Kategoriarkiv: Bright Line Eating

FRIHETEN ER ENDELIG PÅ PLASS IGJEN

10. mars 2018

Bright Line Eating / Egenpleie / Hverdagsglimt / Ikke reklame

FRIHETEN MÅ BARE OPPLEVES

Etter jul har jeg eksperimentert med godteri i helgene. På «gode helger» har det blitt utskeielser både en og to dager,  mens andre helger har det blitt en tredje dag også med dessert hos foreldre og svigerforeldre. Dette har resultert at jeg har mistet friheten jeg hadde med Bright Line Eating. En annen grunn til at jeg måtte tilbake på sporet igjen var at buksene strammet noe mer en vanlig. Min hjerne er ekstra sårbar i forhold til cravings og overspising i forhold til søtsaker. Dessverre klarer jeg ikke å begrense meg til den ene dagen. Jeg simpelthen elsker søtsaker og kaker! Skulle virkelig ønske at jeg kunne klare en godteri dag, men det er ikke et faktum idag. Forrige helg bestemte jeg meg for å kutte tvert med sukker. Resultatet denne uken har vært en ro over i hodet med måltidene og lite cravings sånn egentlig. Denne friheten må bare oppleves. Jeg har prøvet mange dietter oppover årene, men denne  måten å spise på har vært den eneste som har hatt en indre reise med i tillegg. En prosess som gjør at en blir kjent med seg selv. Vaner i forhold til mat er ofte knyttet til følelser. Mat er næring, mat er kos, mat er tradisjoner, mat er trøst. Mat har mange ulike funksjoner, både sosialt, fysiologisk, kulturelt og emosjonelt. Allerede fra vi er små barn, kobles mat og følelser. Vi kan ha fått hørt at vi fortjener en sjokolade fordi vi har vært flinke, eller at vi trenger en is som trøst når det har skjedd noe trist. En nyere studie forklarer hvorfor vi bruker mat som trøst når vi er sint eller lei oss, og hvorfor vi spiser når vi egentlig ikke er fysisk sultne. Studien er utført ved Norges teknisk-naturvitenskalige universitet (NTNU) i samarbeid med King’s College London, University College London og University of Leeds.

Jeg tar et måltid og en kveld om gangen og det gir en stor frihet i bare det. Ønsker mine lesere en riktig god helg. Nyt hverandre.

 

 

MINE 3 BESTE BRIGHT LINE EATING TIPS

28. januar 2018

Bright Line Eating / Egenpleie / Helse

 

MINE TRE BESTE SPIS DEG FRI MED BRIGHT LINE EATING TIPS

Jeg har følgt «Spis deg fri» med Bright Line Eating i over 4 månder. De fire linjer har blitt brutt flere ganger med sukker og mel,  men jeg gir ikke opp. Målet skal jeg nå, men det kan ta tid og jeg tillater meg tiden det tar. Et rom er ikke bygd på en dag, dette skal være en varig livsstilendring ikke en quick fix. Det å hoppe opp på hesten er lettere idag, selv om jeg merker at brudd på linjene setter spor i tankene. Likevel møter jeg meg selv med egenkjærlighet når jeg har spist godteri. Spiser jeg et kakestykke så nyter jeg det, istedenfor å grafse det i meg og straffe meg selv med piskeslag etter utskeielsen. Opplegget til kursholder Irina Lee har vært en reise uten dimensjoner for meg. En indre reiser der refleksjoner har vært mye av jobben. Hver uke fikk vi åndelige prisipper som gav mening og klarhet. Den første uken var «mot» et av de første åndelige prinsipper vi fikk presentert. Mot til å sta imot cravings eller mot til å ta vare på kroppen. Man kan tolke prinsippet som man vil. Ukentlig fikk vi ulike yoga possisjoner som vi kursdeltakere kunne utføre hjemme. En tilnærming som var mye mer en diett. 

Det å være 13 kg lettere er en fantastisk følelse. Kroppen og stegene er lettere, ingen tvil. Bright Line Eatings madplan består av rent kjøtt og masse grønnsaker, pluss frukt. Jeg nyter hvert måltid og synes at 3 måltider til dagen fungerer ganske fint.

Skulle jeg gi deg 3 tips i forhold til Bright Line Eating:

1. Ta en dag og et måltid om gangen. Da er det lettere og lykkes med metoden.

2. Hver søndag prepper jeg 3-4 lunsjer som jeg rask kan bringe med på jobb. 

3. Sørg for nok søvn og stress ned. Gi deg selv tid og egenkjærlighet.

 

INGEN OVER INGEN VED SIDEN

27. januar 2018

Bright Line Eating / løpesko

INGEN OVER INGEN VED SIDEN

Jeg har testet mange løpesko, men HOKA er desidert den beste skoen for mine føtter. De stiller i egen klasse innen komfort og stabilitet. Løpeskoene er bare nydelig på foten. Jeg liker at formen er kraftig og at jeg kommer litt opp i høyden. Disse fant jeg på salg på nettet. Har du testet dem? Dette er mitt andre par.

 

 

Planen er å komme igang med treningen de neste ukene. Jeg spiser fortsatt etter BLE prinsipper og elsker denne måten å spise på. Masse grønnsaker og mindre hodebry. Har du enda ikke skaffet deg boken så kan du kjøpe den HER.

 

 

Å LEGGE BORT SNOPESKÅLEN

8. januar 2018

Bright Line Eating / Helse / Spis deg fri

 

Å LEGGE BORT SNOPESKÅLEN

Å legge bort snope skålen har vært vanskeligere en hva jeg trodde etter jul. Følelsene etter et sukkerkick er likevel ikke verdt det for meg. Hadde jeg enda klart å forholde meg til den ene dagen, men sannheten er noe annen. Derfor har jeg og en venninne inngått sukkerstopp til påsken. Det høres kanskje rart ut siden jeg allerede følger BLE, men det blir litt sport i det. Klarer jeg å holde meg unna så venter en gulrot. Kanskje lysten på noe søtt er helt borte. Vi får se. Et måltid og en dag om gangen er mottoet. Min venninne er ordentlig stålsatt. Det er verre hos meg, da sabotøren min er overtalende. 

Jeg fortsetter med «Spis deg fri» metoden og kurset Friere som Irina Lee avholder. Visste du har det begynner nytt Grunnkurs med Bright Line Eating i januar? Det er påmelding HER. Jeg kan på det varmeste anbefale et slikt kurs om du har boken og trenger ekstra støtte av andre kursdeltakere. Du lærer så UTROLIG mye mer en bare mattips og de fire prinsippene på kurset, selvutvikling om du vil.

 

 

FRIERE

1. januar 2018

Bright Line Eating / Helse / Spis deg fri

GODT NYTTÅR ALLE LESERE 

Som dere vet har jeg gått grunnkurset «Spis deg fri» med Bright Line Eating. Juleukene har fått meg litt ut av kurs i forhold til de fire linjene vi spiser etter, men jeg er fast bestemt på at BLE er veien videre til en slank kropp og lett hode. Du kan si hva du vil, jeg har aldri følt meg så «FRI» etter at jeg mistet 12 kg. Det å kle seg i klær uten at de strammer og lettheten i beina. Jeg har riktignok gått opp 2, 3 kg igjen i jula, men satser på at de kommer raskt av igjen. Jeg har laget meg en handlingsplan i nødsituasjoner som jeg skal bruke aktivt når jeg står i situasjoner som trigger sukker eller mel hunger. Visste du at noen er mer disponert for matavhengighet i forhold til sukker og mel en andre? Du kan ta en test HER for å sjekke hvor du er på skalaen. Selv er jeg en 6 på skalaen. 

Januar er desidert den måneden i året der “alle” skal begynne å trene og gå ned noen kilo. Men selv tror jeg ikke det finnes et rett eller gunstig tidspunkt for å begynne livsstilsendringer. Vi finner alltid noen forklaringer for å vente med omleggingen. Begynn idag og ta et måltid om gangen er nøkkelen for suksess. Det mentale arbeidet er en stor del av livsstilsendringen. På kurset til Irina Lee har vi fått mange verktøy for og lykkes. Jeg har gått litt på trynet disse ukene, men er på langt vei lettere å reise seg når man først har snublet. Før kunne det velte hele lasset hos meg og jeg gav opp. Ikke lenger! I am unstoppable…

 

Jeg er sikker på at denne boken har ligget under treet hos mange av dere. Flere titalls av lesere har tatt kontakt med meg i forhold til boken og mine erfaringer. Det synes jeg er utrolig gøy! Kan jeg hjelpe og inspirere andre er det helt topp. Klarer jeg, så klarer DU.

Tilbake til bloggtopic «Friere». Jeg er fortsatt med videre og skal nå målet mitt. Jeg har fem kilo igjen før ønsket målvekt. Jeg hadde aldri trodd at det ville være mulig og målvekten har endret seg under vektnedgangs prosessen. Dette er helt vanlig i følge boken. Du kan lett klare å gå ned i vekt med bare boka, men for meg har introkurset og grunnkurset vært til stor hjelp. Du får god støtte av ande kursdeltakere i en lukket Facebook gruppe og nær oppfølgning av Irina. Trykk HER for å lese mer om de ulike kursene. 

 

HER KAN DU HØRE HVORDAN JEG LYKKES MED SPIS DEG FRI

17. desember 2017

Bright Line Eating / Intervju / Spis deg fri

INTERVJU MED JOURNALIST OG BOKFORFATTER IRINA LEE 

Dette er virkelig utenfor min komfortsone, det å bli intervjuet. Jeg kjente på mange følelser og frykt da Irina spurte om hun kunne intervjue meg. Å blogge og ta bilder er en ting, her styrer jeg selv. Men å høre sin egen stemme og Stavanger dialekt er grusomt. Akk, men her er opptaket fra intervjuet. Heldigvis er Irina utrolig hyggelig, så det gikk ok. Irina Lee er tidligere journalist i TV2 og Bergens Tidende og vår kursholder i «Spis deg fri» med Bright Line Eating metoden. Hun har også skrevet flere bøker, der iblant boka «Spis deg fri».

«Lettere kropp og mer frihet»

#JULEKALENDER I den søttende luken av julekalenderen får du møte Lisette Dagsland Tellaroli (36), som har gått ned 12 kg etter at fulgt Spis deg fri-metoden i tre måneder. I tillegg til resultatene hun opplever, forteller hun i dette intervjuet med Irina Lee om utbyttet hun har fått av grunnkurset og hvorfor denne metoden har fungert så bra for henne. Du kan følge Lisette på bloggen www.bylisette.no og på instagram www.instagram.com/bylisette.no/Vil du lese mer? Last ned gratisversjonen av Spis deg fri her: www.spisdegfri.no/minibokEr du klar for å komme i gang? Sjekk ut introkurset: http://kurs.spisdegfri.no/p/introkursVil du være med på grunnkurset? Neste kursrunde starter i januar 2018. Sett deg på ventelisten her: www.spisdegfri.no/kurs

Posted by Spis deg fri on 16. desember 2017

 

I dette intervjuet deler jeg hvordan jeg lykkes med BLE metoden og hva som har vært utfordrende i denne prosessen. Jeg utfordrer deg å kjøpe boken/introkurset og prøv 14 dager med denne metoden. Jeg lover deg at det virker, ikke bare på det fysiske planet, men også på det åndelige og emosjonelle planet. Trykk HER for å bestille boken.

Ønsker dere alle en fin 3 i advent. Tenn lys.

Varm hilsen fra Lisette

YMSE TING I SKAPET

4. desember 2017

Bright Line Eating / Fashiontips / Spis deg fri / Ymse

YMSE TING I SKAPET OM DAGEN

Det er så gøy med klær om dagen. Å smette oppi størrelser som var “umulig før” gir en enorm lykkefølelse. Alt oppleves mye lettere, bokstavlig talt. Jeg har til og med tatt fatt på treningen igjen etter 3 måned. Starter rolig med hjemmeprogrammet mitt fra ElitePT og gåturer utenom. Jeg kaller det «sansetrening»… Før jaget jeg etter godfølelsen av å bli slank med trening, mer en effekten av hva treningen gjør på innsiden.  Det er slutt på straffetrening og straffespising. Nå spiser jeg mine tre måltider fordi jeg merker effekten av det. Kurset «Spis deg fri» har gitt meg verktøy for å meste livet på en måte. Kjenne etter hva som faktisk skjer på innsiden. Det henger som regel sammen som hånd i hanske. Å endre vaner er ingen Quick-Fix. Man må møte seg selv  med respekt og forståelse. 

 

Jeg falt pladask for antrekket fra Ymse. Passe relaxed og kult, fin pris på det også. Trykk HER.

Ymse er en storfavoritt på instagram, just a tip…

 

ET TYPISK MÅLTID MED BRIGHT LINE EATING

3. desember 2017

Bright Line Eating / Helse / Mat og kos / Spis deg fri

 

ET TYPISK MÅLTID MED BRIGHT LINE EATING

Jeg spiser 3 måltider per dag, ingen mellom måltider og ingen snacks. Det har gått forbausende lett å forholde seg til kun tre måltider pr dag. Befrielse faktisk.

Kan du fortelle litt om boken? Boken Spis deg fri er skrevet av doktor i psykologi, Dr. Susan Peirce Thompson. Boka er den norske oversettelsen av den amerikanske boken Bright Line Eating. I motsetning til alle andre metoder for vektreduksjon baserer Bright Line Eating seg på moderne hjerneforskning. Metoden har vist seg å være svært effektivt for mennesker som ønsker å gå ned i vekt, og kurere ulike former for matavhengighet, også kalt cravings. I boken lærer man å automatisere sunne valg ved hjelp av kognitive teknikker, slik at vektnedgang ikke lenger avhenger av viljestyrke, men sikres gjennom etableringen av automatiserte vaner. Hos meg har automatisering gått i grunnen nokså bra, det har selvsagt ikke bare vært lett. Men kurset hos Irina Lee har gitt så mange tileggseffekter som stabilt humør, flere lykkehormoner, et fredeligere forhold til mat og en indre ro. Bright Line Eating er en metode jeg ønsker å følge livet ut. Noen ganger “går jeg på en smell” og det er ok. Jeg har lyst å kunne spise litt søtt i blant uten at jeg opplever at jeg ikke er en Bright Line Eater av den grunn. Likevel så sier velger jeg å utelate sukker og mel, idag.

«Bright Lines» betyr i praksis fire enkle prinsipper:
1. Ikke sukker
2. Ikke mel
3. Tre måltider om dagen
4. Spesifikk mengde mat til hvert måltid

På disse tre månedene har jeg brutt de fire linjene. Ikke med mel, men med sukker og vin. Jeg bruker mindre tid på å komme til hektene igjen etter en sprekk. Tankeprosessen rundt et brudd på linjene er annerledes idag. Jeg har ikke de selvsaboterende tankene rundt brudd ift sukker som jeg hadde før. Jeg har kommet meg raskt opp på skinnene igjen da jeg har erfart helsegevinstene til Spis deg fri med Bright Line Eating. Bildene jeg deler idag er et typisk lunsj måltid.  Jeg kan fortelle at smaksløkene mine er helt annerledes idag en hva de var før. Jeg nyter hvert bit og gleder meg til hvert måltid på en annen måte en hva jeg gjorde før. Dette har nok en sammenheng at måltidene er satt i et system på et vis. 

Tallerken er fylt med 4oz kyllingfillet/litt restepølse og 10 oz med grønnsaker som gulrot i spirulazor, sopp, mais, squash, gul paprika og løk. Fettkilden er 1 ss med remulade. Smakte nydelig! 

Vi spiser frukt til nesten hvert måltid, altså frokost og lunsj. Her får man 6 oz med deilig frukt. Mums. 

 

Blir du mett? Ja, det gjør jeg så absolutt. Det hender at jeg fortsatt er litt sulten på kveldstid, men jeg har lært at sult signaler er ikke farlig. Denne maten er for dem som er på vektnedgangsplanen, jeg er snart i mål og skal snart over på vedlikeholdsplanen. Gleder meg til å spise potet og ris til middag igjen.