Månedlige arkiver: november 2015

8 VIKTIGE TING Å HUSKE PÅ NÅ I ADVENTSTIDEN!

30. november 2015

Hverdagsglimt / Jul

 THINGS YOU SHOULD DO OR HAVE FOR CHRISTMAS

1. Det blir stemning i hus med en gang om du tilfører svibler, mose rundt vasene, amaryllis, hvite anemoner, lerkegrein, vrihassel og furugreiner. Svibler er også ofte på tilbud, og trenger ikke å koste allverden for effekter.

2. Lysslynger og julestjerner er et must! Ikke glem å pynte utenfor, i dag har jeg plantet et lite tre med mose rundt og svibler. Husk å ta inn sviblene på natten om der er minus grader! Ungene ble begeistert da de så hva mammaen hadde pyntet med da de kom hjem.

3. Legg ned listen av planer og stressmomenter før jul! Jeg hater å stresse, og har nettopp lært å stresse ned. Det har tatt meg mange år, og nå kan jeg si NEI. Det er befriende.

4. Kos deg hjemme, du må ikke ut på flere forestillinger med barna for å skape julestemning! Vi tar på oss godt med klær, og tar ungene med rundt i nabolaget. Da går vi forbi, og se på hvordan de ulike hjemmene pynter til jul. Ungene synes det er kjempe gøy å se de ulike julestjernene og lysslyngene folk bruker.

5. Besøk de eldre, eller noen som trenger det! Julen er den mest sårbare tiden for dem som har det vanskelig, da tenker jeg også på små barn.

6. Bli ferdig med julegaver raskest mulig! Noen synes kanskje ikke julegaveinnkjøp er stress, og det er jo fint.

7. Skriv personlige kort til en du er glad i, de fleste synes det er morsomt med fine budskap og tekster!

8. Sett på julemusikk hverdag! Det får deg garantert i stemning.

By Lisette


1. Things you need to decorate for christmas: moss around vases, amaryllis, white anemones, larch branch, «vrihassel» and pine branches. Hyacinths are also often on offer, and need not cost the whole world for effects.

2. Lights  for outside, do not forget to decorate the outside. Today I have planted a small tree with moss around and hyacinths. Remember to take into hyacinths at night if there are freezing temperatures! The kids were begeistert when they saw what mom had embellished with when they got home.

3. Lay down the list of plans and stress factors before Christmas! I hate to rush, and have just learned to unwind. It has taken me many years and now I can say NO. It is liberating.

4. Bask home, you must not look at several performances with the children to create Christmas mood! We take on good clothes, and take the kids with around the neighborhood. Then we go past, and look at how the different homes decorate for Christmas. The kids think it is fun to see the different Christmas stars and lysslyngene people use. Dopey think it’s great fun!

5. Visit the elderly, or anyone who needs it! Christmas is the most vulnerable time for those who have it hard, then I think also in young children.

6. Finish with Christmas gifts as soon as possible! Then you can relax, some of us might not think Christmas purchases is stress, and that’s fine.

7. Enter personal card to a loved one, most find it funny with nice messages and texts!

8. Put on Christmas music everyday! It gets you in the mood guaranteed.

ADVENT, OG MIN FØRSTE DIY PÅ BLOGGEN!

29. november 2015

Interiør / Stue

I LOVE THE WEEKS BEFORE CHRISTMAS

Julepyntingen blir satt på vent noen dager til hos oss. Nå har jeg 2 eksamener igjen, og all fokus blir på lesingen. Vi har fått opp adventsstaken i vindusposten, og julestjerna i vinduet. Da blir det plutselig litt jul alikevell. Bildene ovenfor viser en aldri så liten DIY, jeg hadde noen rester av eucalyptusblomst og laget en liten krans med ståltråd. Jeg er langt i fra noen «do it yourself blogger», men bestemte meg tidlig at jeg ville lage noen enkle snømenn med barna. Jeg kjøpte det jeg trengte på en hobbybutikk, av snøkuler, perler, pipestilker, glitter, silkebånd og hatter. Vi laget dem i ulike størrelser. Ungene elsker juleverksted, og jeg husker selv som liten at jeg synes det var gøy!

Eucalyptuskranser er kjempe fine! Du kan lage den større og fyldigere en min. Jeg har ikke investert i mye flid med min, da jeg laget den rask for stylingen. Er jo finere om en skjuler ståltråden med bladverket. Husk at kransen er finest samme dag, får et mer grått utseende når den tørker.

By Lisette


I love the weeks before christmas eve! This time I haven’t had the time for preparing christmas decorations, because of my exam. The pictures is a DIY, a easy one.

ET VIKTIG BUDSKAP PÅ BLOGGEN!

28. november 2015

Cahetu / Filosofi

SONY DSC

SONY DSC

 

Her er mine favoritter samlet, alt i fra danske Kähler. Kjøpt hos den fineste nettbutikken.

SONY DSC

A LOVELY MESSAGE FROM ME

Jeg ser på meg selv som en følelsesnerd, det vil si at jeg elsker å gå i dybden på ulike temaer, og følelser er ofte essensen. I flere år har jeg brukt ulike kort som gir fine budskap, en type «dagens ord». Det hender at det går flere uker mellom hver gang jeg trekker et kort, og det gjorde det nettopp nå. Det «fiffige» her at jeg valgte å trekke et kort i går, og det traff- nesten litt forunderlig. Den siste uken har jeg ryddet i de fleste skaper i første etasje, og kastet endel. Den følelsen dette gir etterpå. Jeg føler en orden og ro i hjemmet vårt. Det er lekende lett å finne fram melet og vaskekluter for eksempel. Så tilbake til kortet jeg trakk i går… Det var nettopp budskapet «ORDENSSANS». Hvor treffbart var det! Jeg vil dele med dere dette budskapet, fordi det var så fint.

Å ha ordenssans er å leve slik at vi skaper harmoni i våre omgivelser og i oss selv Vi har en fast plass for tingene vi bruker og oppbevarer dem der de hører hjemme. Orden og skjønnhet i hjemmene våre og på arbeidsplassen gir en følelse av fred og frihet. Tankene og idéene våre er friere. Vi samler ikke på rot. Vi rydder plass for det vi virkelig trenger. Å ha ordenssans er å være fokusert og målbevisst, planlegge oppgaver skritt for skritt i stedet for å gå i sirkler. I den grad vi stoler på at guddommelig orden utfolder seg i vårt liv, vil vi finne en rolig kjerne av orden i vår sjel.

Hvordan praktisere ordenssans?

Jeg skaper harmoniske omgivelser som gjør sjelen min fredfylt.

Jeg beholder kun den som er nyttig og vakkert.

Jeg legger ting på plass når jeg har brukt dem.

Jeg planlegger hensiktsmessig.

Jeg løser problemer steg for steg.

Jeg stoler på at guddommelig orden er tilstede i livet mitt.

Hva synes du kjære leser om dette innlegget? Jeg vil dele med dere slike budskap her på bloggen framover. Var budskapet jeg fikk tilfeldig? Neppe tror jeg.

By Lisette


I look at myself as a person that is a «feeling geek», it will say that I love to go in depth on various themes and emotions are often the essence. For several years I have used different cards that provide fine message, a type of «word of the day». Sometimes it goes several weeks between each time I draw a card, and it did just now. The «clever» here that I chose to draw a card yesterday and it traff- almost a little strange. The last week I have cleared the most creates the first floor, and threw some. The feeling this gives afterwards. I feel okay and tranquility in our home. It’s a breeze to find the flour and washcloths.

So back to the card I drew yesterday! It was precisely the «orderliness» !!! Where hits mustache was there. I will share with you this message, because it was so nice.
Having orderliness is to live so that we create harmony in our surroundings and ourselves, we have a permanent place for things we use and store them where they belong. Order and beauty in our homes and at work provides a sense of peace and freedom. Thoughts and our ideas are freer. We do not collect clutter. Clearing up space for what we really need. Having orderliness is to be focused and determined, schedule tasks step by step instead of going in circles. To the extent that we trust that divine order unfolds in our lives, we will find a quiet core of order in our souls.

How practice orderliness?

I create harmonious surroundings that make my soul peaceful.
I retain only that which is useful and beautiful.
I put things in place when I used them.
I plan appropriately.
I solve problems step by step.
I trust that divine order is present in my life.
What do you think dear reader of this post? I will share with you such messages on this blog come. Was the message I got random? Hardly, I think.

TIPS PÅ HVORDAN DU PYNTER TIL JUL

27. november 2015

Gliiz / Stue

 

HOW I DECORATE MY CHRISTMAS HOME

Adeventstiden må være de fineste ukene jeg vet om! Forventningene og kosen som hører med førjulstiden er bare så herlig.  Så er det pyntingen da, og jeg skal komme med noen tips til deg som leser, så håper jeg du drar nytte av dem.

Først anbefaler jeg deg å rydde og skape plass til julepynten. Et rent og ryddig utgangspunkt er regel nr 1. Når jeg pynter til jul så liker jeg at det er en rød tråd igjennom pyntingen, med det mener jeg at fargeskalaen passer til hverandre. Jeg bruker sort, hvitt og grønt som utgangspunkt. Når jeg har funnet fram pynten, så setter jeg sammen ulike stilleben. Hvis du ikke vet hva stilleben er, så skal jeg prøve å forklare deg. Det handler om hvordan du plasserer tingene sammen, dette skaper en form for ro i uttrykket. Du kan bruker bøker, lysestaker, kongler, kubbelys, og lerkegren i dine stilleben. 

Blomster og grener: Noen ganger er «less is more», mens andre ganger er » jo mer jo bedre». Her er vi alle ulike, og det er jo det som skaper tradisjoner i de ulike hjem. Hos meg blir det fort masete med for mye jul. Av blomster jeg bruker :  grener, amaryllis og svibler.

Masse lys! Jeg får ikke nok av stearin lys, det skaper en instant følelses av kos og hygge.

Bruk større ting som virkemiddel, en krans på veggen er et eksempel. Statements som juletre er også et must, fake eller ekte.

Puter: Jeg får ikke nok av dem, mix og match dem sammen! Gjerne i 2-3 fargeskala. Har du lagt merke til ny pute og pledd på bildene? Puten og pleddet er fra merket Design By, kjøpt hos Gliiz. 

Pynten til ungene: Er noe av det fineste jeg vet, barnepynten kommer opp år etter år. Pluss ungene synes det er så gøy å se det framme.

Julestjerner i papp er kjempe fine, og du får dem i ulike farger. De gir garantert julesteming. Heng julestjernene i papp opp i vinduer med fiskesen, da ser du ikke tråden! Beste tipset ever.

For noen år tilbake var det sølv som var poppis, nå har det vært gullelementer de siste årene.  Kombiner sølv med gull for en spennende effekt. Gull jeg julestemning øyeblikkelig.

Duftelys av jul, finnes i ulike merker og prisklasser. Nå bruker jeg It works diffuser som er  basert på eteriske oljer. Den ene lukter gløgg!

By Lisette


BLACK FRIDAY HOS DESIGNSTJERNER

26. november 2015

Designstjerner

Jeg har vært kunde hos Sissel og Designstjerner i flere år, og har alltid likt utvalget i nettbutikken. I nettbutikken får du alt i fra klær, interiør, møbler, vesker, hudpleie og delikatasser. Ser at de fleste opererer med BLACK FRIDAY i morgen, og Designstjerner har- 20% på alle varer, merk med kode: blackfriday så trekker butikken 20% av. Perfekt til julegaveshopping!

Ha en fin kveld!

By Lisette

JULEBORD KJOLEN ER SAFET!

Interiør / Klær og mote / Lafemme

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

THE CHEVRON DRESS FROM DAY BIRGER MIKKELSEN

Hvert år så leter de fleste kvinner etter den perfekte julebordskjolen, og mange ender opp med den lille sorte fordi den er safe. De siste årene har trendene snudd, nå skal kjolene gjerne glittre med paljetter. Ulempen med den igjen, er at du treffer kanskje flere med samme kjole. Jeg er nok den safe typen, jeg er en sucker for eleganse og det klassiske. Den kjolen jeg har kjøpt på bildet fikk jeg tilsendt av La femme i Vågsbygd/Kristiansand. La femme har sendt meg klær før, de sender på postoppkrav. Du finner instagramkontoen HER.

Hvordan jeg oppdaget kjolen jeg har på meg var faktisk på Kronprinsesse Victoria. Den heter Chevron dress, og er fra Day Birger Mikkelsen. Da jeg oppdaget på insta at La femme førte denne, tok jeg kontakt med Trine Lise.

Ønsker deg en fin fin torsdag!

By Lisette


The perfect dress is bought from La femme, this is a beauty from Day Birger Mikkelsen. The fabric is silk, it feels wonderful on.

FLORAL LOVE IN THE BEDROOM

25. november 2015

Soverom

 

 

Har du sett så vakkert sengtøy før? Det kan jeg hånden på hjerte innrømme at jeg aldri har. Det er så majestetisk vakkert.

En deilig mix av farger i den fineste egyptiske bomull, skal bli en deilig natt med søvn!

FLORAL LOVE IN OUR BEDROOM

Da er jeg ferdig etter 3 lange hjemmeeksamens dager! Det har vært gøy, men samtidig slitsomt. Nå har jeg 2 eksamener igjen i år, og det føles befriende. Jeg går rundt i min egen lille boble her hjemme, og har vært lite tilstede for barn og mann de siste dagene, men sånn er det. Drømmenjobben min ser jeg laaaangt ute i horisonten, men jeg ser den.

Du er kanskje like bergtatt av sengtøyet som meg?! Første gang jeg så det via instagram tenkte jeg: I got to have it. Og nå glittrer det på sengen vår, like pent i virkeligheten som jeg trodde. Sengtøyet er fra norske høie, og jeg så at de opererte med FRI FRAKT tom 16.desember. Trykk HER for å klikke hjem herlighetene.

By Lisette


Now I am done after 3 long exams days! It has been fun, but also exhausting. Now I have 2 exams again this year and it feels liberating. I walked around in my own little bubble here at home, and has been little present for children and husband in recent days, but that’s it. My dream job I see on the horizon.

The bedsheets are from the norwegian brand høie, you can order it HERE.

KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK!

23. november 2015

Cahetu / Gavetips

 

A PRETTY LITTLE GREEN VASE

Første gangen jeg så denne lille grønne vasen, så tenkte jeg at denne skulle bli min. Jeg kan pynte med eucalyptus blad i den, eller la den glitre ensom alene. Fin er den uansett. Vasen er fra Kähler, og den heter Unico. Prismessig er den en fin til julegave også. Kjøpt HER.

 

By Lisette


First time I saw this little green vase,  I thought this is mine. I can decorate with eucalyptus leaf in it, or let it shine alone. The vase is from Kähler, and it’s called Unico. The price is good to, it is a nice Christmas present also. Purchased HERE.