot oss, noen så ned i gulvet, mens andre møtte blikket vårt med interesse og varme. Opplevelsen i går synes jeg er utrolig fascinerende med oss mennesker. Samspillet som er verbalt og nonverbalt. Hvordan reagerer du når du ser ukjente i en gang? Er sikker på at de fleste ikke tenker over det, men det gjør jeg. Et smil og en hilsen gjør godt, selv om vi begge er ukjente for hverandre. Det ufarliggjør møtene. Et smil og en hilsen kan virkelig utgjør en forskjell. 

Stavangerfolk har ofte en standard frase når de møter hverandre, ikke alle, men mange. Det er «Javel». Vi starter ofte samtalen med dette ordet og jeg har blitt mer bevisst på at jeg selv ikke bruker det så ofte lenger. Det er gjerne veldig typisk for oss Siddiser. Typiske samtaler kan være: «Javel, koss går det? Javel, du er ute og handler ja”, Javel, det var lenge siden, Javel, ka ska du laga for någe godt og Javel, du er oppe og ikkje griner».

Kjenner du deg truffet?

Jeg ønsker mine lesere en nydelig helg, sola skinner i Stavanger.

 

HOS SELFIE FÅR DU UNIKT INTERIØR OG DECO

12. mai 2017

Foto / Interiør / Selfie Fashionstore

ELSK PÅ ALT I BUTIKKEN Det er vanskelig å komme hjem tomhendt i fra SELFIE på Tastasenteret. Likevel lar jeg meg begrense og nøyer meg med windows shopping innimellom. Kom hjem med et par sommersandaler og en strømpebukse, bilder kommer snart på bloggen. Jeg bare elsker de nye kurvene som finnes i naturfarger og ulike fargekombinasjoner. Synes ikke prisene var avskrekkende heller. Jeg har faktisk en lignende fra før, den bruker jeg til å hjemme bort alt smårotet mitt. Kurvene er kule til oppbevaring av ulike magasiner, smånips og på badet for eksempel.

Følger du lenger ned på bloggen finner du andre unike deco til hjemmet ditt. Det jeg elsker med SELFIE er at de har interiør som ikke alle andre har. Hva med en apekatt lysestaken lenger nede i innlegget? Råtøff. Nettbutikken finner du HER.

SLIK HAR JEG DET AKKURAT NÅ

10. mai 2017

Foto / Inspirasjon / Interiør / Stue

SLIK HAR JEG DET AKKURAT NÅ Jeg er så glad at for at jeg har et avslappet forhold til hjem og interiør. Gleden for de tingene jeg allerede har er på en helt annen måte en før. En rastløshet har funnet roen. Hjemmet vårt er et sted for ro og hvile. Det er et sted jeg liker å være. Spesielt alene i blant. Hjemmet vårt er en «base» som er delt inn i tre etasjer. En av basene er dette rommet som har blitt stedet der ungene tilbringer tid med venner. Det grågrønne veggen har jeg ikke angret en dag på. Fargen heter mistybreeze som er i fra Jotun. Den marokanske skinnpuffen blir også finere med årene.

Christina Lundsteen og Dayhome leopard puten er en favoritt fortsatt, selv etter flere år. Jeg elsker fargene mot veggen og det hvite gulvet. Den franske Jielde lampen overgår alle lampene vi har i huset vårt. Industriell i sitt uttrykk som skaper den perfekte stemningen her oppe. Bambusbordet er fra Tine K home, det er passe stort til å sette en blomsterkvast og litt digg til gutta. 

Sofaen er fra Tine K home.  Min desidert favoritt i hjemmet vårt utenom lampen fra Jielde. 

By Lisette

NÅR DU KJØPER GAVE TIL DIN MOR

12. mars 2017

Blomster og planter / Foto / Interiør / Stue

HOW I LIKE IT Elsker denne kaktusvasen fra blomsterbutikken Sølvberget i Stavanger. Mens vasen og blomsten pakkes inn finner jeg ut at jeg må ha en lik, jeg falt pladask for den. Er så utrolig trøttende å la være fordi jeg ender alltid med et ekstra tur fordi jeg angrer. Kaktusvasen er et «statement» av en vase i stuen. Min mor ble kjempe glad for den og tror det falt i smak hos henne også. Ranunkelen er også utrolig vakker ensom med litt grønt.

Med hvite gulv synes alt, likevel har jeg blitt flink til å tolerere litt skitt. Det oppleves befriende, men rot klarer jeg ikke. Det må bort. 

By Lisette

JEG SKAL BLI TANTE

18. september 2016

Familie / Foto / gravidbilder

 

FEIENDE FLOTT GRAVID SVIGERINNE

Min bror og svigerinne venter sitt første barn om en liten måned. De vordende foreldre lurte på om jeg kunne ta noen bilder av dem, og selvsagt ville jeg det! Her er en smakebit av dagens photoshoot. Mer bilder kommer på bloggen.

Dette bildet er for meg et «WOW» bilde…vakker gravid og så fotogen. Hva synes du?

By Lisette

HVA SKAL TIL FOR Å GJØRE DEG GLAD?

1. april 2016

Filosofi / Foto / Hverdagsglimt / Interiør

TODAY I AM GRATEFUL FOR

Jeg er takknemlig for små gester i hverdagen, og summen av dem gjør at det oppleves godt på innsiden. Siden jeg var i begynnelsen av 20-årene har jeg tatt vare på symboler som betyr noe for meg. Det kan være et kort, en gjenstand eller bøker. Minner er som regel gode å ta vare på, mens andre minner legger vi lokk på. Minner kan vekkes ved ulike opplevelser som en duft, en handling eller et sted kan få fram følelser som bringer med seg minner fra fortiden. Generelt husker mennesker dobbelt så mange positive som negative begivenheter. Det kan blant annet forklares ved at vi, i utgangspunktet, opplever flere positive begivenheter, fordi vi aktivt oppsøker positive opplevelser. Eller vet at vi, etter at vi har opplevd begivenheter og gjemt disse i vår langtidshukommelse, aktivt prioriterer å huske de positive begivenheter, og omvendt søker å glemme de negative begivenheter.

Noe å tenke på…

” Jeg lurer på om et minne er noe du har, eller om det er noe du har mistet” 

Woody Allen
By Lisette

Hva blomster gjør med humøret!

22. september 2015

Blomster og planter / Foto / Hverdagsglimt / Interiør

Jeg har alltid følt meg litt kresen når det gjelder blomster! Misforstå meg rett, jeg elsker å motta blomster, men liker buketter som er rolige i sitt uttrykk.  Så, hva mener jeg med dette? Jeg ser at mange blomsterforhandler har ferdigebuketter, og det er den “verste sorten” for meg. Jeg har handlet slike buketter i hu og hast før, men prøver å unngå. Om jeg skal handle en bukett til meg selv, så velger jeg blomster som astrantia, hortensia, hvite eller dus lilla roser og eucalyptus.

Når det gjelder utkåring av giveawayen så trekker jeg en heldig vinner på torsdag!

By Lisette

Good morning

23. juni 2015

Blomster og planter / Foto / Hverdagsglimt

 

Da er vi midt i uken, og jeg er godt inni min første ferie uke. Vi har ikke de helt store ferieplanene, mye relatert til status med ryggen min. Ryggen er fortsatt vond, og jeg er veldig utolmodig. Opptreningen er i gang, pluss litt andre prosjekter i forhold til helsen min. Deler nok mer litt etter hvert. Om det finnes interesse der ute fordet?!

I morgen gleder jeg meg til en god følelse, mer kommer på bloggen.

By Lisette