Månedlige arkiver: desember 2015

JEG LUKTER ENDRINGER!

27. desember 2015

Helse

 

Juleaften var magisk hos mine foreldre, og ungene var strålende fornøyd med julegavene. Nå nærmer det seg et nytt år, og jeg gleder meg virkelig til et fresht 2016. Jeg har mange planer, og et av dem er å bli en mer stukturert student. Jeg må være flinkere å disponere timene mine, og legge bort saker som er mindre viktig. Bloggen/instagram er nok en av dem, men samtidig er jeg glad i å ta bilder og skrive. Kanskje jeg bare må være bedre på å planlegge innleggene mine, kanskje poste dem annen hver dag. Bloggen tar i utgangspunktet ikke så lang tid som mange tror. Joda, du skal lage et innlegg og style et foto, men dog når du er dreven går det lekende fort. Det kommer selvsagt også på om du har noe å skrive om! Andre endringer for meg til neste år er, og komme i god form. Jeg har gjort mange lure matvalg dette året, men ryggen har vært et problem til dags dato. På nyåret har jeg booket meg en time hos en osteopat som er ekspert på løpetrening, og gi riktig løpteknikk og løpesteg. Hvorfor jeg velger å løpe, er fordi da er jeg ikke avhengig av gruppetimer til ugunstige tidspunkter, pluss jeg kan trene når og hvor jeg vil. Nå som jeg er student, og jobb utenom må jeg kunne trene uavhengig av klokkelslett. Camilla(osteopat) sier at jeg kan løpe så lenge jeg løper riktig, og det skal jeg dele med dere på bloggen etterhvert.

Ha en fin romjul.

By Lisette

ALLE HJERTER GLEDER SEG!

24. desember 2015

Jul

 

 

 

MERRY MERRY CHRISTMAS

Endelig er den store dagen her, høydepunktet for store og små. Ungene har gledet seg i ukesvis til nissen kommer, og vi skal samles på middag hos mine foreldre i ettermiddag. Stuebordet pyntet jeg i går kveld da barna hadde lagt seg, fylt med julegodter og nøtter. De samme tradisjoner jeg fikk som liten adopterer jeg videre til mine barn. Om en stund skal hele familien på gravlunden for å tenne lys og legge på blomster til min mormor og morfar. Jeg savner dem kjempe masse, og følelser knyttet til hennes bortgang blir ekstra sterk rundt juletider. Er inderlig glad for at jeg har familie rundt meg.

Jeg vil ønske mine kjære leserere en riktig god jul, nyt fridagene!

By Lisette


I wish all my readers a merry christmas! Love, Lisette.

KJÆRE LESER!

22. desember 2015

Jul / Spisestue

 

CHRISTMAS DETAILS ON THE KITCHEN TABLE

 

 

DEAR READERS, I WISH YOU A JOYFUL CHRISTMAS

Kjære leser!

Jeg vil ønske deg og dine en varm og fredfull jul. En ekstra omtanke til deg som har det vanskelig nå som julen er over oss av ulike grunner. Julen rører oss alle på ulike måter. Da vi var i butikken for å handle inn mat til julen var der nærmest ville tilstander i butikkene. Folk hadde bugnede handlevogner, og sprang hit og dit. Jeg kjente stresset komme, og jeg er ekstra vár for sånn. Mens vi stod i kø observerte jeg alle menneskene rundt, jeg så en stresset mamma med en seks år gammel gutt som var lei av julehandlingen. Han spurte moren sin om de vi snart ferdig. Mammaen stod i kassen for å gjøre to ting, lesse oppi poser og skulle betale i kassen mens sønnen var lei av julehandling. Jeg så at moren var tydelig stresset, et vilt blikk, men samtidig fattet i hennes oppgave. Personlig skal jeg prøve følgende i julen: roe ned, legge fra meg mobilen, være tilstede med ungene, le, leke på gulvet, spise lange frokoster, ikke se på klokken, gå turer med famililen og logg av sosiale media.

Vil du lese et innlegg som gir deg en tankevekker? Trykk HER.

By Lisette

THE PERFECT COFFEE TABLE BOOK!

21. desember 2015

Boktips / Cahetu

 

THE MUST HAVE INTERIOR BOOK THIS YEAR!

Det blir sjelden tid til å lese annet en studiepensum, og hver gang jeg bruker hodet på annet får jeg nesten litt dårlig samvittighet. Men, i julen skal jeg nyte blader og interiørboken The Kinfolk Home. Jeg har allerede bladd meg igjennom hele boken, nydelige og inspirerende hjem i fra hele Europa. Har alltid likt layout og design på KinFolk magasinene, og er kjempe fine på stuebordet og til stilleben.

Innom en rask tur på bloggen! Signing out…

By Lisette


The perfect coffee table book from The Kinfolk home-perfect design!

 

KJØKKEN DETALJER PÅ BLOGGEN!

20. desember 2015

Cahetu / Kjøkken

 

 

 

 

 

DETAILS IN THE KITCHEN FROM HAY AND SAVON LIQUIDE

Det er bare tre dager til juleaften, og kvelden skal feires hos mine foreldre. Svigers er invitert også. Vi er liten familie, og fant ut at vi like gjerne kunne feire den ene dagen samlet på begge sider. Ungene i hus er spente, og de teller ned til den store dagen. Du merker det kanskje selv at ungene er litt ekstra oppspilte akkurat nå, de senser nok at foreldrene er litt ekstra stresset før jul. Jeg har startet juleferien, og det kjennes deilig. Vi hadde den fineste juleavslutning på skolen i går, en liten jente i første klasse sang solo på storsamlingen- rørende og ekte! Julen gjør at jeg er ekstra tander, og mange tanker og følelser reiser gjennom hodet mitt. Savnet etter mormor, og minner fra min egen barndom. Jeg kan se meg selv som liten og forventningsfull, og det kjennes som om det var i går. Minnene er fine, og min mor har virkelig jobbet for å skape dem.  Takknemligheten og ydmykheten ovenfor min mor blir tydeligere rundt julen.

4 lys er tent på adventstaken, og vi kom nettopp hjem fra en frisk tur ute i marka. Jeg skal nå til ned på kjøkkenet for å lage litt mat, og da passer det fint med ny håndsåpe og håndkle fra nettbutikken Cahetu.

By Lisette


Soon christmas eve, and the whole family is gathering at my parents house.

VIL DU GLEDE ET ANNET MENNESKE?

17. desember 2015

Filosofi / Stue

 

 

SONY DSC

 

 

 

WRITE A CARD TODAY- BE KIND

Alle mennesker har behov for anerkjennelse og bli sett. Det kan være hos partneren, kollegaen eller hos sjefen. Det gjør noe med hvordan vi ser oss selv hos andre. De som har følgt meg en stund vet at jeg er en ordentlig følelsesnerd. Jeg har lyst å dele med dere et tips som varmer hjertet hos de fleste nå i julen. I stedet for å skrive et ferdigskrevet julekort tilfør et dikt, og en personlig hilsen.Her skriver du egenskaper du setter pris på hos den personen du lager kort til. Jeg elsker å skrive personlige kort, og gjøre andre mennesker glad! Det koster så lite å dele med andre hva du setter pris på hos det andre mennesket.

Her er noen sitat og dikt fra mor Theresa som er nydelige:

«Vi kan ikke gjøre store ting, men små ting med stor kjærlighet».

«Vennlige ord kan være små og enkle å uttale, men de gir gjenlyd for alltid».

«Av og til tror vi at det vi gjør, bare er en dråpe i havet. Men havet ville vært mindre uten den dråpen».

By Lisette


Write a card for someone you love- tell them why you like them-and write a poem.

MITT HUDPLEIE PROGRAM!

14. desember 2015

hudpleie / Hverdagsglimt

MY DAILY SKINCARE TIP

Jeg har vært nøye med huden siden jeg var ungdom, men har dessverre også vært glad i sol og solarium. Etter jeg passerte tredve er solarium noe jeg styrer unna, og om sommeren beskytter jeg ansikte/hals med høy solfaktor og hatt. Morgenrutinen starter med en rensegel til ansikt og hals. Liker beste ansiktrens som tar bort sminke i ett. Jeg har brukt Elixir i flere år, og kommer alltid tilbake til merket. Elixir koster mer en merker fra dagligvarebutikken, men igjen så har jeg produktene lenge. Elixir har ingen lukt, men igjen reparerende på solskadet hud med sine fruktsyrer. Etter rensen, bruker jeg Elixir pads. Denne går virkelig i dybden, og er som en peeling for huden. Opplever at huden min får glød, og at porene blir mindre framtredene. Etter jeg oppdaget It works for 1,5 år siden er jeg besatt av alle produktene. De lukter mildt og botanisk, og er 100% økologisk/parabenfritt. En god hudpleie krem som jeg bruker akkurat nå er fra Elisabeth Arden, den har også fruktsyrer i seg. Lip and eye kaller jeg «botox på tube» den glatter ut fine linjer under øyne, og brukes på leppekanten for en plumpeffekt. Dette virker- jeg lover! It works exfoliating peel bruker jeg én gang i uken, dette er en peeling for ansikt og hals. Denne har også fruktsyrer i seg, og dufter mango.

Jeg er er også nøye med å pleie ansikt inni mellom, og besøker Marita på Kock Parfymerier for en hudrense flere ganger i året. Hun er bare helt fantastisk!

Om jeg skulle gi deg 3 hudpleietips, så måtte det være: Nok søvn, drikk rikelig med vann og et sunt/balansert kosthold. Produkter kommer på toppen av tipsene mine.

By Lisette

WELCOME TO OUR CHRISTMAS HOME!

13. desember 2015

Cahetu / Interiør / Jul / Stue

 

Et frodig grønt tre med passe pynt! Fargene går i sort hvitt og nøytral. Jeg elsker julestjernen vår fra Firm living, kjøpt hos Cahetu.

Ungenes øyne glitret da dem så julepynten deres på treet, det gjør treet straks en fin følelse!

 

 

 

THE CHRISTMAS THREE IS IN THE HOUSE!

Velkommen inn i julestuen vår! Min mor vil nok si at hjemmet vårt har få julefaktorer siden vi ikke pynter med rødt. Og hun har et poeng. Tradisjonene har også «forandret» seg de siste 30 årene. En minimalistisk jul framfor maksimalistisk. Det er en smakssak hva en selv liker, og jeg elsker å komme inn i ulike julehjem. Alt har sin sjarm, og ingenting blir feil.

Så over til noe annet. De siste månedene har bloggstatistikken økt, og det er kjempe hyggelig. Jeg blir like «rar» hver gang når bekjente nevner bloggen min, jeg vet jo at venner og bekjente er innom den, men blir plutselig så nært når den nevnes. Noe henger nok sammen med at få kommenterer hos meg, og da blir det kanskje ikke så personlig. Det hender jeg får mailer om spørsmål ift klær og interiør, men jeg kjenner jo ikke disse menneskene. Når det gjelder kommentarer så er jeg selv ikke flink til å kommentere hos andre bloggere, og kan heller ikke forvente en respons tilbake! Men, bloggstatistikken sier meg noe helt annet- og da blir det jo verdt å blogge. Det hadde absolutt vært stas med tilbakemeldinger på jobben jeg gjøre som blogger, og det kan du som leser ha i bakhodet ditt. Fordi det blir satt pris på. Hvem er jeg som blogger? Mange sier til meg at jeg skriver godt om ulike emner som opptar meg. Det blir ikke flere tusen ord, er ikke tilhenger av for mange ord. Kom til poengen, liksom.

Ha en lun søndag, tredje i advent!

By Lisette


The christmas three is shining in our living room. The colors I use is black and white, and I use the same decorations balls every christmas.