3 spørsmål om lykke!

7. oktober 2015

Blomster og planter / Filosofi / Hverdagsglimt

 

For noen måneder siden fikk jeg en mail av en venn som skrev en oppgave om LYKKE. Hun lurte på om jeg kunne svare 3 spørsmål i forhold til dette ordet. Som den “følelsesnerden” jeg er, så synes jeg denne forespørselen var rett i min gate. Spørr gjerne deg selv de samme spørsmålene som jeg fikk… Notér det gjerne for deg selv- det er god selvhjelp i det! Jeg kunne skrevet mye mer om dette begrepet LYKKE, men her har du mine svar.

Spørsmål nr 1 var: Hva gjør deg lykkelig? Jeg vil forsøke å uttdype kort hva jeg svarte. Lykke for meg er et vidt begrep, men om jeg skal skrive litt kortfattet så vil jeg bruke nøkkelordene: En indre ro, egentid uten å prestere, en trygg arbeidsplass, tid med familien, stabil økonomi, barna, “den gode samtalen” i ulike relasjoner, god mental helse og en fysisk god helse.

Spørsmål nr 2 var:  Når er du mest lykkelig? De stundene jeg har mest indre ro er dagene jeg faktisk distanserer meg fra sosialemedia, total tilstedeværelse i nuet, yoga, tur i naturen, når pusten guider meg på riktig vei, frisk, null på agendaen og når jeg ser at de rundt meg har det bra. 

Og så siste spørsmål jeg fikk….

Spørsmål nr 3 var: Hvordan har du det når du er lykkelig? De dagene jeg opplever lykke har jeg en indre ro, pluss jeg mer balansert og konsentrert. Jeg opplever meg selv stabil i humøret, og det skal mer til for å “vippe meg av pinnen”. Pusten min er jevn, og jeg kjenner en aksept på hvem jeg er. Jeg sover bedre om natten, og er mer opplagt for dagens gjøremål og utfordringer.

 

By Lisette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.