Kategoriarkiv: Foto

Tidløse klassikere

22. juni 2015

Foto / Inspirasjon / Klær og mote / Olivias hus

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

SONY DSC

SONY DSC

 

Jeg elsker sko, får aldri nok av dem. Det er et par sko jeg har drømt om over lengre tid, men har ikke tatt meg råd til dem. I dag hentet jeg dem- Yvonne Koné sorte pumps! En tidløs klassiker som føles som tøfler på foten. Olivias hus har fin pris på dem også, de sender med postoppkrav. Jeg bestilte også to basics t-shirts fra Filippa K, en i hvit og en i sort. Sykt digg kvalitet på dem, passer perfekt til jeans som til blazer. Jeg liker lite tilbehør, gjerne et statement  i antrekket- som mitt 15 år gamle armbånd fra Oasis.

By Lisette

På stuebordet

21. juni 2015

Blomster og planter / Design / Foto / Hverdagsglimt / Inspirasjon / Spisestue / Vågane Viste spesialinteriør

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

På stuebordet har jeg som regel alltid friske blomster, denne gangen snitt peon fra mine naboer. Rett over gaten har jeg et eldre ektepar med en vakker hage, de sender over stauder til meg rett som det er. Jeg stopper alltid for en prat med dem, og tror de sette pris på oss. Jeg har en spesiell ting for dyprød peon- den vakreste fargen utenom hvitt. Jeg er superlei av de rosa som “alle har”. I dag fikk jeg staude av dem i denne fargen. Skal vise dere når den er i full spring!  Rett før helgen fikk jeg de nyeste KK Living i posten, reportasje fra Hildes hjem og Tine K Home. Utrolig inspirerende- løp og kjøp.

Ellers er jeg glad vi lakkerte eikebordet vårt til  i vinter. Ønsker du å gjøre det samme? Vågane Viste spesialinteriør gjør jobben for deg. De lakkerer alt i fra kjøkkendører til spisebord.

 Kjekt at mange hiver seg på GIVEAWAY her på bloggen- blir med! Trykk HER for å delta.

By Lisette

Sunt og godt

9. juni 2015

Foto / Mat og kos

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Glad i grøt?  Kok havregrøt  med chiafrø + varme blåbær med kanelsmak. Tilsett hakkede mandler og strø over. Nydelig som mellommåltid eller til kvelds. Denne porsjonen ble for stor, så prøv deg fram. Neste gang skal jeg la havregrøten bli kald, og ha de rørte blåbærene over.

Jeg tilsetter sukrin gold mens blåbærene koker opp, tilsett kanel- smaker vidunderlig!

By Lisette

Uterom og beplantning

6. juni 2015

Blomster og planter / Foto / Hverdagsglimt / Inspirasjon / Selvåg gartneri / Uterom

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Klematis i nydelig blålilla farge!

SONY DSC

 

Hvite geoginer som kan klippes opp til snitt, etter dem er klippet så kan de stå i vaser en uke.

SONY DSC

 

Gress i krukker er enkelt og dekorativt.

SONY DSC

 

Eukalyptusplanter står vintergrønt hele året, perfekt om du vil lage din egen snittbukett. Lukter nydelig også.

SONY DSC

 

Her får dere en sniktitt av uteplassen med ny beplantning. Hvert år ender jeg med å supplere med grønt og blomster, da været i Norge er ustabilt. Vi bor nede ved havet, og det er ganske værhardt her vi bor. I går kom solen tilbake, og min snille mann hjelper til i hagen nå som formen er skranten.

Selvåg gartneri har et stort mangfold av blomster og planter, alt jeg viser fra hagen er fra gartneriet. Om du er på utkikk etter litt spesielle vekster, så besøk dem. Jeg var hos dem på torsdag, og det bugner av fine blomster og planter. Hos Selvåg finner du interiør til uterommet, urter til hagen, redskaper til hagen, jord, prydgress, fikentre, stemor, peoner, senetti, eukalyptys, oliventre, hortensia, georginer, lobelia, eksotiske vekster og gress +++ De holder til på Krossberg, og holder åpent hver dag.

Når jeg innreder uterommet så tenker jeg at det skal være en forlengelse av stuen. Det skal være et sted du kan slappe av, nyte blomsterlukter og sysle med blomster. Jeg var på utkikk etter en sydlansk stemning, og det har jeg fått så smått. Det tar litt tid før klematisen klatrer langs veggen. I går plantet vi peoner også, er stas å kunne klippe snitt blomster i fra egen hage. Men regner med de ikke er oppe ordentlig før neste år.  Vi har et stort uteområde som ungene kan kose seg på, der de har en sandkasse utenfor, og plen til å spille fotball. Har vi nydelig vær hjemme, så trenger vi strengt tatt ikke syden. Vi kan gå rett over gaten så har vi en liten strand som ungene kan kose seg ved. Her har vi også et berg som jeg nyter når jeg har alenetid med en god bok, eller blad.

Håper dere likte bildene! På mandag får jeg storfint besøk av Tone Kroken og Yvonne Wilhelmsen. Det blir spennende, og litt nervepirrende.

Mer bilder av blomster kommer på bloggen!

By Lisette

Egen signatur

2. juni 2015

Egenpleie / Foto / Hverdagsglimt / Inspirasjon

SONY DSC

 

Siden jeg var en liten jente husker jeg at jeg var opptatt av parfymer og sminke. Høydepunktet var når jeg fikk en ny duft på taxfree, og når jeg fikk låne en dash parfyme av min venninnes mor. Slike minner er herlige å tenke på! Er nok fortsatt like glad i parfyme og dufter, og jeg liker min egen signaturlukt. Min favoritt for øyeblikket er denne! Ellers bruker jeg Angel av Thierry Mugler(fest) og Michael Kors(vårduft/hverdags). Er dessverre blitt “helt vanlige” nå, men husker mange ikke hadde hørt om Angel før. Liker i utgangspunktet kun krydderdufter.

Ha en god tirsdag

By Lisette

Favorittmøbel

23. mai 2015

Foto / Hverdagsglimt / Inspirasjon / Interiør / Tine K / Vårt hus

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

I dag viser jeg detaljebilde oppe i stuen i andre etasje. Her oppe har vi en Tine K sofa i størrelse large. Dette er mitt favoritt møbel nr.1 i huset vårt, vi har en lik sofa nede bare i XL. Sofaen er super komfortabel, og holder seg fint i stoffet. Vi har to små barn, og er et must at tekstilet holder seg fint etter vi har sittet i den. Stoffet i sofaen er 50% lin og 50% bomull.

Kjære lesere, ønsker dere spesielle innlegg her på bloggen? Det kan være oppskrifter, interiør, mote, ulike temaer, redigering av bilder osv. Skriv under kommentarfeltet.

Ha en fin lørdag!

By Lisette

Forberdelser og blomster

16. mai 2015

Blomster og planter / Foto / Landes nye spire / Lisette

SONY DSCSONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

I morgen er den store dagen for de fleste barn, “barnasdag” som den kalles. Det er nok en dag de fleste kjenner stolthet, jeg minnes personlig at denne dagen var den beste dagen i året. Et par uker i forkant tok min mamma meg med på kosedag i byen, der vi handlet pentøy og nye sko, deretter et restaurent besøk. Jeg husker spesielt en 17.mai det regnet, og jeg måtte ha på meg regntøy. De fine klærene min mamma hadde kjøpt til meg ble pakket bort under regntøyet- det gjorde meg lei det.

Jeg har dessverre ikke fått innført denne “kosedagen” til mine barn enda, men det kommer! Minsten arver bunaden til storebror, og det er første gang han skal ha den på seg.

De vakre blomstene er laget av Tina som jobber på Landes nye spire. Vakre, eller hur?

Da ønsker jeg deg og din familie en riktig fin 17.mai.

By Lisette