Kategoriarkiv: Bokanmeldelse

HVERDAGSENGEL OG BOKTIPS

20. november 2019

Bokanmeldelse / Egenpleie

Endelig en liten update siden sist! Jeg kan legge bak med fire år med slit og glede, i går gjennomførte jeg den siste eksamenen i engelsk grammatikk. Det gikk i grunnen ganske bra, så får tiden vise om følelsen stemmer med resultatet.

Det finnes hverdagsengler, det har jeg erfart i det siste. Bloggen min “krasjet” tidligere idag, og mine datakunnskaper rekker til det mest nødvendigste. I fjor på denne tiden måtte jeg kjøpe meg hjelp av en IT-ekspert som heter Sondre. Jeg har måtte spurt han et par anledninger siden i fjor også, og han er alltid så hyggelig og hjelper etter beste evne. Trenger du IT-hjelp av stort eller smått kan Sondre dette. Han driver et eget firma, trykk HER. Innlegget er ikke sponset! Jeg er bare så takknemlig at han ville hjelpe meg gratis at jeg kunne i det minste nevne han på bloggen som en “symbolsk” takk for hjelpen!

Jeg elsker bøkene av Nina Lykke, dette er min andre bok fra samme forfatter. Denne heter “full spredning”. Jeg har kun lest et par kapitler sålangt.

Bokomtale:

“Ingen kjenner understrømmene i befolkningen så godt som en fastlege. Jeg har vært gjennom alt sammen, glutenfritt, laktosefritt, sukkerfritt; annenhver overskrift i avisene og på nettet får friske mennesker til å tro at hvis de bare slutter å spise brød eller ost, vil alt falle på plass. De middelaldrende forstår ikke hvorfor de er så trette hele tiden. Det er fordi du begynner å bli gammel, forteller jeg dem, men de tror at dette med aldring ikke gjelder dem, slik de tror at dette med døden ikke gjelder dem. At det kommer til å gjøres et unntak i deres tilfelle”. Elin har flyttet inn på legekontoret sitt, hvor pasientene kommer strømmende dagen lang med alle sine skavanker og lidelser. I to tiår har Elin vært fastlege. Minst like lenge har hun vært gift med Aksel. Men før Aksel fantes Bjørn, som plutselig dukket opp på Facebook, og som har snudd opp ned på alt. Elin vet at noe må løsne, men foreløpig sitter hun fast på kontoret, i en slags katatonisk tilstand. I kroken står plastskjelettet Tore og ler av henne. Og hjemme i rekkehuset sitter Aksel og raser – med mindre han har lagt seg til med den fraskilte nabovenninnen Gro. “Full spredning” er en roman om selvinnsiktens forbannelser og fornektelsens velsignelser. Med denne boken flytter Nina Lykke grensene for hva en legeroman kan være.

SLIK RYDDET HUN SEG LYKKELIG

17. oktober 2016

Bokanmeldelse / Synnøves system

Da jeg leste om boken til Synnøve Skarbø ble jeg euforisk av lykke! Hennes historie var som om å lese om meg selv, en ren kopi av hvordan jeg opplevde å bli mor. Jeg fikk dog ingen diagnose, men den emosjonelle opplevelsen var den samme. Skarbø skriver lett og humoristisk om hvordan hun «ryddet seg igjennom depresjon og uro». Boken gir deg tips hvordan du kan rydde smart og skape et system. Hun skriver også at ryddingen kan hjelpe mange parforhold, og det tror jeg såmen på. Mange par ryker nettopp på dette området, der den ene parten føler den gjør alt i hjemmet.

 

 

SLIK RYDDET HUN SEG LYKKELIG

Jeg har alltid hatt sansen for Synnøve Skarbø! Hun er ujålete og morsom. Boken hennes er skrevet på en måte som gjenspeiler hennes personlighet synes jeg. Jeg startet med boken i ettermiddag, og er snart halvveis. Klarte rett og slett ikke å legge den bort. Selve utseende på boken er også upålagelig med eller uten cover. Denne skal stå framme i mitt hjem. Ryddingen har startet…

Boken handler om: Dette er den personlige historien om en arbeidsledig 40 år gammel nybakt mor med fødselsdepresjon, som i jakten på å finne tilbake til sin egen lykke begynner å rydde. Og som i sitt forsøk på å finne det perfekte systemet, innser at rydding handler om noe mer enn hvordan vi har det rundt oss. Dethandler om hvordan vi har det inni oss. Dette er en bok om å rydde plass til de tingene som virkelig betyr noe. Enten det er stunder med hele familien rundt middagsbordet, romantisk date med kjæresten, bytur med vennegjengen eller etterlengtet alenetid. SYNNØVES SYSTEM gir deg svarene på hvordan du enkelt kan få en ryddigere hverdag – og mer tid til de magiske øyeblikkene.

Etter jeg har lest hele boken vil jeg dele et tips eller to med dere fra boken. Jeg er så heldig som har fått tilsendt en bok, men kan kjøpes HER. Den var til og med på tilbud. Løp og kjøp. Min varmeste anbefaling. Mer info kommer fra boken!

By Lisette