ALT SER MER UT PÅ SOSIALE MEDIA!

16. august 2016

Helse / Hverdagsglimt

Da er jeg hjemme fra en nydelig uke i Mallorca med familien. Sol og bading hver dag, noe som gjorde underverker på en solhungrig familie.

«Alt ser mer ut» på sosiale media…et budskap som er viktig å skrive mer om. Det postes ulike og daglige updates daglig. Vi bruker facebook, snapchat, blogg og instagram, der finner vi bilder av fashion, trente kropper, mat, trening og øyeblikksbilder av familien. Vi blir bombadert med bilder som uttrykker vellykkethet og perfeksjonisme. Noen synes det er helt ok, og står trygt i skoene sine, men det gjelder langt i fra alle! Det er mange unge som leser ulike blogger ut i bloggisfæren som sluker alt til seg og siler kanskje ikke ut hva jeg nettopp skriver om her. Mange kan føle på en utilstrekkelihet som igjen påvirker selvfølelsen. Dette kan også ramme oss voksne, og det hender titt at jeg tenker det samme. Hvordan får hun det til? Hun ser alltid så fresh ut, hun trener hver dag og har til og med et perfekt hjem? Kjenner du deg igjen? Dette er illusjoner som mange faktisk tror på, men er dog langt i fra hele sannheten. Bildet ovenfor er tatt med filter på snapchat. Filteret heter «Hollywoodfilter» noe som skal glatte ut alle “skavanker og linjer”. Filteret gjør ansiktet smalere og lengre, noe som kan framstå “perfekt” i andres øyne. Ja, jeg trenger ny caps, men denne er favoritten. Ingen filter som kan endre den.

Bildet ovenfor er uten filter og uten sminke! Fregner, svette og porer ser man, men det er sannheten. I går ble jeg møtt av en kommentar som satte i gang mange prosesser hos meg. Det ble sagt ” så fin du er med mange fregner, jeg visste ikke du hadde det”. Jeg tolket ikke kommentaren negativ,  langt i fra, men jeg fikk tenkt meg litt om i forhold til bruk av filter og hvordan andre ser oss.

Jeg trener endel, men langt i fra så mye som folk tror. Det er fordi at jeg snapper gjerne øyeblikk fra en treningsøkt på 7 min og andre dager lengre joggeturer. Men i folks hoder blir det “mye”.

Jeg får også mange kommentarer på mat og kosthold. Vi poster gjerne det som framstilles som den beste delen ved oss selv,  enten det er superkokken som lager mat fra bunnen av eller en sunn lunsjrett. Jeg er også et menneske som skeier ut rett som det er. Så er det sagt.

By Lisette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.