NÅ TENNER VI DET ANDRE LYS!

6. desember 2015

Hverdagsglimt / Jul / Tanker

 

I LOVE MY MUM

Adventestiden er absolutt den fineste tiden, ukene før juleaften bringer fram minner fra da jeg selv var liten. Jeg minnes min hardtarbeidende mor på kjøkkenet, og under oppvasken før vi fikk pakke opp julegavene. Lurer på om hun nøt det stakkars. Nå er jeg voksen, og er i samme situasjon som hun den gang var. Min mor var alltid gjestfri, hun virket sjelden stresset. Noe jeg absolutt ikke kan ha arvet fra henne! Huset var på stell, og middagen på kok. Da familiemedlemene hadde satt seg til bords husker jeg at jeg beundret min mor. Hun var den siste til bords, og var alltid litt svett i hårfestet. Kanskje hun ikke var så rolig alikevell. Mye endrer seg når en selv blir mor, og takknemligheten til sine foreldre blir enda mer tydelig. Vi tok alt forgitt. Hjalp sjelden til, og forventet at min mor skulle gjøre alt. Jeg skriver dette med stor ydmykhet mot min mor, som faktisk gjorde det meste selv under oppveksten vår. Så kom min stefar inn i bildet, og avlastet min mor både på kjøkken og ved oppvasken. Disse ukene før jul får meg også til å tenke på de som ikke har familie, barn som ikke har det like trygt som mine. Det finnes mange der ute, også i velferdsstaten Norge.

Dette innlegget dedikerer jeg til min omsorgsfulle mor, som fortsatt skal stå på kjøkkenet i år- men nå er jeg voksen og skal hjelpe henne! *smiler*

Ha en fin andre i advent!

By Lisette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.