Å VÆRE TRO MOT SEG SELV

5. mai 2016

Filosofi / Hverdagsglimt

 

Å være tro mot den man er, innebærer å sette grenser for andre og å tillate seg selv å være sårbar. Det kan føles utrygt å være autentisk fordi du går utenfor komfortsonen din og utsetter deg for andres kritikk. Å være tro mot seg selv trenger ikke å være smertefritt, da det kan by på konfrontasjoner og kritikk. Jeg beundrer mennesker som er tro mot seg selv,  jeg opplever trygghet rundt disse menneskene. Mennesker som strever har jeg alltid følt en urge til å hjelpe. Min samboer sier ofte at jeg må være forsiktig hvem jeg tilnærmer, da jeg får servert mye av å være åpen. Han har et poeng, men samtidig er jeg ikke redd for å beskytte om det blir for nært. Jeg har alltid hatt en tanke om at det koster meg lite å lytte, det kan være redningen for det mennesket som blir hørt. Det skal ikke alltid så mye til. Vi trenger ikke å tenke så komplisert! Vi møter mennesker hver dag, enten om det er på butikken eller fotballtrening med barna. Vi spørr ofte innledningsvis “hvordan går det”, men er vi egentlig klar for virkeligheten og sannheten? En tankevekker for mange. Jeg prøver selv å avlære meg det spørsmålet, spesielt om jeg ikke er klar til å ta imot svaret. Da holder det for meg å si “kjekt å se deg”. Det er vanskelig da ofte den setningen er innlært. Kjenner du deg igjen?

By Lisette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.