BAK SKYENE ER HIMMELEN ALLTID BLÅ!

27. mars 2016

Filosofi / Tanker

SONY DSC

SONY DSC

 

“Bak skyene er himmel alltid blå” er et solid norsk uttrykk… Jeg liker ordtaket og betydningen av det, og det var en passende overskrift på dagens bloggoverskrift. Jeg er en livsglad jente som elsker livets mangfold, og jeg merker at livet blir stadig bedre. Kanskje noe er relatert til sykluser og en indre ro. “Meningen med livet” er et bredt spørsmål som kan diskuteres uendelig av filosofer, og vil nok bli definert forskjellig av de fleste mennesker som får spørsmålet, men noen ting går igjen. Noen velger å lytte til religionen sin, noen lytter til vitenskapen, men jeg velger å lytte til meg selv. For meg er meningen med livet den lykken man oppnår når man gjør noe godt for andre. Meningen med livet er å gjøre det du blir inspirert av, og kjenne at du kan mestre ting. For meg er også meningen med livet kjærlighet, familie og vennskap og det å strekke seg mot de aller største drømmene. Mange eksistensialistiske filosofer har påpekt at mennesket er dømt til å skape mening i eget liv. Mening er ikke noe som faller ned i hodet på oss. Det er heller ikke noe som er innebygd i livet som sådan. Mening er noe vi selv må investere i våre små og store livsprosjekter. De som er gode til å skape mening i livet, lever mer tilfredsstillende enn de som ikke finner noen mening med livet, venter på at meningen skal åpenbare seg av seg selv eller som forventer at andre skal bringe mening inn i tilværelsen. Etter jeg begynte på religionsstudiet har dette spørsmålet fått en dypere mening.

Så tilbake til headingen i overskriften! De siste tre årene har vært en persolig reise for meg. Tror at jobbskiftet var en stor milepæl for meg. Jeg har fått mye gratis når det gjelder min relasjon til egne barn på grunn av min jobb som miljøterapaut. Jeg har truffet mange interessante mennesker i jobben min, som har blitt nære på mange plan. Likevell har jeg blitt flinkere til å jobbe med min egen sårbarhet, som fortsatt kommer og går. Jeg tenker at sårbarheten er en styrke, da jeg er i kontakt med følelser og energiene mine. Ungene mine har også blitt større, og dette gjør natuligvis at livet endrer seg litt i forhold til mange aspekter. Friheten kommer så smått tilbake igjen, og det føles befriende og deilig.

Ha en fin søndag!

By Lisette

3 kommentarer til “BAK SKYENE ER HIMMELEN ALLTID BLÅ!

 1. of coconut oil

  Definitely believe that that you said. Your favourite justification seemed to be on the internet the easiest thing to keep in mind
  of. I say to you, I certainly get annoyed whilst other
  people consider worries that they just do not realize about.
  You managed to hit the nail upon the top and also
  outlined out the whole thing with no need side effect , folks
  can take a signal. Will probably be again to get more.
  Thank you

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.