Å VELGE DET TRYGGE

15. september 2016

Filosofi / Tanker

SONY DSC

 

MENNESKER SØKER DEN TRYGGE BASEN

Jeg hadde en interessant personlig observasjon for et par uker siden på Univeristetet, havnet på en gruppe hvor dynamikken var litt «annerledes» en hva jeg var vandt med. Det var en stemning og kjemi som føltes rar og utrygg. Jeg sier utrygg da jeg fant ut at følelsen jeg satte med gjorde meg usikker. Interessant i grunnen… Gruppen var svært seriøs og til og med tung. I pausen gikk jeg tilbake til min tryggebase med mine “egentlige kollokvievenner”. Der føler jeg meg energisk, glad og engasjert. Funderingene rundt mine følelser den dagen var lang. Jeg fant ut at dette ikke kunne være mine medstudenters feil, langt i fra. De må ha vekket noen usikre følelser hos meg, fordi det var noen kjekke og kloke mennesker. Fant et sitat som var passende på mine følelser.

«Alt som irriterer oss ved andre. kan gi oss en forståelse av oss selv».

Dette sitat var så passende på hvordan jeg opplevde studiedagen den kvelden! Det var hos meg problemet lå, og jeg skal utfordre meg selv til å søke relasjoner som er annerledes en min tryggebase. Jeg har mye og lære her. Vi voksne søker også det som er trygt, det er ikke bare barn som gjør. En tilknytning hvor mann føler seg trygg og kjent. Det ukjente kan også lære oss ting hos oss selv, det å utfordre oss selv på personlige plan.

Ha en nydelig varm dag i sommerværet(høstværet)!

By Lisette

3 kommentarer til “Å VELGE DET TRYGGE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.