Kategoriarkiv: Ferdinand

Lisa´s cookies

11. mai 2015

Egenpleie / Ferdinand / Hverdagsglimt / Inspirasjon / Mat og kos

Fortsatt sykdom i hus, feberen har inntatt stuen. Storegutt ville også være hjemme fra barnehagen, til tross for at det blir en laaaang dag. Det har det regnet nonstop ute, perfekt innvær.

Lisa´s coockies ble laget, supre å fryse og smaker himmelsk med iskald melk.


Lisa´s cookies:

200 g smør(meierismør bruker jeg)

200 g sukker

125 g brunt sukker              Røres hvitt


2 egg

2 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

5,5 dl mel

Stekes på ca 180  grader til dem er gyldne


 

Pyntes med sjokoladebiter eller med nøtter. Fantastisk gode, seige….akuratt som jeg liker dem!

Vil du like meg på facebook? Trykk HER.

By Lisette

Enkelt og greit…

10. januar 2013

Borddekking / Bursdag / Familie / Ferdinand

På mandag ble Ferdinand 4 år, og dagen feiret han med barnehagen hjemme hos oss. Kan love dere at foreldrene fikk kjørt seg. Bare gøy da! Tusen takk for alle hilsninger på dagen hans her på bloggen og Instagram. På søndag feiret vi også dagen med familie. Vil dele litt bilder fra borddekk i sort, hvitt og gult. Jentene fikk rosa glasur på cupcakesene og guttene blått. Jeg er ingen “dillemamma”, og bruker ikke timesvis på borddekk og forberedelser. Skulle gjerne baket superfanzy kaker, men slik ligger ikke for meg. Men selskap og kaker ble det…og så Ferdinand glitret i øyenene, beste tegnet det.
 
Tante Malene 
Rosa glasur på cupcakesene til barnehage venninnene…
 
 
 
Ranunkler i sterke farger…
 
Litt fyrverkeri til på sjokolade kaken…
Min første suksessterte…vellykket!
 
Takk til svigermor som bragte med ostekake med bær…
 
 
Ferdinand forventningsfull i blikket…
Min kjære elskede mormor…
 
Amadeus før selskapet…
 
 
Bilderaset her er en god mix fra barne og familieselskapet. 
 
Jeg vil også takke for kjempe fine tilbakemeldinger fra bidraget from within hos NIB. Jeg blir såååå glad for hver eneste en.
 
L O V E 
 
Lisette
 

Øyesteinen min…

7. januar 2013

Bursdag / Ferdinand

Er 4 år i dag, gosh så fort årene har gått…jeg må si at denne alderen er virkelig artig. Ferdinand er som en liten mann, han sier de klokeste tingene og spørr de morsomste spørsmålene. På samme tiden har gutten vår en sart side, der han viser glede og følelser. Noe jeg synes er viktig hos barn, hjemme hos oss er der rom for alt. Dette innlegget har jeg laget spesielt til gutten min, og sier det enkelt “jeg elsker deg”. Dette er tre ord jeg sier hver dag til ungene før jeg leverer dem i barnehagen og før dem legger seg. 
 
Bildene over er tatt fra familieselskapet i går, Ferdinand stillet seg villig foran linsen, og ble noen fine blinkskudd av gutten min. Mer bilder kommer av borddekk og barneselskap til uken. I dag kommer barnehagen hjem til oss, det blir bånn gass for store og små tenker jeg…
 
Fin ukestart til dere
 
 
L O V E 
 
Lisette
 
 

Sweet child of mine…

17. oktober 2012

Amadeus / Amadeus og Ferdinand / Familie / Ferdinand / Tanker

Til tross for at jeg har to rakkerunger som liker og vekke mammaen sin på natta så skal vi ha en kosedag sammen. Fri fra barnehagen, og hjemmekos med en venninne som har overtatt et murstein villa hus. Jeg gleder meg til samvær med liten og stor, og ikke minst til og se på det splitter nye huset deres. Siden lille Amadeus begynte i barnehagen våkner han grytidlig og våkner kanskje midt på natte og roper etter meg også. Ettersom jeg er mye alene med barna så tærer dette på kreftene. Eldste mann sov rundt første gang da han var 2.5 år, så vi snakker om solid erfaring. Godt jeg er vandt på nattevakter da…hihi.
 
 


Er det en ting disse to har så er det personality…


Her sitter de to småtrollene mine dybada foran barnetv, nytt i det siste for lillemann er interessen for et program lenger en 1 min. Ganske fantastisk!
 
Ha en energisk dag…
 
Lisette
 
 
 

Tuttefri 1 uke…

8. april 2012

Ferdinand

Noen av dere har lurt hvordan det går med Ferdinands tutteslutt, og det har gått overraskendes bra. På onsdag fikk han premie, en brannmann Sam stasjon med figurer. Denne har han lekt med siden, han vil til og med ha den opp på rommet når han skal sove. De er herlige…
 
 
Siste bildet med tutt før tuttetreet fikk dem…
 
 
 
Fineste søndag til Deg…
 
Lisette

Tuttetreet…

2. april 2012

Familie / Ferdinand

Vi har snakket over lenger tid om å kutte ut smokken til Ferdinand, han ble 3 år i januar. Og jeg synes det er på tiden, nemlig 1.april ble dagen. Når han har vært i barnehagen så tror jeg han synes det er deilig med smokk som en avslapning etter en lang “arbeidsdag” i barnehagen. Og det har jeg full forståelse av…men når han bruker den hele tiden etter barnehage tid, så…Vi har pratet om det med han siden jul i hvertfall, og har lovet han er fin fin premie- en brannmann Sam stasjon. Han elsker alt som har med brannmenn og gjøre, og ikke umulig om det blir en brannmann her i familien. Og han synes jo dette er stas at han får premie for å slutte med tutten. Her i Stavanger har vi et “kjent” tutte(smokke(tre, der ungene får henge opp smokker som skal avsluttes, det er på en plass som heter mosvannet. Nydelig tursti på 3.3 km, og selveste tuttetreet. Ungene titter på det med STORE øyer, så jeg vil dele med dere turen vår til tuttetreet. Jeg hadde med meg mormor og bessen…
 
 Her er vi på vei til tuttetreet, på sykkel…
 
 Mormor, meg og Amadeus i manduca, genial bæresele…
 
 Her ser dere litt av tuttetreet, mamma forklarer hva som skal skje- igjen…
 
Store brune øyne undrer hva som skal skje…
Her går det opp for Ferdinand hva som skjer, wæææææ…
Det gikk ganske fort over, så får vi se dagene framover…
 
 Genialt med dette tutte treet, for en tid tilbake så var det en dame som rotet det til for å skape litt media…og det ble det kan dere tro. 
 
Klem fra meg til deg!
 

Kul med capsen på snei…

14. oktober 2011

Ferdinand

Ferdinand er ikke videre begeistret for kamera,da jeg alltid    får et portrett da han ser bort fra kamera eller lukker øynene.Så her har jeg virkelig fått blinkskudd…

En liten luring, men store brune øyne!
….”Et til bilde da, mamma”
Nok er nok, skjønner dere? 


God Helg til dere alle!
 
Klem fra Lisette