Kategoriarkiv: Eureka

KAKE HVER DAG OM DU VIL!

11. november 2015

en ny start / Eureka / Helse / Mat og kos

 

 

 

 

EAT CAKE EVERYDAY IF YOU WANT TO!

Da er jeg godt over halvveis i kurset “en ny start” i samarbeid med Eureka Stavanger. Vi befinner oss i trinn 4 i boken, om du har samme bok hjemme. De neste to ukene er fokuset å få i oss tilstrekkelig med proteiner. Proteiner er byggeklosser til muskel og kropp, og når vi spiser nok proteiner får hjernefabrikken gode forbindelser, de resulterer at vi førler oss mentalt bra! Proteiner får vi i oss via egg, fisk, kjøtt, kylling, nøtter, belgfrukter og meieriprodukter. Hva skjer når du får søtsug? Da er det et tegn på at du får i deg lite proteiner. Proteiner er livsnødvendig for din eksistens, og proteinrik hverdagsmat gjør det lettere for deg å opprettholde en stabil trivselsvekt. Proteiner gir bedre metthetsfølelse enn karbohydrater og fett, og dessuten der det næringstoffet som i størst mulig grad øker forbrenningen av helsefarlig bukfett.

Så tilbake til topic på bloggen i dag! JA, du hørte riktig. Berit Nordstrand har kommet med en sunnere variant av sukessterten. I følge meg så er dette en av mine mest likte kaker! Denne er ingen unntak. Suksessterten til Berit smaker SKAMGODT, og du kan ta et lite stykke hver dag. Den er bygget på mage gode byggeklosser for kroppen. Skal du bake i helgen, så anbefaler jeg denne. Ungene elsker den, og den “ødelegger” ikke blodsukkert ditt. Oppskrift HER. Jeg brukte kokoksblomssukker istedenfor bringebærhonning i kremen, smakte like godt.

Gled deg!

By Lisette


 

I try to eat well everyday, and the course “a new start” is focusing on healthy food. No processed  food in this home! The next to weeks the focus is on proteins. You get proteins in eggs, nuts, meat, chicken, legumes and dairy products. Proteins keep the blood sugar on track. The cake that I present today is a healthy recipe.

 

14 DAGER ER OVER!

27. oktober 2015

en ny start / Eureka / Helse / Mat og kos

 

2 uker uten sukker er forbi, men skeiet ut 1 dag før challangen var over da jeg var på et besøk. Dette var et bevisst valg, og var ikke relatert til sukkerhunger. Det jeg la merke til var at sukker ikke smakte som det gjorde for 14 dager siden. Det blir rett og slett for søtt! De siste to uker har jeg kjent på økt energi og mer stabilt humør, noe som er svært positivt.

I går kveld var vi på kurs uke 3, og skal legge inn 3 dager med trening og kutte ut ris og pasta de neste to ukene. Det tror jeg vil gå rimelig bra, da jeg spiser lite av dette ellers. Ris og pasta påvirker blodsukkeret negativt, og for de som skal ned i vekt er ikke dette gunstig. Må jeg ha   pasta til middag en dag bør pastaen være basert på urkorn eller spelt, dette har høyere næringsverdier. Quinoa, byggris, bønner, linser og kikerter er gode alternativer til ris/pasta.

Så da kjører vi…

By Lisette


The 14 days challenge without sugar is over! I don’t feel the same urge to eat sugary food or candy. I think I will go on with this lifestyle- forever! I feel good and still energetic. On the course Im in the next 2 weeks we are going to not eat rice and pasta.

 

1 UKE UTEN SUKKER #CHECK

19. oktober 2015

en ny start / Eureka / Helse / Hverdagsglimt / ikke sponset

 

Som de fleste vet så går jeg på kurset “en ny start” på Eureka kiropraktikk Stavanger. Vi på kurset ble enig om en liten utfordring oss imellom, altså 14 dager uten sukker. Ingen skrotdag, nada! Ukedagene har gått kjempe fint, da jeg normalt ikke spiser søtsaker, drikker sukkerholdige drikker eller halvfabrikat mat. I helgen derimot har jeg hatt litt “abstinenser”. Ungene og samboer hadde godteri og chips, mens mor tygget på grønnsaker og dipp. Ungene valgte også grønnsaker innimellom godteriet. Jeg hadde craveings både fre og lørdag. Søndagen var litt bedre. Når jeg tenker på hvorfor jeg hadde craveings etter sukker i helgen, så vet jeg hvorfor. Hos meg er helgene forbundet med følelser og vaner. Når fredagen er over oss, så vet jeg at tv er proppet med gode programmer, og vi har fredagskos hos oss. Altså bordet med godteri, og et glass med vin. Nå måtte jeg si nei, og det var hardt. Alikevell tror jeg det bunner i vaner! Kroppen trenger 14 dager for å avsukre seg…En uke igjen, så får jeg se om det er helt over og ut med godteri- for en periode! Livet er for og nytes, og man kan erstatte sukker med naturlig sødme. Jeg gleder meg til frokost i morgen- Berits “Granola”.

Om 1 uke skal jeg treffe alle kursdeltakerene, ønsker alle lykke til. Noen som er med meg på utfordringen?

P.S Mange kan oppleve hodepine når de reduserer/slutter helt med sukker. Er normalt, men litt plagsomt i starten.

By Lisette


One week has gone…7 days without sugar! The weekend was the hardest part…. I have completed the whole week with no sugar, and have 1 week left until I meet all the others on the course.

 

 

 

#CHALLANGE: 14 DAGERS AVSUKRING!

14. oktober 2015

Eureka / Helse / Mat og kos

 

På mandag var jeg på “en ny start” kurset igjen. Utrolig inspirerende sålangt! Kursleder Line Henriksen pratet om blodsukker, og hvordan sukkerinntak påvirker blodsukkeret . Vi vet at sukker i form av godteri, sukkerholdige drikkervarer og hvetemel gir betennelsestilstander i kroppen vår. Det påvirker blodsukkeret vårt i form av at vi tar dårlige matvalg, og at vi får en rask blodsukkerstigning istedenfor en jevn blodsukkerstigning i løpet av dagen. Vi på kurset har startet en 14 dagers challange. 14 dager uten sukker! Det tar faktisk det for å slippe taket på sukkerhungeren. Vi skal erstatte sødmen i form av honning og naturlige råvårer. 1 teskje med honning daglig er betennelsesdempende!

Når du kutter ut sukker er det er viktig å se opp for skjulte sukkerbomber: Søtsaker er nemlig ikke bare sjokolade! Du kan finne store mengder sukker i saft, bakervarer, juice, syltetøy, ketchup, fruktyoghurt, en mengde såkalte lettprodukter og mye annet. Sjekk innholdet i matvarene – det kan være at du får i deg altfor mye sukker selv om du klarer å holde deg unna godteriene. Og dermed opprettholdes søtsuget.

Hva gjør at vi får sukkersug? For lite proteiner i kosten igjennom dagen, sier Line Henriksen. Vi får proteiner via kjøtt, fisk, kylling og egg.

Blir du med på challange 14 dager uten sukker?


I am takeing a course in nutrition, and the next 14 days there is no sugar in my diet. I hope I can make it.

By Lisette

 

Verdens beste energibar!

9. oktober 2015

Eureka / Helse / Hverdagsglimt / Mat og kos

 

Det nærmer seg min andre uke i “en ny start” programmet til Berit Nordstrand. Jeg har konsentrert meg disse ukene om å drikke nok vann, som var oppgaven disse to uker. 1 glass i timen er optimalt, ifølge kursleder Kristian Fagerland. Det å øke vanninntaket har gått veldig fint synes jeg.

Hva har jeg merket av å øke vanninntaket? Jeg vil si at energien og konsentrasjonen har økt betraktelig. Blir også fortere mett til hvert måltid.

Trenger du et sunt mellommåltid? Da anbefaler jeg disse energibarene i fra den nyeste boken til Kjartan Skjelde. Boken heter “Verdens beste familiekokebok”. Oppskrift ser du øverst i bildet. Jeg brukte ikke sitronskall i oppskriften, men smakte nydelig uten også. Boken er skrevet av kokken Kjartan og Berit Nordstrand.

Energibarene stekes på 170 grader i 25 min, deretter deler du dem opp etter de er avkjølt.

Ønsker DEG en fin helg!

By Lisette

♣09

 

1 kursdag “En ny start”

2. oktober 2015

Egenpleie / Eureka / Hverdagsglimt / Mat og kos / prosjektsterk / Samarbeid

 

Dyktige Kristian Fagerland(Kiropraktor og viderutdannelse i funksjonell nevrologi) tok oss igjennom første samling på kurset “En ny start”. Vi tok også en kroppsscanning av nåværende staus på cellenivå og fettprosent. Hos meg var den ikke så verst, mye er nok grunnen til min kostomlegging i sommer. Kroppsscanningen viste at det stod bra til på cellenivå, men at min fettprosent kan absolutt bli bedre. Dette kurset vil vise meg enkle byttetriks i matveien, samt en bedre helse. Jeg tar dette kurset for å komme i bedre form, leve et langt liv, mestre hverdagens utfordringer og følge barnas tempo. Jeg har også utfordringer med ryggen fortsatt, og det vil den også dra nytte av.

Visste du at 75-95% av alle legebesøk er grunnet livsstilsykdommer? Negativt stress kan føre til høytblodtrykk, muskel og skjelettsykdommer, psykisk lidelse, lite gjennomtenkte matvalg og lite søvn. Bare for å nevne noen…Da kan vi forstå at vi må ta ansvar for egen helse, og 80% av helsen skjer faktisk ved kjøkkenbenken. Vi har også behov for søvn for å restaurere kroppen, og trenger optimalt 7-9 timer søvn pr natt. Lite søvn påvirker kroppen vår negativt på mange nivå.

Kristian Fagerland pratet også om hva vi skulle fokusere på de neste 2 uker til neste kurskveld. Vi skal drikke 1 glass med vann pr time, optimalt 2 l pr døgn. Vann er så viktig for en rekke prosesser i kroppen. Man kvitter seg meg avfallstoffer, det framskynder vektnedgang og øker konsentrasjonen i hverdagen +++

10 gode grunner til å drikke vann:

1. Vann motvirker hodepine og slapphet. Kroppen består av 70% vann. Mister du 1% vann risikerer du å miste 10% av yteevnen.

2. Vann renser kroppen. Gjøre det lettere å bli kvitt avfallstoffer. Det gir en sunnere kropp og du vil føle deg bedre

3. Drikk mer når en trener og når det er varmt. Ved høyt aktivitetsnivå må væsketilførselen økes. Vann regulerer kroppstemperaturen. Drikk vann etter tid. Kroppen har væsketap lenge før tørstfølelsen vil gjøre seg gjeldende

4. Vann er med på å opprettholde blodvolumet i kroppen under fysisk aktivitet. Noe som gjør at det er en medvirkende faktor til å øke oksygenopptaket.

5. Muskulatur inneholder mye vann, derfor viktig med rikelig vann også under styrketrening.

6. Drikk vann til maten. Vann renser ganen, fremhever smaken på mat og styrker fordøyelsen

7. Vann fører til økt forbrenning og demper sult følelsen

8. Kroppen trenger 2,5 liter vann avhengig av aktivitetsnivå. Husk at mye væske blir og tilført gjennom maten.

9. Drikk vann til te, kaffe, alkohol. Disse er vanndrivende.

10. Vann er kroppens drivstoff. Det styrker kroppens kjemiske prosesser og reparerer, vedlikeholder og fornyer celler.

 

Jeg gleder meg allerede til neste kurs hos Eureka kiropraktikk Stavanger.

By Lisette

Det står på en post-it lapp!

21. september 2015

Eureka / Helse / Hverdagsglimt / Inspirasjon

 

1 uke til jeg begynner på “En ny start” kurset til Berit Nordstrand via Eureka Kiropraktikk Stavanger.  Da står 12 uker foran meg med kostomlegging i et fellesskap med andre i samme båt. Jeg gleder meg, og er kjempe motivert. Allerede i sommer gjorde jeg noen kostholdsgrep, og gikk ned 1 klesstørrelse. Er i utgangspunktet ikke fokusert på vekten, men følelsen av hva sunt kosthold gir meg. Lykkehormoner og sunn helse er hovedfokuset mitt! Alikevell må jeg innrømme at str 38-40 på bukser er målet mitt. Dette var meg før jeg ble gravid for første gang. Dette henger på en post-it lapp på kontoret mitt- som en motivasjonsfaktor! Håper du er klar til å lese om reisen min her på bloggen.

For påmelding om du bor i Stavanger og omegn? Kontakt Eureka kiropraktikk 51522252. Sandnes tilbyr også kurs, 1 oktober.

Bildet overfor er spelt og havre vafler! Eldstemann fikk rester i matpakken i dag. Oppskrift? Fant den på selv, men tok utgangspunktet i Trines matbloggs oppskrift. Jeg hadde blåbær som var godt modne, istedenfor å kaste dem laget jeg “syltetøy” av dem med kanel og sukringold. Smaker nydelig- og masse antioksidanter som beskytter cellene våre!

By Lisette

Ned en klesstørrelse!

29. august 2015

Eureka / Hverdagsglimt / It Works / Mat og kos / prosjektsterk

 

Rett før sommerferien bestemte jeg meg for å gjøre noen grep når det gjelder kosthold og styrketrening. Jeg har vært målbevisst, og kjenner jeg er sterkere i kroppen en på lenge. Jeg har hatt en “skrotdag”  i  uken,  da har jeg spist godteri og det jeg har lyst på. Alikevell har jeg begrenset meg, da det skjer noe i hodet under en slik kostomlegging. Jeg har kraftig redusert sukker og halvfabrikat mat, og lager mat fra bunnen av. Det tar heller ikke noe særlig lengre tid, og smaker såååå mye bedre! Kostholdet er 80% av den sunne linje, men jeg har også brukt It works body wraps som et supplement til oppstramming av steder som er vanskelig å trene bort. Dette har gitt STORE resultater for meg.

Jeg har godt ned 1 klesstørrelse de siste 2 mnd, og det føles herlig. Den 28.september skal jeg gå på Berit Nordstrand kurset, “En ny start”.  Gleder meg utrolig mye til dette kurset, og skal nå målet mitt som er der jeg var før ungene. Selv om kroppen forandrer seg etter graviditeter, så higer jeg ikke etter samme kropp, men vil føle meg vell. Jeg kommer til å blogge om “En ny start” på bloggen.

By Lisette