FERIEN ER IKKE BARE FOR BARNA

30. juni 2017

Filosofi / Hverdagsglimt

HVEM ER FERIEN FOR? JEG VIL SI BEGGE, BARNA OG FORELDRE Sommeren er over oss og det er ferietid for de fleste barn i Norges land. Jeg har reflektert litt rundt sommerferie og dens betydning. Vi prater alle om «barnas ferie, barnas jul og barnas 17.mai». Men hva med foreldrenes ferie? Det skriker vi kanskje ikke like høyt om. Hvorfor? Kanskje fordi det er egosentriske tanker. Jeg tenker så absolutt at som familie skal vi finne på aktiviteter eller eventuelle reisemål som bringer ro og hygge for ALLE. Barna må forklares at sommerferien er for hele familien, foreldre trenger også hvile etter mange måneders jobbing for å fylle opp energi til seg selv og barna. Det er først nå som barna våre er såpass store at vi også kan nyte litt ferie. Jeg glemmer aldri for 2-3 år siden så skulle vi på døden reise til syden med småtrolla. Jeg var mer svett og stressa når jeg kom hjem, en uthvilt. Vi bestemte oss for at vi skulle vente med å reise til ungene var litt større, da hadde hele familien utbytte av ferieturen. I år går turen til Mallorca, og vi gleder oss alle sammen. Ungene er 2 år eldre en sist, det må blir en god ferie, eller hur?

Det er viktig å skape gode og lykkelige sommerminner for barna sine, men det gjør man i mellommenneskelige relasjoner og med morsomme og spennende små opplevelser og ikke nødvendigvis med fine, flotte ferier. For å skape en vellykket sommerferie for barna dine, er det veldig mye du kan gjøre uten at det koster penger.

Jeg slår et slag for at ferien er for ALLE, både foreldre og barn. La ungene kjede seg litt, det er da kreativiten blomstrer.

By Lisette

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.