Å KJENNE PÅ STILLHET

4. mars 2016

Filosofi / yoga

 

Vi utsettes for så mye lyd i hverdagen at ren stillhet kan bli vanskelig å takle. Stillhet er viktig for å sentrere seg, og for å finne tilbake til roen. Jeg har undervist yoga for barn, og jeg observete at stillhet kan være “rart og uvant” for barna. Men, når de endelig fant roen, var det noe magisk som skjedde i rommet. Vi var cirka 50 elever, og det krevde endel forberedelse i starten med tanke på hva vi faktisk skulle gjøre sammen. Noen barn kjente på rastløsheten mer en andre, og det er helt naturlig tenker jeg. Når jeg praktiserer yoga opplever jeg at jeg tror på meg selv, og at jeg er glad i meg selv- dette er noe jeg ønsker at ungene også skal oppleve! Yoga gir emosjonell balanse gjennom trening av både sinn og kropp. Barn og unge trenger å lytte innover til kroppen sin, følelsene og tankene sine. De blir i dag konstant utsatt for forventninger og stimulering gjennom blant annet internett og sosiale medier. De nye mediene er en vesentlig arena hvor barn lærer kommunikasjon, ferdigheter og underholdning. Men internett og medieteknologien byr også på en konstant konkurranse om de unges oppmerksomhet og også forstyrrelser og uønskede attraksjoner.

Nå er endelig fredagen over oss, og den skal tilbringes med familien. Jeg har hatt en aktiv uke, der jeg har fått prøvet meg i lærerrollen flere ganger. Jeg elsker jobben min, og kunne ikke drømt om en annen. Namaste.

By Lisette

En kommentar til “Å KJENNE PÅ STILLHET

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.