DO YOU FANCY SVART RIS?

25. juni 2016

Hverdagsglimt / Lundborgklinikken i Stavanger / Mat og kos / prosjektsterk

 

SONY DSC

 

HVA ER SÅ BRA MED DEN SORTE RISEN?

shutterstock_158143820_0

YUMMI AND HEALTHY FOOD FOR YOUR GUT

Jeg var så uheldig at jeg kun hadde strøm til et bilde på speilreflex så konket kamera. Uansett, så  bestilte jeg sort ris via iherb.com, da dette var den eneste type ris jeg kunne ha de neste 14 dager. En av de tingene vi trolig vil få høre svært mye om i den nærmeste framtid, er svart ris. Jeg fant følgende info om svart ris på iform sin side. Den sorte risen inneholder mer antocyaniner enn blåbær, og denne antioksidanten har vist lovende resultater når det gjelder å bekjempe hjertesykdom og kreft. Samtidig inneholder den svarte risen både fiber og sunne plantestoffer, og den er vesentlig billigere og lettere å håndtere enn blåbær. Matvareindustrien har så smått begynt å finne ut hvordan man kan berike f.eks. brød og frokostprodukter med den sunne, svarte risen, men du kan fint spise den som den er – som tilbehør til f.eks. varmmat. Her har jeg kokt risen først, og hatt rikelig med grønnsaker og biffstrimler. Har du prøvet den? Smakte nydelig by the way…. Yes, I fancy svart ris!

Ha en fin helg!

By Lisette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.