Kategoriarkiv: Boktips

DEN ENESTE SELVHJELPSBOKA DU VIRKELIG TRENGER

23. juni 2018

Boktips / Egenpleie / Hverdagsglimt

LIVET OG KORLEIS LEVE DET

Tittelen fanget umiddelbart min oppmerksomhet! Er ikke dette spørsmålet vi undrer oss alle? På ulike nivåer og steder i livet. Boken er enda ikke påbegynt, jeg venter på det rette tidspunktet. Skal jeg lese, må jeg har fred rundt meg. I hvertfall i starten. Gleder meg til å fortelle mer etter jeg har lest boken. Bloggpostene vil komme ut annen hver dag i sommer. 

Sitat fra boka:

«Eg har googla så mykje i mitt liv, barnefødslar, føflekker, tannutvikling hjå spedbarn. Før eg gjekk ut med søppelet, var eg langt nede i det djupe nettet for å finne ut korleis Leah Isadora Behn såg ut akkurat no. Likevel har eg aldri søkt på dette, korleis leve livet.»

 

Boken er ikke spons, men et tips av en venn.

FØR OG ETTERBILDER ETTER VEKTNEDGANG

21. oktober 2017

Boktips / Bright Line Eating / Egenpleie / Helse / Spis deg fri

JEG FØLER MEG FRIERE

På mandag har det gått 6 uker siden jeg startet med Bright Line Eating og 1 uke på grunnkurset «Spis deg Fri» med Irina Lee som kursholder. Jeg kan hånden på hjertet si at jeg har funnet en løsning for mine cravings på sukker og mel. Mat og søtsaker har hatt altfor stor plass i livet mitt. Jeg har aldri fått de resultatene jeg har ønsket. Men idag tenker jeg sjelden på mitt neste måltid og har funnet en slags ro i forhold til mat. Klart jeg har følelser og lyster nå de andre i huset spiser søtsaker, men det går overraskende greit å la være. Jeg lager meg da en kopp med grønn te eller en kaffe latte. Dette blir min snop. Jeg spiser 3 måltider til dagen og ingen mellommåltider. Jeg gleder meg til hvert måltid og nyter hver bit. Har fått en mer nærvær til måltidene en hva jeg hadde før. Det merkes at kroppen har vendt seg til spisemønsteret. Jeg var veldig sulten de første 2-3 ukene på kveldstid og mer trøtt. I boken «Spis deg fri» står det så godt at vi skal ha på “kosetøflene” på ved vektnedgangsplanen. Det betyr at vi skal tillate oss å slappe mer av, noe som påvirker mange prosesser i kroppen. Du blir noe trøttere de første ukene, det blir som en detox for kroppen. Likevel har jeg en energi og letthet i kroppen som er ubeskrivelig. Jeg er fortsatt noe trøtt innimellom, men da tillater jeg meg selv å legge meg ned på gulvet i en yogastilling som Irina anbefaler oss på kurset. 

Et av slogan til Bright Line Eating er «happy, thin and free». Mulig at vi Nordmenn streiker når vi hører dette, men om du luker bort «thin», så er det sant. Det er en frihetsfølelse å slippe å tenke på mat 24/7. Jeg får i meg masse grønnsaker og frukt hver dag og porsjonene er absolutt innafor helsedirektoratets anbefalinger. Jeg spiser altså vanlig norsk mat uten helsekostprodukter. Ingen dill og dall. Dette gjør at jeg kan spise alt som familien spiser, utenom matvarer som inneholder sukker og mel.

Jeg spiser BLE én dag om gangen, mer trenger jeg ikke å forholde meg til. 

Bildene ovenfor er tatt -8 kg siden. Til venstre er tatt i juni og bildet til høyre er tatt igår. Jeg ser og merker stor forskjell på kropp og sinn. Buksene er løse og det gir en motivasjon og letthet i kroppen. Det er ikke like tungt å gå opp trappene lenger. Føttene er lette. 

Nedenfor er tatt i august og fram til idag. Jeg har gått ned fra størrekse 42 til 38(noen plagg størrelse 40). Jeg synes også at blikket på bildene har endret seg. Akkurat som øynene gløder og jeg virker gladere. Vet ikke om dere ser det, men det gjør jeg. Det er det viktigste. 

Gå inn HER og les mer om BLE.

 

LÆR DEG Å LEVE MED MINDRE STRESS OG MER NÆRVÆR

10. august 2017

Boktips / Filosofi / Helse

MINDFULNESS HVORDAN FUNGERER DET I PRAKSIS

De fleste av oss lever i fortid eller fremtid. Vi har alle et ønske om å kunne leve et liv der vi lykkelige og har det godt med oss selv og våre medmennesker. Aldri har vi hatt bedre materielle forutsetninger for å lykkes med dette. Imidlertid ser det ut til at vi blir stadig mer plaget av stress og stressrelaterte sykdommer. En viktig årsak til opplevelser av stress i dag er den økende ubalansen mellom aktivitet og hvile. Livet blir travlere. Vi blir utsatt for flere ytre stimuli, og dagens gjøremål har en tendens til å øke. Vi sjekker epost mens vi sitter i telefonen. Vi ser på TV eller snakker i mobilen mens vi spiser. Det blir få øyeblikk der vi bare hviler og er til uten å skulle oppnå noe.

Ordet mindfulness er opprinnelig en meditasjonsform. Den er relativt ny i vesten, men har vært i bruk i over 2500 år i buddhistisk filosofi og praksis for å øke selvinnsikt og for å redusere lidelser. På norsk brukes gjerne begrepet oppmerksomhetstrening. Meduítasjon er en måte å lese på, ikke en teknikk. Meditasjon handler ikke om å prøve å være et annet sted. Det handler om å tillate deg selv å være nøyaktig den du er akkurat i dette øyeblikket.

I forrige uke da jeg var mutters alene uten mann og barn kjøpte jeg pocket boken ovenfor. 50 kroner på Tastasenteret. Kjøpte en annen bok også, som jeg ikke har leste enda. Å være oppmerksom i hverdagen og nuet hjelper på lykkehormene. Det merker jeg. Prøve å være her og nå, ikke fremtid eller i fortid. De gangene pusten hjelper meg i å sentrere tankene tilbake til nået er absolutt den tiden jeg har det aller best. Kjenner jeg stresset eller negative tanker seile inn, prøver jeg å observere tanker og følelser på denne inviterende og aksepterende måten. Jeg blir i bedre stand til å møte stressende og utfordrende situasjoner med en mindful respons, uten å reagere på en måte som fører til enda mer stress. Det handler å akseptere det som er, uten å favorisere noe. Tankene skal vandre fritt uten å kontrolleres. Dette krever øving og akseptering at noen ganger får vi det bedre til en andre. Dagsform og livsfaser spiller nok inn, men jeg er overbevist om at oppmerksomhetstrening er bra for psyken vår.

Tips til deg som vil øve på mindfulness! Observer og aksepter tankene dine med en ikke-dømmende holdning, for så å handle ved at du lar dem passere. Dette gjør at du blir bedre kjent med hvordan sinnet ditt fungerer, og hvordan du vanligvis reagerer på de tanker og følelser som måtte oppstå. Det å la tankene vandre videre gir i seg selv en avslappende og befriende følelse fordi man ikke blir dratt inn i grublingens onde sirkel.

 

BOKTIPS TIL LESEHESTER

25. februar 2017

Boktips / Høysensitivitet / Hverdagsglimt

JEG HAR ALDRI VÆRT EN LESEHEST Har alltid misunt dem som kan sitte med en bok i timevis. Det ser så avslappende og deilig ut. Å koble ut med en bok. Jeg har mange bøker, altfor mange. Ønsket om å lese en bok som fenger meg ut siste kapittel er målet, men det blir aldri helt slikt. Jeg har framdeles håp, og gir ikke opp. «Jeg blir til i møte med deg» er en bok som jeg kan trygt anbefale om du liker bøker som er rettet mot følelser og relasjoner. Den forteller om livet til konen til Jonas Gahr Støre. Den tar opp tabu temaer som depresjon og sensitivitet.

Jeg er riktignok ikke igjennom hele boken enda, må sjonglere mellom denne og pensum på skolen.

Ønsker dere en fin lørdag! Her regner det, et deilig innevær. Senere skal vi på middag til svigers, det blir koselig. Bollesøndag hos mine foreldre i morgen. Vi er heldige vi.

By Lisette

TRO ER ET TAUST OMRÅDE!

28. mai 2016

Boktips / Filosofi / Hverdagsglimt

 

 

 

ET BOKTIPS TIL DEG SOM LIKER BØKER MED DYBDE

Tro er et taust område, for der iblant meg. Fra jeg var liten husker jeg at undertegnende var søkende mot svar og mening med livet. Spesielt etter min morfar døde da jeg gikk i 8.klasse. Livet fikk en brå vending. Man tenker ikke som 14-åring at noen skal dø, det gjorde i hvertfall ikke jeg. Sorgen jeg opplevde etter morfar har følgt meg til den dag idag. Ja, den blir mindre smertefull med årene, men sorgen er der- ALLTID. Årene har gått, og flere familiemedlemmer har gått bort. Dette er endel av livet. Etter religionsstudiet har det åpnet porter som jeg trodde var lukket, jeg har begynt å tro på at det kanskje finnes en Gud. Men hva definerer en kristen? Jeg hadde et bilde i ungdommen at kristne er kjedelige. Dette er heldigvis langt i fra sanhhet. Jeg har pratet med mange interessante mennesker gjennom studiet og jobb. Langt i fra alle på studiet skal bli teologer. Nå har jeg studert ulike retninger innen det religiøse liv. Hinduismen, buddismen og Islam er religioner jeg har mye kunnskaper om, og fått en dypere forståelse for nettopp troen. For en måned siden hadde Charlotte Rørth et foredrag i St.Petri kirken om hennes møte med Jesus. Charlotte er en dansk journalist som ikke var relgiøs eller spirituelt søkende menneske da Jesus viste seg for henne i en kirke i Spania. Jeg hørte intervjuet med henne på Skavlan, og tenkte at denne boken måtte kjøpes. Så nå sitter jeg med boken i hånden, og gleder meg til å lese hennes historie. Har du lest den?

By Lisette

8 UKER TIL DRØMMEKROPPEN- VINN TO SIGNERTE BØKER!

19. mai 2016

Boktips / Mariann Deila / prosjektsterk

VIL DU VINNE TO SIGNERTE MARIANN DEILA BØKER? PROSJEKT STERK OG TREN DER DU ER!

 

NY OG STERK KROPP PÅ 8 UKER-JATAKK!

Jeg diggger Mariann Deila! Hun er sterk, kunnskapsrik og har en treningsfilosofi som ALLE kan følge. I neste uke går jeg i gang med prosjekt sterk, da er alle mine eksamener ferdig- og jeg kan konsumere ny litteratur som jeg elsker. Dere skal selvsagt følge min prosjekt sterk framgang. Jeg er så heldig som har fått lodde ut 2 signerte bøker av selveste Mariann Deila. Det enesete du trenger å gjøre er å like facebooksiden til Mariann, HER og skrive en kommentar hvorfor du ønsker disse bøkene på kommentarfeltet på bloggen min. Ønsker du å lese mer om Mariann Deila så har hun også en egen webside. 6 juni publiseres den heldige vinneren!

Hva er Prosjekt sterk boken? Boka gir jeg deg verktøy for å nå målene dine. Nøkkelen til varig endring ligger i kombinasjonen av mental trening og fysisk trening. Når du skal bygge en sterk kropp, må du starte med å bygge et sterkt hode. Med Prosjekt sterk bygger du selvfølelse, jobber med den indre dialogen din og forbereder deg på motgangen du møter. Du får også en detaljert kostholdsplan og et effektivt treningsopplegg for 8 uker. Dette er tiden det tar å etablere nye vaner. Her er trinn for trinn styrkeøvelser med forklarende bilder og ulike opplegg både for utrente og viderekomne. Uansett utgangspunkt vil du garantert oppnå resultater!

Hva er tren der du er boken? Trening der du er, uten utstyr, kan være veien ut av en negativ sirkel hvor jobbreiser, overtidsarbeid, familieforpliktelser og ferier skaper brudd i de gode treningsrutinene. I denne boka får du 100 øvelser du kan utføre ved hjelp av din egen kroppsvekt. Du kan gjøre øvelsene hvor som helst, når som helst og helt uten hjelpemidler. Personlig trener Mariann Deila viser deg hvordan du skreddersyr treningsøkter som kan gjøres i stua, på hotellrommet, på hytta eller verandaen. Du får kunnskap om hvilke øvelser og metoder som gjør deg sterkere og mer opplagt, og ikke minst hvordan du best trener for å øke kondisjonen og forbrenne fett. Det geniale er at du kan få like mye ut av et kvarter med trening som en time, bare du vet hvordan! Øvelsene i denne rikt illustrerte boka passer både for nybegynneren, skippertakstreneren og den godt trente mosjonisten. I tillegg til det fysiske, gir boka deg de mentale verktøyene du trenger for å holde på de nye vanene over tid. Den første delen av boka handler om vaner: hva en vane er, hva som er drivkreftene i en vane og hvordan du kan gå fram for å etablere nye vaner samt kvitte deg med gamle dårlige vaner.

Ha en fin ettermiddag!

By Lisette

TIL HELVETE MED SLANKINGEN!

9. mai 2016

Boktips / Egenpleie / Helse / Hverdagsglimt

 

 

UNNSKYLD ORDSPRÅKET I OVERSKRIFTEN

Jeg er glad i kaker, godteri, vin og alt det kulinariske livet har å by på. Livet er for kort til å si nei til et hjemmelaget kakestykke, right? Likevel så er det ikke til å stikke under en stol at vekten/resultatene står stille de ukene jeg velger å skeie ut. Hovedgrunnen til at jeg trener og spiser relativt sunt er at jeg føler meg så godt fysisk og psykisk etterpå. Når blodsukkeret mitt er stabilt, er jeg fornøyd og føler meg energisk. Jeg spiser ikke godteri i ukedagene, pronto. Men når helgen nærmer seg, så blir det ofte fredag og lørdag med godteri, og muligens mammas eller svigers kakestykke på søndagen. Jeg har alltid hatt en filosofi at i helgene skal man kose seg, og da er det snop som er kos for meg. Resultatet av godtespising i helgene gjør at de resultatene jeg trener og spiser etter tar mye lengre tid.

Vet du hvem Mariann Deila er? Hun er absolutt mitt største forbilde innen trening. Hun er sterk og har en kropp som er kvinnelig. Hun representerer en treningsfilosofi som krever lite utstyr og man kan trene der man er. I mitt tilfelle liker jeg å trene hjemme, uten at jeg må nå en time på helsestudio. Jeg skal blogge om boken til Mariann: PROSJEKT STERK. Og gleder meg til å vise dere hvordan det går. Meldte med Mariann i går, og hun fortalte brutalt og ærlig hvorfor mine resultater ikke kommer like raskt…Det skal jeg dele med dere i et annet innlegg. Jeg vil også poengtere at vekten og tallet ikke trenger å være en riktig indikator alltid. Jeg bruker personlig målebånd og klær som en rettesnor på hvordan trening og kosthold.

By Lisette

THE PERFECT COFFEE TABLE BOOK!

21. desember 2015

Boktips / Cahetu

 

THE MUST HAVE INTERIOR BOOK THIS YEAR!

Det blir sjelden tid til å lese annet en studiepensum, og hver gang jeg bruker hodet på annet får jeg nesten litt dårlig samvittighet. Men, i julen skal jeg nyte blader og interiørboken The Kinfolk Home. Jeg har allerede bladd meg igjennom hele boken, nydelige og inspirerende hjem i fra hele Europa. Har alltid likt layout og design på KinFolk magasinene, og er kjempe fine på stuebordet og til stilleben.

Innom en rask tur på bloggen! Signing out…

By Lisette


The perfect coffee table book from The Kinfolk home-perfect design!