Kategoriarkiv: en ny start

HVA SKJEDDE MED KOSTHOLDET

16. april 2018

Egenpleie / en ny start / Helse / Hverdagsglimt / ikke sponset

 

HVA SKJEDDE MED BRIGHT LINE EATING

Å spise etter Bright Line Eating har vært en herlig reise. Jeg har lært hva matvarer som sukker og mel påvirker hjernen og hvordan felleskapet med likesinnede har bidratt til suksess. Den siste perioden har jeg funnet roen alene. Jeg har fortsatt kontakt med flere av damene, men synes det er godt med roen alene akkurat nå. Denne prosessen har lært meg mye om meg selv og jeg har etablert en ny egenkjærlighet. Bright Line Eating følger 4 klare linjer. Du skal spise spesifikt mengde mat til hvert måltid, 3 måltider pr dag og ikke mel/sukker. De fleste sier jeg er gal når jeg forteller om opplegget, men de fleste som har prøvet BLE vet at maten og måltidene gir en fred over mindre matvalg per dag. Det er nok det jeg har likt best med prinsippene samtidig som jeg har fått i meg masse grønt hver dag. Jeg har gått ned -13 kg de siste 6-8 månedene. Vekten har stått stille siden januar uten at jeg stresser noe som helst over det. Jeg har 4 kg igjen til målvekt, men tar det knusende med ro. Livsstilsendringer tar tid. 

Siden Bright Line Eating har fire klare regler så kan jeg ikke kalle meg selv en «ren» Bright Line Eater, men jeg prøver å holde opplegget så godt jeg kan. Jeg synes nok at linjene er litt for strikse i forhold til «livet» generelt. Derfor er jeg åpen om at jeg bryter linjene innimellom. Ettersom jeg ikke går på kurs lenger så har roen rundt BLE vært enda klarere. Når jeg bryter linjene har jeg ikke dårlig samvittighet lenger, det kjennes utrolig godt. 

 

 

 

 

DETTE SER JEG FRAM TIL I 2018

29. desember 2017

Borddekking / Egenpleie / en ny start

DETTE SER JEG FRAM TIL I 2018

Jeg elsker nye begynnelser. Ikke nødvendigvis for at jeg har så mange nyttårsforsetter, men «optimisme» som det nye året medbringer. Nye fargestifter på et hvitt lerret følelsen. Jeg har faktisk noen tanker om det nye året. 2018 er året jeg er ferdig lærer og dette vil påvirke både personlig vekst og økonomi. Det vil også innebære nye utfordringer og muligens ny jobb. 

Egenkjærlighet og relasjoner vil jeg dyrke mer i det nye året. Relasjoner fordi det gjør oss lykkelige og egenkjærlighet i form av sunn mat og positivt selvsnakk. Å pleie relasjoner har jeg ikke prioritert dette året nok. Familie, studentliv og jobb har tatt all energien min. Jeg har også begynt å trene igjen, men treningen må startes forsiktig på grunn av en svak ankel. Å trene skal være lysbetont og ikke stress. Stress må reduseres. Har du noen tanker om det nye året? 

Jeg har en siste ting som vil bli viktig i det nye året. Å reduserer forbruk og shopping. Jeg har bestemt meg for å vente med shopping til jeg har nådd vektmålet mitt. Det blir en belønning for hardt arbeid. Dette har jeg mer tro på en underveis prosessen. Jeg har gått opp 2,3 kg i juleukene. Helt greit, var mindre en jeg fryktet. Å redusere forbruket er noe jeg vil fokusere på generelt. Å shoppe på impuls er en negativ ting. 

 

 

BACK TO BASICS

12. august 2017

en ny start / Filosofi / Hverdagsglimt

BACK TO BASICS

Jeg elsker hverdagen. Mandag til fredag. Velkommen skal du være, jeg har faktisk savnet deg! Det har vært en lang sommer, med mye regn og lite solskinn. Dette preger mange, jeg er desidert en av dem. Jeg blir så værsyk. Det er typisk at sommeren kommer nå som ungene skal tilbake på skolen, slik var det i fjor også. Likevel liker jeg at vi får en fin sensommer med varme temperaturer, det korter ned høsten.

Som jeg har skrevet ovenfor gleder jeg meg til å møte hverdagen og jobb igjen. Føler at jeg har en ro som jeg ikke klarer helt å definere. Det føles og kjennes godt. Kaos i heimen etter 7 uker hjemme med barna, søskenkrangel hverdag. Likevel en slags indre ro. Håper denne roen kan gjøre meg klar til å stå på egne bein i forhold til trening og kost. Jeg har en liten pause som ElitePT kunde. Super fornøyd med opplegget, det har gitt meg et godt grunnlag til å prøve alene framover. 

Er du klar til hverdagen igjen? 

Å BELØNNE SEG SELV

14. juli 2017

Egenpleie / ElitePT / en ny start

NÅR JEG NÅR MÅLET MITT 

En viktig prosess når man legger om livsstilen sin er å belønne seg selv. Mitt mål med treningen er en strammere figur med muskler, en kropp som er sterk til å tåle hverdagens utfordringer og mer energi. Når jeg har nådd delmål og et større mål skal jeg belønne meg selv for godt arbeid. Jeg tenker litt nytt tøy i garderoben fra favorittbutikken min Selfie er ønske nr 1 og kanskje et par nye fjellsko til høsten til meg, samboer og barna. Et av mine delmål er en gammel Bergans regnbukse som er fortsatt sitter litt «pølseskinn», jeg får den på, men er ikke behagelig akkurat. 

Jeg er så glad for at ElitePT finnes! Genialt enkelt og effektivt gjort i fra mobilen. Love it.

BLIR JEG LYKKELIGE AV EN STRAMMERE KROPP?

1. januar 2017

en ny start / Helse / Hverdagsglimt / Lundborgklinikken i Stavanger

GODT NYTTÅR OG PROSJEKT PÅ GANG Det er januar og høysesong på treningssenterene rundt om i landet. Vi vil ned de ekstra kiloene vi har lagt på oss i jula, og mange har nyttårsfortsetter som innebærer ned i vekt. Desember har vært en slack måned for meg sånn ernæringsett, jeg har kost meg ekstra selv om jeg har vært noen lunde påpasselig. Det sunne kostholdet gir meg god helse fysiskt og mentalt.  Jeg har aldri vært så frisk som jeg har vært i 2016! Mye av takken går til Lundborgklinikken og til meg selv selvsagt som har utført jobben. Når jeg spiser mat som har mange gode byggeklosser for kroppen er immunforsvaret mitt godt rustet til å takle utfordringer, stess og lite søvn. I morgen er en god dag å starte tilbake på det gode sporet. 80% er kosthold og 20% trening- no doubt. Jeg vil starte på en reise som gir en sterkere utgave av meg selv, og ble inspirert av Lone fra «Tankesettet» som gikk i gang med et prosjekt “blir jeg lykkeligere av en strammere kropp?” Dette handler ikke først og fremst om kroppen, men det mentale. Blir jeg lykkeligere av en strammere kropp? Hvilke følelser og tanker kommer frem under prosjektet? Dette skal jeg finne ut og dele med dere.

By Lisette

JEG ER SUPERKLAR FOR 2017

30. desember 2016

en ny start / Helse / Hverdagsglimt

Jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt år. Nye fargestifter og blanke ark ligger klart. Året 2016 har vært et godt år. August 2016 kom jeg inn på drømmestudiet, praktisk pedagogisk utdanning. Hadde aldri drømt at jeg skulle komme inn her, og reisen mot lærerdrømmen ble litt annerledes en tenkt. Jeg skulle jo egentlig studert engelsk i år, men slik ble det ikke. Jeg er dypt takknemlig for at min mann og familie oppmuntrer meg til å fullføre lærerdrømmen, de ser hvor mye det betyr for meg. Samtidig så har året også vært utfordrende på ulike nivåer, men tror likevel at disse utfordringene kommer til oss av en grunn. Noen ting gjør oss mer oppmerksomme og jeg tror ofte der er en lærdom bak det. Vi blir utfordret når vi er mest sårbare mange ganger.

Året 2016 har også vært et år jeg har vært i god form. Formen er tilbake der jeg var før ungene kom til verden, og det har vært motiverende å komme opp i gamle bukser. Jeg har tatt helsen på «dagsorden» og prioritert mer meg selv. I alle år har jeg pleaset alle andre, tatt til takke for mye mindre til meg selv. Men når jeg er glad, har jeg så mye mer og gi til dem som står meg nær.

2016 har også sykdom rammet familien vår, og dette preger tankesettet natruligvis. Jeg blir da mer bevisst på å leve livet, være gode med hverandre og ikke henge meg opp i små bagateller. Fordi de små problemene blir en promille ift sykdom.

I 2017 har jeg bestemt meg for å våge enda mer, være mer sosial, si ja til ting jeg normalt ville sagt nei til, ta vare på helsen, være fysisk aktiv, stresse ned og bruke sosiale media mindre.

Takk for det gamle!

By Lisette

KAKE HVER DAG OM DU VIL!

11. november 2015

en ny start / Eureka / Helse / Mat og kos

 

 

 

 

EAT CAKE EVERYDAY IF YOU WANT TO!

Da er jeg godt over halvveis i kurset “en ny start” i samarbeid med Eureka Stavanger. Vi befinner oss i trinn 4 i boken, om du har samme bok hjemme. De neste to ukene er fokuset å få i oss tilstrekkelig med proteiner. Proteiner er byggeklosser til muskel og kropp, og når vi spiser nok proteiner får hjernefabrikken gode forbindelser, de resulterer at vi førler oss mentalt bra! Proteiner får vi i oss via egg, fisk, kjøtt, kylling, nøtter, belgfrukter og meieriprodukter. Hva skjer når du får søtsug? Da er det et tegn på at du får i deg lite proteiner. Proteiner er livsnødvendig for din eksistens, og proteinrik hverdagsmat gjør det lettere for deg å opprettholde en stabil trivselsvekt. Proteiner gir bedre metthetsfølelse enn karbohydrater og fett, og dessuten der det næringstoffet som i størst mulig grad øker forbrenningen av helsefarlig bukfett.

Så tilbake til topic på bloggen i dag! JA, du hørte riktig. Berit Nordstrand har kommet med en sunnere variant av sukessterten. I følge meg så er dette en av mine mest likte kaker! Denne er ingen unntak. Suksessterten til Berit smaker SKAMGODT, og du kan ta et lite stykke hver dag. Den er bygget på mage gode byggeklosser for kroppen. Skal du bake i helgen, så anbefaler jeg denne. Ungene elsker den, og den “ødelegger” ikke blodsukkert ditt. Oppskrift HER. Jeg brukte kokoksblomssukker istedenfor bringebærhonning i kremen, smakte like godt.

Gled deg!

By Lisette


 

I try to eat well everyday, and the course “a new start” is focusing on healthy food. No processed  food in this home! The next to weeks the focus is on proteins. You get proteins in eggs, nuts, meat, chicken, legumes and dairy products. Proteins keep the blood sugar on track. The cake that I present today is a healthy recipe.

 

JEG ER HELT GRØNN!

31. oktober 2015

Egenpleie / en ny start / Helse

Jeg er kresen på vitamindrikker, og liker ikke den medisin aktige smaken det gir. Jeg har fått prøve IT WORKS sin nye GREENS med bringebær, og den smaker utrolig GODT. It works lanserer 2 nye produkter fra i dag!

Hva er den grønnedrikken jeg har i glasset? En banebrytende probitoisk støtte for sunn tarmflora og fordøyelsessystem. Probiotisk drikk har jeg brygget selv de siste månedene, og jeg er veldig fornøyd med effekten dette gir i form av god mage/energi. Drikken gir som sagt energi og overskudd, og det merket jeg kun etter første glass. GREENS er detox/utrensende, fremmer en balansert ph-verdi i kroppen. Styrker immunforsvaret, syrebekjempende magnesuim og kalium blanding.

GREENS inneholder: 38 urter, 8+ grønnsaker/frukter, 12% magnesium, 7% kalsium, 10 kcal, antioksidanter.

Nysgjerrig, trykk HER.

By Lisette